Nettó 260 diplomával, 3 nyelvvizsgával nagyon megalázó?
25 éves nő vagyok, most fejeztem be a 6 éves kétszakos tanári mesterképzést két hónapja.
Felvettek tanítani egy gimnáziumba, de én végig reménykedtem abban, hogy talán valamivel többet kapok, mivel fiatal tanárokból hiány van, talán így többet adnának.
De csak (bruttó 392) nettó 260 van a szerződésben, ami miatt nagyon el vagyok keseredve. A nyáron még diákmunkáztam egy sütödében, ott is többet kerestem.
Nem tudom, mit tegyek. A bátyám röhög rajtam, hogy ő ennyit hetente keres szakmával. A szüleim már nem támogatnak, egyedül kell megélnem albérletben. Nagyon félek.
"de én végig reménykedtem abban, hogy talán valamivel többet kapok, mivel fiatal tanárokból hiány van, talán így többet adnának"
Azt gondolom, hogy egy értelmes nő vagy, hiszen lediplomáztál, és három nyelven beszélsz. De akkor azt miért nem tudod, hogy a tanári pályán nem a kereslet-kínálat szabályai érvényesülnek, hanem törvényben állapítják meg az illetményt? Sőt, szerintem tudod, de akkor meg végképp nem értem.
Nyilván a közszférában adottak a bérek, tudtad mire számíthatsz.
A kérdés inkább az, hogy nem-e gondolkodsz el magánórákban bérkiegészítés gyanánt.
Én nem vagyok tanár, de MSc-vel együtt én is 5 évet tanultam és az én fizetésem is 260 ezer körül van. Ettől még nem fogom elhagyni a szakmám, mert ezt szeretem csinálni.
A helyedben egyelőre folytatnám az iskolai tanítást, valamint elkezdeném meghirdetni magam oldalakon, ahol szombati tanítást vállalnék. Kiváltod az egyéni vállakzóit vagy ami most kedvezőbb és mehet a menet.
Próbálkozz magánintézményekben.
Magánoktatással.
7
Azt, hogy egyszer minden szférában emelés lesz. Ugyanúgy, ahogy például az orvosoknál. Tanár pedig kell. Reménykednek, hogy 5 év alatt úgyis lesz változás a rendszerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!