Nettó 260 diplomával, 3 nyelvvizsgával nagyon megalázó?
25 éves nő vagyok, most fejeztem be a 6 éves kétszakos tanári mesterképzést két hónapja.
Felvettek tanítani egy gimnáziumba, de én végig reménykedtem abban, hogy talán valamivel többet kapok, mivel fiatal tanárokból hiány van, talán így többet adnának.
De csak (bruttó 392) nettó 260 van a szerződésben, ami miatt nagyon el vagyok keseredve. A nyáron még diákmunkáztam egy sütödében, ott is többet kerestem.
Nem tudom, mit tegyek. A bátyám röhög rajtam, hogy ő ennyit hetente keres szakmával. A szüleim már nem támogatnak, egyedül kell megélnem albérletben. Nagyon félek.
"Kb olyan mintha bemennék egy olyan kocsmába ahol tudom hogy megvernek de azért bemegyek."
Az lemaradt, hogy utana meg panaszkodik, hogy megvertek.
Azert valahol felelmetes hogy diplomas tanult emberkent nincs fogalmad a bertablarol, pedagogiai minositesrol, eletpalya modellrol.
Igen szar a fizetes. De en azert varnek egy ket evet ha mar elvegezted. Lesz beremeles, na ezt nem a fideszre alapozom, hanem arra hogy tul nagy a (jogos) hiszti korulette igy nem teheti meg a fidesz hogy ne rendezze a bereket. Estleg addig menj el hetvegen melozni.
Ha dobod a tanitast akkor teljesen feleslegesen jartal 6evig egyetemre.
"Ha dobod a tanitast akkor teljesen feleslegesen jartal 6evig egyetemre."
Nem feltétlenül.Lett felsőfokú papírja.
A versenyszférában egy jobb szellemi állásra, ez a beugró.
Ha nincs semmi piacképes tudásod és nem teremtesz semmi értéket akkor mire fizessen bárki többet?
Ha nekem a mérnökinformatikus diplomámmal valaki bruttó 400 ezret ajánlana azt körberöhögném és elhelyezkednék 2 napon belül másik cégnél 1,5 millióért. Tudod miért? Mert ennyit ér a tudásom.
Neked viszont semmi értékes tudásod nincs és nem is tudsz értékteremtő pozíciót betölteni egy cégnél szóval nem, nem nevetséges a béred hanem REÁLIS
#18 kitörölheti az értékteremtésével ha a jelenlegi vezetés ezt nem kompenzálja.
Pár évig el kell mennie más munkára.. míg nem rendeződik a helyzet, vagy menjen el egy drága magániskolába oktatni jó fizetésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!