Nettó 260 diplomával, 3 nyelvvizsgával nagyon megalázó?
25 éves nő vagyok, most fejeztem be a 6 éves kétszakos tanári mesterképzést két hónapja.
Felvettek tanítani egy gimnáziumba, de én végig reménykedtem abban, hogy talán valamivel többet kapok, mivel fiatal tanárokból hiány van, talán így többet adnának.
De csak (bruttó 392) nettó 260 van a szerződésben, ami miatt nagyon el vagyok keseredve. A nyáron még diákmunkáztam egy sütödében, ott is többet kerestem.
Nem tudom, mit tegyek. A bátyám röhög rajtam, hogy ő ennyit hetente keres szakmával. A szüleim már nem támogatnak, egyedül kell megélnem albérletben. Nagyon félek.
Így van, nagyon sok dologért ki kellene állni. Ez csak egy része az oktatás.
79.
Nem januártól, hanem visszamenőlegesen július 1-től december 31-ig, amit ki kell fizetnie az államnak. Nyilván ebben azok szívták meg legjobban, akik a bruttó 410 felett (vagy mondjuk ped2-ben 430) kerestek, mert nekik semmit sem változik a pénz.
A januári fizetés majd az igazgatók döntése, a tankerület-vezetők jóváhagyása és a források rendelkezésre állásának tükrében alakul ki.
A híres differenciált, teljesítményalapú bérrendszer majd 2025. szeptember 1-től fog működni. De ezek is csak adható bérek lesznek, amik a sávokban szerepelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!