Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nettó 260 diplomával, 3...

Nettó 260 diplomával, 3 nyelvvizsgával nagyon megalázó?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, most fejeztem be a 6 éves kétszakos tanári mesterképzést két hónapja.

Felvettek tanítani egy gimnáziumba, de én végig reménykedtem abban, hogy talán valamivel többet kapok, mivel fiatal tanárokból hiány van, talán így többet adnának.

De csak (bruttó 392) nettó 260 van a szerződésben, ami miatt nagyon el vagyok keseredve. A nyáron még diákmunkáztam egy sütödében, ott is többet kerestem.

Nem tudom, mit tegyek. A bátyám röhög rajtam, hogy ő ennyit hetente keres szakmával. A szüleim már nem támogatnak, egyedül kell megélnem albérletben. Nagyon félek.

2023. aug. 20. 19:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
86%

60# Valahol meg kell húzni a határt.

Ez klasszikusan az a mentalitás, hogy ha én nem keresek jól és van olyan, aki nálam jobb helyzetben van, akkor arról nem én tehetek, hanem a világ.

Most legyek férfiként én is irigy a nőkre, mert jár nekik gyes szüléskor és nekem nem, mint apuka? Vagy mert a nők nyugdíj elszámolása jobb?

2023. aug. 23. 10:35
 62/81 anonim ***** válasza:
100%
#60: Félreértesz, én nem sajnálom tőlük. Csak van egy olyan réteg, aki mindig, minden támogatasból kimarad, pedig ők is megérdemelnék.
2023. aug. 23. 16:21
 63/81 anonim ***** válasza:
92%

62# Jó, de az elvileg "jobb" oldali kormányunk, rengeteg baloldali gazdasági döntésthoz. Ez is technikailag több lépcsős, progresszív adó, amit egy igazi jobb oldali kormány nem csinálna meg.

Szóval szerintem már az szép, hogy ezt megadták. Szociális hálót ők soha sem fogják a minimum felé építeni.

2023. aug. 23. 16:25
 64/81 anonim ***** válasza:
70%
Megalázó. Ez nem a te hibád, normális országban rendesen megfizetik őket. Elsősorban a saját életedre koncentrálj, szerezz olyan állást ami pénzügyileg kifizetődőbb számodra(SSC multi pl. ha jól beszélsz nyelveket). Persze taníthatsz is hazaszereteből, hivatástudatból, csak ezekkel nem veszel kenyeret a boltban. Legyél pályaelhagyó a te jövőd és az oktatás jövője érdekében.
2023. aug. 25. 09:35
 65/81 anonim ***** válasza:
79%
Vannak megyék ahol igen, és vannak keleti megyék, ahol örül a képzett mérnök is, ha melót talál.
2023. aug. 25. 18:33
 66/81 anonim ***** válasza:
89%
Ja, hogy tanár vagy. Elvileg jó szakkal (matek, számtech, biosz, fizika, nyelv szakok, kémia) alkupozícióban leszel januártól, szóval nőni fog akár 300 nettóra is. Én 300 nettóból kényelmesen megélek 35 évesen vidéken, 94 ezer lakáshitel, 8 ezer közös költség, 30 rezsi, 80 kaja, a többit vagy elszórakozom vagy félreteszem. Minden attól függ milyen lábon tudsz vagy akarsz élni. Haverom 550 nettóból sem tudom 36 évesen egy autót vagy egy picike 30 nm2-es lakást sem venni, mert szereti a 270 ezres albit +50 rezsit és minden napi jó kajákat, a jó utazásokat és a barátnőjére költeni.
2023. aug. 25. 18:38
 67/81 anonim ***** válasza:
100%
Hiába lett lepontozva a 19-es, sajnos teljesen igaza van..!
2023. aug. 25. 20:04
 68/81 anonim ***** válasza:
42%
Azt tudod, hogy egy osztályban kb 30-35 gyerek van. Gyakorlatilag lehetetlen úgy megtartani egy órát, hogy az összes gyerek érteni fogja rögtön a tananyagot. Max valami elit középiskolában lehetne ez reális, ahol az osztályban a diákok 90%-a kitűnő, a többieknek meg 1-2 4-ese van. Ha mondjuk 1 tanárra jutna 5 diák, na akkor nem lennének ilyen problémák, függetlenül a gyerek képességétől, de nem így van.
2023. aug. 26. 10:59
 69/81 anonim ***** válasza:
100%

68: egy nagy xart!

Én jártam kis csoportos képzésekre is, meg privát órákra is és az a tapasztalatom, hogy amelyik tanár xarul tanít, nem tud magyarázni, nem tudja vagy nem akarja megértetni az anyagot a nebulóval, az se nem 30-nak, se nem 1-nek nem fogja megtanítani!

De viszont az a tanár, aki igenis rátermett, elhivatott és diákcentrikus (értsd: azt akarja, hogy amit ő tud, azt te is tudjad és nem csak a tekintélyelvűségét akarja gyakorolni ill. a frusztrációit kiélni), valamint van, aki eltartsa, tehát nem a pénzért csinálja vagy a pénzért, mert megfizeted és te diktálsz, tehát megteheti, az bizony meg tud tartani egy órát úgy is, hogy megértsd vagy megadja a lehetőséget a kérdezésre és nem csak ledarálja az anyagot, aztán oldd meg magad egyedül otthon, ahogy tudod...

Volt szerencsém mindkét típushoz, ezért cáfolom a "lehetetlent".

Aki jó tanár, az jó tanár 1-nek és jól tanít 30-nak is.

De nyilván a mai tanárokat semmi sem motiválja, hiszen akkor is éhbért kap, ha semmit sem tanít meg.

Ezért is tök felesleges bejárni órákra, mert online is visszanézhető lehetne bármelyik előadás és azt csak egyszer kellene felvenni - nem kellene se tanár, se tanterem, se épületfenntartás, se suli-rezsi stb.

És ha így haladnak a dolgok, szerintem el fog még jönni ez az idő is.

De a legalapvetőbb probléma az, hogy sok felesleges anyagot kell hajtani és így nem marad idő megemészteni a legfontosabbakat, de legalább lesz egy csomó papír, amivel aztán semmit sem ért a kérdező.

2023. aug. 26. 13:14
 70/81 anonim ***** válasza:
100%
Ne kozmetikázuk! AZ!
2023. aug. 26. 17:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!