Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 50 éves segédmunkásként van...

Képernyőkép kérdése:

50 éves segédmunkásként van még értelme megpróbálom karriert nem váltani hanem inkább csinálni? Ha igen jó ötlet az hogy az első lépés egy angol középfok elérése (nulláról)? A második egy emelt szintű érettségi. A harmadik pedig

Figyelt kérdés

pedig valamilyen egyetemi alapszak?

Azt hinném, hogy az alapszakon túlra már nincs időm...

2023. márc. 29. 04:26
 21/92 anonim ***** válasza:

Amíg nincs papírod, addig nincs tudásod:) Ha meg van tudásod, akkor nem feltétlen kell papír. Látszik, hogy nem vagy hülye a témához. Én kiképezném magam, most már ez nem annyira bonyolult suli nélkül se. És bepróbálkoznék papír nélkül. Ha jól teljesítesz, akkor simán felvesznek, mert kevés a jó szakember. Ha azt látod, hogy kevés a pénzed, akkor tanulsz, mert papírral eleve többet fizetnek.

Én 50+ osan egyetemen tanulok, de van ismerős, aki 60 felett szerezte meg a jogi diplomát és jelenleg is praktizál.

2023. márc. 29. 12:34
 22/92 A kérdező kommentje:

És milyen papírra gondolsz merthogy nekem két szakma is jár ingyen és 12 félév egyetem is.

(Érettségim megvan de középszintű)

2023. márc. 29. 12:54
 23/92 anonim ***** válasza:
Olvasgatsz és kitalálod. A gyerekem prog matekon végzett (ha jól tudom:)) Az biztos jó. Van benne jó sok matek, de ha azt abszolválod, a többi nem egy agysebészet.
2023. márc. 29. 13:22
 24/92 anonim ***** válasza:

Na mit programozott volna?

Nem két kattintással indultak a játékok mint manapság, még egy C64 hez is két sort kellet begépelni, hogy elinditsa a TAPE-ról a program beolvasását, aztán be is kellett tölteni!

30 évvel ezelőtti programozás fogalma nem azonos a maival, a 30 évvel ezelőttiben kevesebb volt a "virtuális" cucc...

Ha fizikailag nem értetted mi zajlik akkor cseszhetted! Nem úgy mint manapság...

2023. márc. 29. 14:52
 25/92 A kérdező kommentje:
Javítsatok ki ha tévedek de szerintem legalább egy mai nyelv szinttaktikáját ismerni kell de inkább többét
2023. márc. 29. 15:06
 26/92 anonim ***** válasza:
50 évesen már nehéz lesz eladni magad, a sztereotipiákkal nem lehet mit kezdeni, bármennyit is tanulsz vagy bármit is tudsz, a legtöbb magyart már negyven éves korára "leírják"...
2023. márc. 29. 15:20
 27/92 anonim ***** válasza:
47%

"de van ismerős, aki 60 felett szerezte meg a jogi diplomát és jelenleg is praktizál."

És előtte segédmunkás volt? :D

2023. márc. 29. 15:21
 28/92 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi volt előtte. De az se igaz, hogy 50 felett nincs élet. Pont a programozás az, amiben mindenkit meghallgatnak. A legtöbb cég valamiféle felvételi szakmai vizsga után veszi fel az embereket. Nem érdekli hány éves.
2023. márc. 29. 15:27
 29/92 anonim ***** válasza:
100%

Meghallgatni sok helyen meghallgatnak, de az nem jelent felvételt meg fizetést se.

Aki udvarosnak vagy biztonságiőrnek megy azt is meghallgatják kortól függetlenül, sőt tutifix, hogy fel is veszik, ha képes kettőig számolni, meg le tudja írni a nevét!

2023. márc. 29. 15:41
 30/92 A kérdező kommentje:
Akkor viszont az érdekelne Tőled meg a kettestol meg aki hasonszoruen írt hogy hogyan menjek neki az emelt szintű info és matek erettseginek? Mert asszem ez az első lépcső. Hol lehet arra felkészülni? Tanfolyam? Netes anyagok? Vagy mi? Bőven igaza van a kettesnek meg fogom bánni. Már most is bánom, nagyon, de újabb 20 év múlva jobban fogom bánni hogy nem ragadtam meg most az utolsó esélyt de akkor már tényleg késő lesz... Most még van esély, de 70 évesen már nem lesz... Legalábbis messze nem ennyi mint most...
2023. márc. 29. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!