50 éves segédmunkásként van még értelme megpróbálom karriert nem váltani hanem inkább csinálni? Ha igen jó ötlet az hogy az első lépés egy angol középfok elérése (nulláról)? A második egy emelt szintű érettségi. A harmadik pedig
pedig valamilyen egyetemi alapszak?
Azt hinném, hogy az alapszakon túlra már nincs időm...
Igaz, hogy ennek a hozzászólásnak semmi értelme, de eggyel növeli a beszéded számát.
Alapból megnézném a teljesen publikus korábbi érettségi feladatokat. Szerintem azok nem nehezek. Ha megy, akkor csak feliratkoznék érettségire és kész.
Emlékszem amikor kezdték ezt a "biztonságiőr" bizniszt is, először csak azt vették fel aki legalább 190 magas volt meg volt katona, vagy rendőr, vagy küzdősportolt...
Manapság meg :D :D :D
Na igy tanulj akármit is! Melelsleg ha magamból indulok ki a tavalyi nagy OKJ-s becsatlakozós hajrában két év alatt lettem egyszerre targoncás, villanyszerelő, gumis, meg társasházkezelő, és fotográfus is.
Eddig hittem a dolgokban, de ma már kidobott pénznek látom!
Sima pszichológia, mert belédmagyarázzák, hogy azért mert incs ilyen meg olyan papírod, miközben olyan villanyszerelőkkel vizsgáztam le, akik már tiz éve dolgoznak segédvillanyszerelőként, meg a gumsok között is jópáran jöttek gyakorlott gumiszerelőként vizsgázni. Hát erről ennyit!
Bementem a munkaügyi hivatalba, mert kinyitottam a pofámat tavaly a melóhelyemen (meg is szűnt a melóm), hogy húsz hónapja nincs utánam járulék meg nyugdij befizetve, és az ünnepnapi pótlék sincs, meg folyamatosan új munkaszerződésekkel foglalkoztatnak , úszik az adóbevallásom meg minden aztán még boritékba akarnak újabban fizetni stb stb.
Letettem a kiscsaj elé a ~ 10 szakmámat..
- Látom szeret tanulni, de én csak egyet tudok beirni a gépbe :o) akkor melyik legyen az...
Beirta az egyiket (tökmindegy melyiket).
Egy hónap múlva küldtek egy emailt, hogy a rendőrség iskolaőröket keres :D :D :D
Köze nem volt egy végzettségemhez se, mellesleg az életbe nem dolgoznék a rendőrség alkalmazásába!
Én nem mondom, hogy ne tanulj, iskolarendszerben ha megengedheted magadnak nagyon jó időtöltés, de a legtöbb esetben csak falidísznek valók ezek a diplomák, meg bizonyítványok...
"Alapból megnézném a teljesen publikus korábbi érettségi feladatokat. Szerintem azok nem nehezek. Ha megy, akkor csak feliratkoznék érettségire és kész."
Hát én nem így emlékszem. Nagyon. Nehéz példák voltak a programozó matematikus felvételin. Merthogy ott voltam 32 éve, annyira konnyu azért nem volt befolyásolni, sajnos annyira Igen hogy magát a felvételi előkészítőt nem vettem elég komolyan. Ma már tudom hogy rá kellett volna a szánni még egy évet a felkészülésre...
Persze ez egy értelmetlen gondolat Egy olyan környezetben ahol le beszéltek róla nyilván nem fogom utána folytatni a sikertelen felvételi után. Abba se kellett volna hagyni a felkészülést és akkor lehet nem is kellett volna hozzá a plusz egy év...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!