Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak, ha idegesít,...

Mit csináljak, ha idegesít, hogy más többet keres, mint mi?

Figyelt kérdés

Annyira mi sem keresünk rosszul a férjemmel, 900e (+ bónuszok évente többször) kb ketten, én 500e nettót, a férjem 400e körül.

De csomó ismerősöm jobban keres nálunk, az összes barátnőmnek eskü IT-s férje van szinte mindnek, programozók, meg külföldi cégnek dolgoznak ki itthonról. Most az egyik másik barátnőm is elhencegett ma, hogy talált új munkahelyet bruttó 900 ezerért. Nem akarok irigykedni másokra, de mégis így vagyok vele. Mi is tanultunk világ életünkben, de munka mellett én is és a férjem is, nyilván nem tudtunk orvosira meg ilyenekre járni, mert el kellett magunkat tartani 16 éves korunktól. Egyszerűen folyton csak az jut eszembe, hogy mi miért nem találunk jobbat? Amúgy nyugis és rugalmas munkánk van mindkettőnknek, nyilván az is szempont. Titeket nem idegesít ez ha mások körülöttetek ennyire jobban keresnek?

2023. nov. 29. 20:06
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
57%

"Megsúgom, ha boldog boldogtalan IT irányba orientálódik, már nem lesz az és ott sem lesznek kiemelkedő bérek."

A logika ezt diktálná, de ez bizony nincs így, hiszen már nagyom régóta boldog-boldogtalan IT-ra képzi át magát, aztán a bérek valahogy mégsem csökkennek. Méghozzá azért, mert nagyon kevesen alkalmasak arra, hogy jó IT szakemberek legyenek, hiába szeretnének nagyon, sosem lesznek azok.

2023. nov. 30. 11:50
 32/54 anonim ***** válasza:
93%
#31 Persze hogy nem. Mert nincs elég alapanyag. Az IT ipar jelenlegi hiányát honnan töltik fel a toborzók? A villamosiparból, gépiparból, pénzügyről és pedagógiai pályáról váltani szándékozó tagokból. Kivételek mindig vannak, de egy komplex rendszer fejlesztése, tesztelése, karbantartása még akkor is teljesen más alap logikát és gondolkozást igényel, mint amivel az előbb leírt pályákon szocializálódott tagok rendelkeznek. Nincs ebben semmi meglepő. Egyelőre. Majd akkor lesz bárváltozás, ha elöntik az IT-t azok a tagok akik 6 éves koruktól nem Legoztak meg fára másztak, hanem már akkor Androidos telefonnal kooperáltak. Az arányok mindenképp változni fognak, ez a jövedelmezést is érinti.
2023. nov. 30. 11:59
 33/54 anonim ***** válasza:
18%
Nem fognak, mert az igények meg egyre nőnek, még nagyobb ütemben, mint a munkaerő kínálat nőni tudna. Tudom, hogy nagyon sok proli kézdörzsölve várja, hogy mikor lesznek végre a szoftverfejlesztők is szegények, mint Ők, de az a rossz hírem, hogy ez sosem fog bekövetkezni.
2023. nov. 30. 12:02
 34/54 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van egy rossz hírem, a gazdaság úgy működik, hogy minden hiányszakma balanszba kerül. Ha te ezt így kijelented "hogy ez sosem fog bekövetkezni" nagyon rosszul látod és rézékeled a dolgokat magad körül, vagy csak nagyon fiatal vagy.

Ugyan ez zajlott le a mérnöki munkakörökben az elmúlt 40 évben. A 80-as években alig volt gépész, villamos mérnöki tudással rendelkező szakember. Az igények a 90-as évek végén és a 90-es években szép lassan előálltak, egy komplexebb irányítástechnikát és egyre precízebb megmunkálást igénylő alkalmazások terjedtek minden iparban. A 90-es években egy villamosmérnök 4-5x annyit keresett mint egy villanyszerelő. Valahol a 2000-es években a jövedelmek reálértékének növekedése megállt, majd a 2010-es évekre konkrétan csökkenni kezdett. Mára ott vagyunk hogy a két szakmának a jövedelmeket vizsgálva van metszete. :D

Az IT-t is eléri. Az igények nőnek, mert most egy intervallum közepén vagyunk, evidens hogy nőnek. Nem most lesz az IT-s reálbérek balanszba kerülése, hanem 20 év múlva. De a 2030-as évek elején már érezni fogjuk. Én örülnék neki a legjobban ha nem így lenne :D mivel én is ebben dolgozom, de a világ nem így működik.

Aki meg azt állítja hogy nem így lesz, az saját magát is becsapja. Egyrészt nem tudnak a végtelenségig növekedni a bérek, másrészt ez egy nagyon, nagyon sok paraméteres történet, az hogy te a saját mikrokörnyezetedben nem látod ennek a végét, a saját korlátaidat jelenti.

Ha meg visszajön a feudalizmus (nagyon arra tendálunk globális szinten), feldu_hatjuk az IT-s tapasztalatunkat.

2023. nov. 30. 12:10
 35/54 anonim ***** válasza:
93%
30# Ezt nem is firtattam. Nyilván nincs mindenkinek képessége ehhez, de attól még ha így lenne, ez lenne a helyzet, márpedig időben előre haladva szépen ehhez közelítünk, ahogy a 34-es is írja... Nem lehet mindenki informatikus. Lehet itt nagy mellénnyel azt mondani mindenkinek, hogy menj IT-be, meg megkérdezni minek mentél tanárnak, ápolónak, péknek, de nem életszerű, hogy mindenki IT-s legyen.
2023. nov. 30. 12:42
 36/54 A kérdező kommentje:
Igen, nem vagyok alkalat IT munkára se én se a férjem...akkor? Így jártunk gondolom. Erről beszéltem.
2023. nov. 30. 14:06
 37/54 A kérdező kommentje:
alkalmas*
2023. nov. 30. 14:08
 38/54 anonim ***** válasza:
9%
Így.
2023. nov. 30. 14:09
 39/54 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem vagy IT-ben és azon belül is egy jó képességű, vagy/és vezető beosztású tag, akkor persze, így jártál. Nyilván nem lesz bruttó 2-3 milliós alap fizetésed. De valahol a jelenlegi és az említett sáv között azért még lehet gondolkozni. A jelenlegi fizetésetek tényleg nem olyan sok, azon még egy jó 40-50%-ot lehet hozni anélkül hogy az infótechnológiai iparba lépnétek. A plafon valahol ott van. De ha ragaszkodtok a home office komfort zónájához és nem IT-ban dolgoztok, akkor igen, valahol ott a vége ahol most vagytok, ebben a 4-500 eft-os bérsávban. Innen esetleg 10-15% körüli többletért tudtok váltani a saját szakmátokon belül.
2023. nov. 30. 14:53
 40/54 anonim ***** válasza:
91%
Képzeld el akkor mi van Sopronban. Nem keresek mernökként annyit mint a fél város aki ingazik. 1500-1600 eurot hazavisznek évi 14x ilyen random raktári meg benzinkutas melokkal , a szakmunkasok meg 2 ezret. Itt meg mérnökök a határ hazai oldalán 400-500 az kapnak mivel vidék. Egy szaki meg a 2000 Eurójával, ami kB havi 800 , köröket var rájuk. Es meg nem is csak évi 12x hanem 14x job
2023. nov. 30. 16:32
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!