Hölgyek/Urak! Akik nem dolgoznának jutalékért, csak "fix" pénzért, miért nem? Attól féltek, hogy nem termelitek ki a béreteket? Ha ettől féltek, mármint a saját produktivitásotokban, akkor miért várjátok el, hogy a főnökötök fizessen, ha termeltek?
49-es válaszoló
Én magyar vállalkozó alkalmazottja vagyok, és erre a szektorra minden esetben szükség lesz. (egészségügy)
Akkor tovább borzolom a kedélyeteket :D
Szerintetek a főnökötöknek/tulajdonosnak megéri jutalékért dolgoznia? Mert bizony a legtöbb tulajdonos jutalék alapon dolgozik.
Hogy miért? Szinte bármit nézünk, bármilyen szektort, el kell adni. Ha valamit nem adsz el, pénz sincs.
Nézzük, ha gyárban dolgozol, valamit termelsz/előállítasz. Azt el kell adni. Ha a gyár legyárt-a könnyű matek kedvéért- 1000 db-t, de csak 900-at ad el, szerinted a tulajdonos annyit fog keresni, mint ha mindet eladta volna?
Egészségügy: tök mindegy, persze, mindig szükség lesz erre a szektorra, de el kell adni. El kell adni a vényköteles és a nem vényköteles, pl vitaminokat is. Szerinted mikor keres jobban a nagy főnök, ha 1000 vitamint adtatok el, vagy ha 10 ezret?
Mérnökök, tervezők: ahhoz, hogy tudjál valamit megtervezni, valakinek el kell adni a szolgáltatásotokat. Valakinek reklámozni kell, hogy ti ezzel foglalkoztok, bízzanak meg titeket. Szerinted a mérnök iroda főnöke annyit keres, ha csak 1 épületet kell megtervezni, mint ha 100-at kellene?
Nah, értitek már? Nem, biztos vagyok benne, hogy most sem :D Jöhettek itt a befásult, idióta magyar szövegetekkel, hogy MLM meg stb, az a baj, hogy pontosan eddig láttok, semeddig.
Kiegészítésként: Ti pedig, akik eddig azt mondtátok, csak MLM-ben kell eladni, előbb írtam, hogy nem, mindent el kell adni.
És akkor a gyengébbek kedvéért: jaj de nagyon örültök a nyamvadt "fixnek". De ahogy többen már írták, ha nem hozod a minimumot, ki vagy rúgva, viszont ha meg túl termelsz, nem kapsz többet. Akkor nem megérné többet tervezni/gyártani, kitölteni a teljes munkaidőt teljes munkával, stb?
Érdekes, egy tulajnak, főnöknek van annyi esze, hogy megéri többet dolgozni, az alkalmazottaknak valamiért nincs ennyi gógyi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!