Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki 25-45 közötti, és Magyaror...

Aki 25-45 közötti, és Magyarországon dolgozik, miért van még itt?

Figyelt kérdés

Nem provokálni szeretnék, mások véleményét szeretném olvasni szakmától függetlenül, a rezsit ugyan úgy fizetnie kell egy állatgondozónak, mint egy radiológusnak.

Az utóbbi pár hónapban olyan élmények értek, amik megváltoztatták a véleményem a költözésről. Eddig nem terveztem külföldön munkát vállalni, viszonylag jól elvagyok itthon, de már nem tudom.

26 vagyok, van 3 erős diplomám, és magyar mellett folyékonyan beszélek 2 másik nyelven, a jelenlegi munkahelyem pedig át tudna helyezni egy külföldi irodájába.

Elegem van, hogy Budapesten annyiért tudok kifőzdébe vagy étterembe menni, mint Németországban, vagy közel annyiért, mint Hollandiában, vagy azért, hogy készen 3000 alatt Budapesten már csak moslékot kapok.

Bánt, hogy Ausztriában ugyan annyira jön ki a bevásárlás, mint itthon. Az utak járhatatlanok (Budapest, agglomeráció, tudom, ebben "vidéken" talán jobb a helyzet). Az egészségügy katasztrofális, mindent magánban kell intézni, és ugyan még nincsenek gyerekeim, de valószínű ez ugyan így igaz lesz az ő iskoláztatásukra, hiszen lövésem sincs ki fogja őket tanítani, de nem az a pedagógusgárda, aminek az átlagéletkora 50+ év, tehát addigra nyugdíjba megy, és bocsánat, de már az én időmben is erősen kontraszelektált volt.

Ijesztőnek tartom az ország demográfiájának változást, és azt is, hogy 2030-tól konkrétan több roma fog születni, ráadásul leszakadt, szegény országrészekben, és SEMMI kormányzati programot nem látok, hogy segítsék ezeket embereket és az érintett járásokat mondjuk extra iskolákkal, ösztöndíjprogramokkal, ne adj isten munkahelyek teremtésével.

Eddig hatalmas előny volt Budapesttel szemben, hogy jóval biztonságosabb a legtöbb Ny. Európai nagyvároshoz képest, de az utóbbi időben több olyan trauma is ért minket a feleségemmel, hogy tömegközlekedés helyett mindenhova kocsival, taxival megyünk -ami szintén alig olcsóbb Ny. Európánál.

Sokszor temették már ezt a szerencsétlen kis országot, de tényleg baj van.

Titeket mi marasztal itthon?

2023. nov. 27. 10:53
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
33%
19 mindketten vallalkozokent dolgozunk joember... Ugyannanak az amcsi cegnek szamlazunk be... Senki se beszelt alkalmazotti letrol, csak okoskodni akarsz...
2023. nov. 27. 15:48
 32/50 anonim ***** válasza:
16%
24 kicsit tard ki az elmed. Kepzeld vannak amerikai remote cegek akiknek barhonnan europabol beszamlazhatsz... Ebben a koncepcioban nem kapsz tobbet csak azert mert nemet ado rendszer szerint te 40+ szazalek adot fizetsz... Es ha jobban utana nezel, 100-200k usd nem egy atlagos infos fizu nemetorszagban se....
2023. nov. 27. 15:54
 33/50 anonim ***** válasza:
100%

#32 nekem az a tapasztalatom, hogy az amcsi remote cégek sajnos kimondottan az olcsó munkaerőt keresik. Engem 120000 dollár körüli megkeresésekkel bombáznak. Semmi értelme nem lenne egy ilyet elfogadni mondjuk egy 180000 eurós német ajánlat helyett, ami ráadásul Németországon belül ugyanúgy full remote, tehát akár a legolcsóbb utolsó német faluból is dolgozhat, akinek erre van igénye. És ez egy kimondottan szarul fizető Németország magas adóval, már említette valaki, hogy Hollandiában ott a 30% ruling, Spanyolországban a Beckham law stb.

Tudsz esetleg ajánlani pár amcsi remote céget, akik fizetnek úgy, hogy ne érje meg elköltözni? Jöhet privátban is, ha ide nem akarod leírni. Köszönöm szépen előre is.

2023. nov. 27. 16:21
 34/50 anonim ***** válasza:
100%
Egyetertek amugy, ha van ilyen nemet ajanlatod... En csak eddig jutottam sajnos es meg vagyok vele elegedve annyira hogy nem tervezek valtani.
2023. nov. 27. 16:28
 35/50 anonim ***** válasza:
67%
33-as én úgy számoltam hogy 150-160k euró körül már megéri kimenni németbe, ennyit meg szinte minden normálisan fizető multi ad már (nekem SeatGeek és Personio interjú processzem van függőben épp). Lehet ennek persze a dupláját is keresni a top cégeknél, de ahhoz én kevés vagyok :)
2023. nov. 27. 16:39
 36/50 anonim ***** válasza:
100%
IT területen valóban megéri külföld anyagilag, de vannak mas területek, ahol nem lehet annyival többet keresni.
2023. nov. 27. 16:49
 37/50 anonim ***** válasza:
67%
Mert azt az országot ismerem, külföldet meg annyira se, mint a szomszéd települést. Mellett ha az ember dolgozik, akkor igen is jól lehet idehaza is keresni, és akkor nem probléma a magánorvos, meg a magániskola.
2023. nov. 27. 18:26
 38/50 anonim ***** válasza:
25%
Azért mert a többiek nem 3 büfészakos diplomával tengetik az életüket, és normális szakmájuknak köszönhetően bőven kitudják fizetni a 3ezres junkfoodot...
2023. nov. 27. 18:53
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

Csakis a szüleim miatt. (60 felett mindketten)

Már rég léptem volna amúgy.

2023. nov. 27. 19:04
 40/50 anonim ***** válasza:
0%
engem a fizetes tart visszam kituztem magamnak celul hogy 2 millio nettot megvarom es valtok. ez azert van mert maximalista vagyok magammal szemben es nem tudom megengedni magamnak hogy a kituzott celt felrugjam. 2023as ev eredmenyetol fugg a tavozasom.
2023. nov. 27. 21:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!