Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nettó 260 diplomával, 3...

Nettó 260 diplomával, 3 nyelvvizsgával nagyon megalázó?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, most fejeztem be a 6 éves kétszakos tanári mesterképzést két hónapja.

Felvettek tanítani egy gimnáziumba, de én végig reménykedtem abban, hogy talán valamivel többet kapok, mivel fiatal tanárokból hiány van, talán így többet adnának.

De csak (bruttó 392) nettó 260 van a szerződésben, ami miatt nagyon el vagyok keseredve. A nyáron még diákmunkáztam egy sütödében, ott is többet kerestem.

Nem tudom, mit tegyek. A bátyám röhög rajtam, hogy ő ennyit hetente keres szakmával. A szüleim már nem támogatnak, egyedül kell megélnem albérletben. Nagyon félek.

2023. aug. 20. 19:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
16%

Én csak egy évvel vagyok idősebb nálad, és br. 1.175.000 Ft a fizetésem, de nem vagyok elégedett, szeretnék munkahelyet váltani. 2 éve végeztem egy BSc-t.

Ebből kiindulva szerintem igen, a tiéd elég siralmas.

2023. aug. 20. 22:14
 42/81 anonim ***** válasza:
42%

Mondjuk abban igaza van mindenkinek, hogy egy egyetem után az embernek joggal nagyok az igényei, hiszen a médiából is az folyik, hogy ilyen meg olyan fontos a diploma. Az értelmiség fogja a jövőt építeni stb.

És valóban nagy dolog letenni egy egyetemi diplomát, amíg ki nem derül, hogy pl pedagógusi, ahol valljuk meg igen alacsony a szint

Nem értem miért kell egyetemet, főiskolát végezni, ahhoz hogy olyanokat tanítson az ember, hogy U=IR vagy hogy egyenletet rendezzen. Régen ezt líceumokban oktatták. Aki már felvételizett tud annyit, hogy taníthasson. Az egyetemen úgyis rengeteg felesleges akadémiai cuccal tömik az ember agyát, amit soha nem fog semmire használni.

Le kellene butítani a pedagógus képzést és már rendben is lennénk. Neki sem kell annyit vizsgázni meg igényei sem lennének nagyok. Akkor nem merülne fel benne a szakvizsga után, hogy "de nekem miért nem adnak többet he?"

2023. aug. 20. 22:18
 43/81 anonim ***** válasza:
83%

"Nagyon felek" - nem most kellene nagyon felni, hanem at kellett volna gondolni előre a dolgokat, nem 2 héttel tanévkezdés előtt "sirni".

Több lehetőséged is van:

- magánórákkal szépen kiegészítheted a jövedelmed, főleg 3 nyelvvel, akar meg is élhetsz csak abból is, miután egy kicsit megismernek és egymásnak ajánlanak majd.

- elhagyhatod a pályát és elmehetsz egy multihoz valami szellemi munkára.

2023. aug. 20. 22:27
 44/81 anonim ***** válasza:
25%

34, na, már csak két pipás vagy, trollfiú?

Feksőoktatásban nincs már csp. Kamuzz jobbat.

2023. aug. 21. 07:03
 45/81 anonim ***** válasza:
60%
Kamukérdés. (Jó reggelt mindenkinek)
2023. aug. 21. 08:47
 46/81 anonim ***** válasza:
74%

#45 az bizony.

Testvére hetente keres nettó 260-at szakmával, de azért otthon laknak a szüleinél a feleségével meg a gyerekekkel. Aham, hihető.

2023. aug. 21. 09:42
 47/81 A kérdező kommentje:

Ott laknak, nem is akarnak elköltözni. Amíg a bátyám és a sógornőm dolgoznak, a szüleim vigyáznak a gyerekekre.

2023. aug. 21. 10:52
 48/81 anonim ***** válasza:
91%
Két nyelv egy normális multinál alsó hangon is 650 bruttó. Felesleges tanárként szenvedned.
2023. aug. 21. 11:12
 49/81 anonim ***** válasza:
82%

Ez majdnem a medián fizetés, egy olyan diplomával, amiről köztudott, hogy alacsonyan fizetet, tehát ezeket tekintve abszolút "nem rossz" a helyzeted.

Szóval nem mondanám megalázónak.

Te választatottad. Mehettél volna valami IT irányba és a kezdő fizetésed dupla ennyi lett volna, aztán pár év mulva 4-5x ennyi, de te ezt választottad, hiszen karriert nem csak a pénz alapján választunk.

Az meg, hogy " diplomával, 3 nyelvvizsgával " irreleváns. Diplomát egyszerű szerezni és, hogy őszinte legyek a tanári diplomák nagy része nem tartozik a nehezek közé.

A nyelvvizsga meg jó ha van, de önmagában semmire sem jogosít fel, csak ha 1-1 szakterületen belül előnyt jelent egy nyelvtudás, akkor tud sokat érni. Önmagában sajnos nincs értéke.

2023. aug. 21. 16:03
 50/81 anonim ***** válasza:
81%
49, Mi az ami diplomával kevesebbet keres?
2023. aug. 21. 16:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!