50 éves segédmunkásként van még értelme megpróbálom karriert nem váltani hanem inkább csinálni? Ha igen jó ötlet az hogy az első lépés egy angol középfok elérése (nulláról)? A második egy emelt szintű érettségi. A harmadik pedig
pedig valamilyen egyetemi alapszak?
Azt hinném, hogy az alapszakon túlra már nincs időm...
Saját magad szórakoztatására érdemes lehet, egyébként nem biztos. 50 éves vagy, amire elvégzed az egyetemet munka mellett, az biztosan lesz 4 év, ha nem csúszol többet. 55+ évesen pályakezdőként nehezen fognak felvenni junior pozícióba, hogy kitanítsanak.
Másik dolog, ha 30 év alatt nem volt motivációd végigvinni a szakot, 50 felett mindez sokkal, de sokkal nehezebb. Nem 1 napig kell motiváltnak lenned, hanem évekig, sok mindent beseggelni, energiát nem sajnálva otthon programozni (ugye munka mellett). Szerintem nem reaális az elképzelésed, inkább csak szép ábránd.
Az, hogy harminc évvel ezelőtt mi volt informatika terén, kb kukázható tudás, főleg, hogy akkor is elég korlátolt szinten voltak meg az isnereteid, gyerekként.
Én is szakmunkában keresnék több pénzt, az miért nem játszik?
Senkinek nem esik le hogy csak össze-visza kamukázik itt a kérdező?
"Gyerekként ászprogramozó voltam de az a harmincéves szaktudás már mit sem ér. "
1993-ban gyerekként nem sokan fértek hozzá számítógéphez, hova tovább még programozáshoz, nem hogy "ászprogramozók" legyenek. De aki hozzá is fért ilyenhez már akkor, hogy utána tényleg csak annyira jutott hogy 50 évesen segédmunkás legyen, az teljesen valószínűtlen.
Full kamu a kérdés...
Akkoriban a Basic volt az amatőr szinten használt nyelv. És az Assembler volt egy lépcső utána.
A Pythont tanulmányoztam, távoli hasonlóságot mutat a Basic-el.
De a harminc év csak egy kerekített szám, amiről én beszélek az 1984-1989 között volt. Majdnem 40 év volt az, de nyilván az első évek nem azok amikor komolyabban értettem hozzá.
Fiatal voltam naiv befolyásolható és rossz társaságba keveredtem.
Igazából még aránylag jól jártam mert bűncselekménybe nem keveredtem bele, a mai napig tiszta vagyok, kábítószert egyetlen egyszer se próbáltam, ínni csak ünnepekkor iszom, kipróbáltam a cigit de nem fogott meg, (csak sima cigit, füveset nem, és amikor mások szívták távoztam és így passzívan se szívtam be)
A legsúlyosabb törvény elleni bűnöm az hogy sok éve nem égett egy lámpám a kocsimon és a rendőr megbírságolt. Mondjuk ilyen szintű többször előfordult.
Ismerek olyan hozzám hasonlókat akik ennél sokkal rosszabbul jártak hasonló ígéretes jövő előtt.
Úgy beszéltek mintha az valami szokatlan lenne hogy egy jó képességű valaki aki előtt jövő áll nem megfelelő emberek közé keveredik és ennek súlyos következményei lesznek akár az egész életére.
Én még jobban jártam mint ezek közül a többség mert annyira azért nem voltam naiv és befolyásolható hogy bele vihessenek valami rosszba. Engem "csak" a tovább tanulástól és karrier építésről tudtak eltántorítani. De az illegális dolgokra végül nemet mondtam és tiszta maradtam. Egy becsületes kétkezi munkás lettem, fura, már szinte bizarr entelektüel beütéssel.
Hogy a 15 ös kérdésre még válaszoljak most amikor a Pythont elkezdtem tanulmányozni újra játszottam a legalapvetőbb dolgokat ciklus, feltétel, tömb, és igazából az első kísérlet az volt hogy egy mobilos környezeten futó rutinom adatokat tudjon menteni a mobil háttértárjára és visszatölteni hogyha valamit ténylegesen csinál rajta akkor az tartósan kezelhető legyen.
Hogy tudjak egy olyan programot írni ami módosítható de korábbi meglévő adatokat kezel, megőriz módosít, indításkor az táron lévő adatok szerinti feltételek szerint fut. Nem mintha ilyen céljaim lennének legalább is megélhetés szintjén nem, ez volt az első próba ebben a számomra rég elveszett világban. Hogy meg tudom e csinálni ezt hogy egy elindított rutin beolvas adatokat aszerint csinál valamit majd mielőtt leáll rögzíti az új adatokat és azt is hogy mit csinált hogy a következő futtatásakor már onnan folytathassa tovább. Ez ment is, Pythonban is, ahogy ezer éve Basicban is igaz akkor még ennél korlatozottabban, mert a szalagos adattárolók korábban ez nem volt ennyire automatikus, a szallqg visszatekerése nelkül pl. nem volt lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!