Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki 25-45 közötti, és Magyaror...

Aki 25-45 közötti, és Magyarországon dolgozik, miért van még itt?

Figyelt kérdés

Nem provokálni szeretnék, mások véleményét szeretném olvasni szakmától függetlenül, a rezsit ugyan úgy fizetnie kell egy állatgondozónak, mint egy radiológusnak.

Az utóbbi pár hónapban olyan élmények értek, amik megváltoztatták a véleményem a költözésről. Eddig nem terveztem külföldön munkát vállalni, viszonylag jól elvagyok itthon, de már nem tudom.

26 vagyok, van 3 erős diplomám, és magyar mellett folyékonyan beszélek 2 másik nyelven, a jelenlegi munkahelyem pedig át tudna helyezni egy külföldi irodájába.

Elegem van, hogy Budapesten annyiért tudok kifőzdébe vagy étterembe menni, mint Németországban, vagy közel annyiért, mint Hollandiában, vagy azért, hogy készen 3000 alatt Budapesten már csak moslékot kapok.

Bánt, hogy Ausztriában ugyan annyira jön ki a bevásárlás, mint itthon. Az utak járhatatlanok (Budapest, agglomeráció, tudom, ebben "vidéken" talán jobb a helyzet). Az egészségügy katasztrofális, mindent magánban kell intézni, és ugyan még nincsenek gyerekeim, de valószínű ez ugyan így igaz lesz az ő iskoláztatásukra, hiszen lövésem sincs ki fogja őket tanítani, de nem az a pedagógusgárda, aminek az átlagéletkora 50+ év, tehát addigra nyugdíjba megy, és bocsánat, de már az én időmben is erősen kontraszelektált volt.

Ijesztőnek tartom az ország demográfiájának változást, és azt is, hogy 2030-tól konkrétan több roma fog születni, ráadásul leszakadt, szegény országrészekben, és SEMMI kormányzati programot nem látok, hogy segítsék ezeket embereket és az érintett járásokat mondjuk extra iskolákkal, ösztöndíjprogramokkal, ne adj isten munkahelyek teremtésével.

Eddig hatalmas előny volt Budapesttel szemben, hogy jóval biztonságosabb a legtöbb Ny. Európai nagyvároshoz képest, de az utóbbi időben több olyan trauma is ért minket a feleségemmel, hogy tömegközlekedés helyett mindenhova kocsival, taxival megyünk -ami szintén alig olcsóbb Ny. Európánál.

Sokszor temették már ezt a szerencsétlen kis országot, de tényleg baj van.

Titeket mi marasztal itthon?

2023. nov. 27. 10:53
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
88%
Béna a nyelvtudásom, ezért. Akiket ismerek, és jól beszélnek idegennyelvet, ők főleg a szülők, barátok, társuk miatt.
2023. nov. 27. 10:57
 2/50 anonim ***** válasza:
86%
0ftom van azért
2023. nov. 27. 11:06
 3/50 anonim ***** válasza:
75%
Az ország nagy része buta, betanított proli, sokan a saját anyanyelvükön sem beszélnek rendesen, értük nyilván külföldön sem kapkodnak a munkaadók.
2023. nov. 27. 11:13
 4/50 anonim ***** válasza:
22%
Olcsobb innen kulfoldre dolgozni mint kulfoldon. Jelenleg a br fizum 120k usd eves szinten. Ha elmennek akkor tobbet kene adozzak mintha itt maradnek. Persze lehetne kevesebbet is romaniaban pld... De ugyebar europaban is elnek emberek annak ellenere hogy amcsiba jobban fizetnek, meg etipiaban is annak ellenere hogy europaban jobb... Eleg puta prolinak kell lenni ahhoz hogy egy ilyen komplex dolgot csak egy nezopontbol vizsgalj...
2023. nov. 27. 11:19
 5/50 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudok nyelvet, mennék amugy. Kb munkalehetőség már 0,Bp-n is
2023. nov. 27. 11:23
 6/50 anonim ***** válasza:
68%
4-es most mennyit adózol?
2023. nov. 27. 11:38
 7/50 anonim ***** válasza:
25%
Kb 30 szazalekot
2023. nov. 27. 11:40
 8/50 anonim ***** válasza:
85%

Én azt mondom, mindenképpen érdemes kipróbálni a külföldi munkát, különösen, ha fiatal szingli vagy, nincsen családod.

Én is voltam kint 4 évet, hát hazahozott az a rohadék honvágy. Ha valaki nem küzd ezzel, akkor annál jobb neki.

2023. nov. 27. 11:43
 9/50 anonim ***** válasza:
86%
Idegennek érzem magam külföldön. Megszoktam már az itthoni pöcegödröt. Ausztiában dolgozok, kicsinálnak a különböző osztrák dialektusokkal is. Ezen kívül, ha nem is mondják, akkor is tudom, hogy mit gondolnak általában véve rólunk, magyar, szlovák, román emberekről, az itthoni állapotokról. Németországi kiköltözésen gondolkodom néha, de oda lusta vagyok kimenni.
2023. nov. 27. 11:49
 10/50 anonim ***** válasza:
90%

1. Itt vagyok otthon. Mindenem itt van. Persze, fel lehetne számolni mindent és külföldön újrakezdeni, de minek? A saját életem nekem jó itthon is.

2. Nekem is erős végzettségem van, itthon is boldogulok.

3. Egy csomó dolog nem zavar abból, amit írtál, mert pl. nem étkezem házon kívül, max. 2-3 alkalommal évente, nincs gyerekem, az egészségügy mindig sz*r volt (de a jobb Nyugaton is fizetős), összességében nem költök sokat, kijövök a pénzemből és van tartalékom is. Az agglomerációban lakom én is, ez jól szituált környék (nem csak ez a település, a környező települések is) és Pesten sem volt még rossz élményem, valahogy nem kell túl rendezetlen részeken járnom, ezek szerint.

Amúgy persze, sokszor gondoltam rá, milyen jó lenne valahol külföldön élni, de leginkább az éghajlat (nem csak a hűvösebb tél miatt, de egy mediterrán éghajlaton a növények is teljesen mások) és a tenger hiánya miatt.

2023. nov. 27. 11:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!