Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nettó 260 diplomával, 3...

Nettó 260 diplomával, 3 nyelvvizsgával nagyon megalázó?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, most fejeztem be a 6 éves kétszakos tanári mesterképzést két hónapja.

Felvettek tanítani egy gimnáziumba, de én végig reménykedtem abban, hogy talán valamivel többet kapok, mivel fiatal tanárokból hiány van, talán így többet adnának.

De csak (bruttó 392) nettó 260 van a szerződésben, ami miatt nagyon el vagyok keseredve. A nyáron még diákmunkáztam egy sütödében, ott is többet kerestem.

Nem tudom, mit tegyek. A bátyám röhög rajtam, hogy ő ennyit hetente keres szakmával. A szüleim már nem támogatnak, egyedül kell megélnem albérletben. Nagyon félek.

2023. aug. 20. 19:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiába írtam a multi cégeket. Keresnek több nyelven beszélő diplomásokat különböző pozíciókra, csak körbe kell nézni.

Ha abból a 3 nyelvizsgából legalább 2 jól megy, akkor sztem van esély.

2023. aug. 20. 21:39
 32/81 anonim ***** válasza:
82%
Nem megalázó, csak a fidesznek meg akik rá szavaznak ennyit ér a munkád, nekik köszönd
2023. aug. 20. 21:42
 33/81 anonim ***** válasza:
68%
Sokan vannak akik ennyit se keresnek.
2023. aug. 20. 21:52
 34/81 anonim ***** válasza:
38%

Én is pedagógus vagyok. Miért lenne megalázó? A leggyengébb felsőoktatás. Gyakorlatilag apám, azt mondta azért járjak, mert nem kell addig sem dolgozni, jár a családi pótlék, gyerektartás, ingyen fűtés ugye. Bulik, egyetemi élet, csajok, partyk

Ha amíg a volt gimis osztálytársaid komoly analízist, funkcionálalgebrát tanultak meg minőségellenőrzést, nem zavart, hogy egy sima papírra beadtál valamit a pszichológia, pedagógia kollokviumért, akkor most se zavarjon a bérezés. 😋

Megsűgom a státuszörvénnyel több lé jön

2023. aug. 20. 21:54
 35/81 anonim ***** válasza:
37%

"de én végig reménykedtem abban, hogy talán valamivel többet kapok, mivel fiatal tanárokból hiány van, talán így többet adnának"

Akkor ezt lefordítom másoknak is : Úgy ment el pedagógusnak, hogy tudta, hogy évtizedekre visszamenőnek gyengék a bérek és ismerte a mai bértáblát is, de remélte, hogy majd mikor ő kezdi a pályát neki azért jóval többet adnak. És ez ment pedagógusnak😂

2023. aug. 20. 21:57
 36/81 anonim ***** válasza:
57%
Még mindig elmehetsz építkezésre.
2023. aug. 20. 22:06
 37/81 anonim ***** válasza:
84%

35

A tanárok kb 10 éve tüntetnek hol többet, hol kevesebbet. És kb sose kaptak semmit. Persze az ápolók és az orvosok kitudták sírni a több bért, de valahogy a hivatali alkalmazottak és a tanárok ebből kimaradtak.

Miért baj az, ha reménykednek? Én is reménykedtem x évvel ezelőtt, hogy nem túl piacképes a szakmám, de eljön majd az én időm.

Már 3 éve a szakmámban dolgozom 2 diplomával, de még mindig csak 320 a nettóm. Míg tesóm szakmával havi 450-500 között keres.

2023. aug. 20. 22:06
 38/81 anonim ***** válasza:
64%

Nem fog emelkedni a béred. Inkább szervez közmunkásokból tanárt a kormány, ahogy mondta Pintér : meg tudjuk oldali az utcáról. A másik pedig, hogy a ország csődben van sajna, így adni sem sansz [link]

Jah és 10 éven belül jön az MI chatbot is [link]

Szerintem menj el a Burger Kingbe vagy a Lidlbe netto 360-ért, amíg fiatal vagy és tudsz dolgozni [link]

2023. aug. 20. 22:07
 39/81 anonim ***** válasza:
86%

37 "Persze az ápolók és az orvosok kitudták sírni a több bért, de valahogy a hivatali alkalmazottak és a tanárok ebből kimaradtak."

Azért az orvosnak van zsarolási potenciállja : ha nem műt meg, akkor meghal az ember. Más szakmával nem vagy képes megérteni az ulcus pepticum műtéti eljárását. Neki fizetni kell. RÁadásul, akkor még nem volt államcsőd sem

Egy pedagógus max azt mondja, hogy akkor nem tanítom meg a logaritmikus egyenletet. És? Jobb gyári munkás lesz

2023. aug. 20. 22:10
 40/81 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem azt kapod amit megérdemelsz.

Évtizedek óta gombokat adnak fizetés helyett.

Abban reménykedni, hogy ez pont nálad fog változni hiú ábránd.

2023. aug. 20. 22:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!