Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nettó 260 diplomával, 3...

Nettó 260 diplomával, 3 nyelvvizsgával nagyon megalázó?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, most fejeztem be a 6 éves kétszakos tanári mesterképzést két hónapja.

Felvettek tanítani egy gimnáziumba, de én végig reménykedtem abban, hogy talán valamivel többet kapok, mivel fiatal tanárokból hiány van, talán így többet adnának.

De csak (bruttó 392) nettó 260 van a szerződésben, ami miatt nagyon el vagyok keseredve. A nyáron még diákmunkáztam egy sütödében, ott is többet kerestem.

Nem tudom, mit tegyek. A bátyám röhög rajtam, hogy ő ennyit hetente keres szakmával. A szüleim már nem támogatnak, egyedül kell megélnem albérletben. Nagyon félek.

2023. aug. 20. 19:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
83%

50# Szociális munkás.

Vannak ismerőseim, akik most helyezkedtek el egyetem után. Kb nettó 200-230-at kapnak.

Bár ... nem tudom mért releváns, hogy melyik diplomával lehet kevesebbet keresni, hiszen a kérdező választotta ezt a szakot és életet.

2023. aug. 21. 16:39
 52/81 anonim ***** válasza:
83%

... de például a biológusok is kb tanári fizetést kapnak és a vegyészek is akörül.

Nagyon sok diploma nem a pénzről szól, sokan csak azért mennek a területre, mert érdekli őket a dolog.

2023. aug. 21. 16:40
 53/81 anonim ***** válasza:
91%
Minden 25 éven felülit megaláztak a 25 éven aluli SZJA menetességgel.
2023. aug. 21. 16:51
 54/81 anonim ***** válasza:
67%
Vegyészek nagyon magas keresettel helyezkednek el....
2023. aug. 21. 16:51
 55/81 anonim ***** válasza:
72%
Már vegyésztechnikus is nem kevéssel többet keres egy pedagógusnál
2023. aug. 21. 16:52
 56/81 anonim ***** válasza:
83%
Az állam kivéreztetésre játszik, számára a cél, hogy bedőljön az oktatási rendszer és végre be lehessen zárni pár száz iskolát, majd ráfogni Gyurcsányra. Számára az oktatás egy nyűg, ami pénzkidobás. Majd fognak a megmaradt 50 évesek pusztulatig dolgozni nekik ingyen.
2023. aug. 21. 18:55
 57/81 anonim ***** válasza:
67%
Ja és Brüsszel, mert nem küldi a lóvét. Nem is fogja nagyon helyesen.
2023. aug. 21. 18:57
 58/81 anonim ***** válasza:
86%

,, de például a biológusok is kb tanári fizetést kapnak és a vegyészek is akörül."

Meg van egy rakás cucc, amivel szinte alig lehet elhelyezkedni, pl vadgazdamérnöki, környezezetvédelmi mérnök.

2023. aug. 21. 19:08
 59/81 anonim ***** válasza:
36%

53# Ja, megalázó, hogy segítik a fiatalok az életük elindításában.

Igazán csak azok hiszik azt, hogy ez megalázó, akik +10 év tapasztalattal is annyit keresnek, mint egy 23 éves pályakezdő, így rosszul esik nekik, hogy a nettó bérük alacsonyabb a pályakezdő fizetésénél.

Ez szerintem az több tapasztalattal rendelkező emberre nézve ciki, hogy a karrierje alatt nem volt képes annyit fejlődni, hogy egy pályakezdő fiatalnak a + pár tízezer nettó fizetés, amit kap sértően sok legyen.

2023. aug. 22. 21:26
 60/81 anonim ***** válasza:
92%

#59: És mi a helyzet azokkal, akik még szintén fiatalok, de már betöltötték a 25-26-ot?

Kérdező: tudtad, hogy mennyi a várható bér, amikor e mellett a pálya mellett döntöttél. Diplomával és nyelvtudással én is ennyit keresek, és nekem egy évre csak 22 szabadnap jut. Egyébként a jó, valóban lelkiismeretes tanároktól én nem sajnálnék semennyi emelést, de sajnos elég kevés van belőlük.

2023. aug. 23. 09:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!