Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha van saját lakásom akkor is...

Ha van saját lakásom akkor is érdemes külföldre menni dolgozni?

Figyelt kérdés
vagy ha már beleszámítom hogy ott bérelnem kell lakást, illetve magasabb a rezsi, a benzin, a bolti árak akkor összességében nem sokkal jobban jövök ki akkor sem ha kétszer ennyit tudnék keresni mint itt
2022. jún. 10. 14:13
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Honnan tudjuk, hogy neked erdemes-e? Kiszamolod, hogy a kinti fizetesedbol a kinti arak mellett mennyit koltenel es kiderul, hogy erdemes-e.
2022. jún. 10. 14:37
 2/8 anonim ***** válasza:
97%
Akkor éri meg, ha kiadod albiba az itthoni lakást.
2022. jún. 10. 15:48
 3/8 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem azért hülyeség kimenni, hogy kint kuporgatsz pénzt majd hazajössz, úgy hogy amúgy itthon sem tudsz sokat keresni.

Pl.: Mi értelme van kimenni vedégmunkásokkal egy házban nyomorogni, azért hogy egy gyárban dolgozhass?

Unokatestvérem ugyanezt csinálta. Azt nem számolta bele, hogy a megélhetés is drágább kint és, hogy szenvedni fog, mert kívülálló lesz és csak szobát tud majd kibérelni, ahol több külföldi munkással élt együtt.

A végén 0 félretett pénzzel jött vissza. Annyi, hogy vette magának egy laptopot.

Szerintem az a legjobb, hogy ha itthon élsz, de külföldi fizetésed van. Pl.: Szoftverfejelsztő vagy, aki nagyrészt otthonról remote-ban dolgozik, de havi 1-2x elrepül az adott külföldi városba és bemegy az irodába.

Vannak ilyenek, sőt még bejárás nélkül is teljes remoteban.

Ez tényleg megéri.

2022. jún. 10. 17:14
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Segedmunkasnak semmikepp.
2022. jún. 10. 17:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező.

Van egy saját lakásod. Van-e rajta hitel, vagy hitelmentes ez fontos?!

Ha hitelmentes, és itthon meg tudod keresni, havonta a 350.000-400ezer nettót, akkor nem látom túl sok értelmét.

2022. jún. 10. 18:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Jó nyelvtudás, komoly elszántság, segítség nélkül biztosan csalódni fogsz. Nekem kettő utóbbi volt meg és erre jött egy óriási szerencse is és már sokadik éve vagyok németben.

Sima gyári melóval is lehet jól keresni, saját albérletben lakni, spórolás nélkül megvenni ami tetszik... ezt a hármasnak írom.

2022. jún. 10. 19:22
 7/8 A kérdező kommentje:

teher és hitelmentes a lakás (örököltem) és nettó 200 körül keresek

2022. jún. 10. 20:41
 8/8 anonim ***** válasza:
2%
Nekem amikor kimentem volt egy másfél szobás panellakásom, amit még a kétezres években 8 millió forintért vettem (ennek a fele CHF hitel volt) Amikor hazajöttem, vettem egy jóval nagyobbat egy hegyoldalban a város felett 75 millióért. Szóval?
2022. jún. 10. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!