Hölgyek/Urak! Akik nem dolgoznának jutalékért, csak "fix" pénzért, miért nem? Attól féltek, hogy nem termelitek ki a béreteket? Ha ettől féltek, mármint a saját produktivitásotokban, akkor miért várjátok el, hogy a főnökötök fizessen, ha termeltek?
"a munkavállaló kénye kedve szerint vonogathat le belőle."
*bocs, a munkáltató
Nem csak a jutalékért dolgozást utálom hanem mindenkit aki hasonló módon dolgozik.
Hívogat, küldi a levelet, hozza a szórólapot, jön nyomulni és engem bsz le, hogy egy élet lehetőségét hagyom ki, legyen már eszem elfogadni mert aki nemet mond neki az biztos ostoba akit hátrahagy a társadalom.
Pióca az összes akit képtelenség levakarni mert csak jön és nyomul.
"Akik nem dolgoznának jutalékért, csak "fix" pénzért, miért nem?"
Akik az értékesítésben dolgoznak, azok 99%-ban (részben) jutalékos rendszerben kapják a juttatást.
Bárhol máshol meg elképzelhetetlen egy jutalékos rendszer. Jó is lenne, ha a tűzoltók nem kapnának fizetést ha aznap nincs tűz. Szóval nem tudom, melyik az a szerinted nem marginális réteg, aki olyan munkakörben dolgozik ahol van létjogosultsága a jutaléknak (magyarul értékesítés területén), de nem hajlandó jutalékért dolgozni?
Érdekes, hogy szerinted semmi értelmes válasz nem jött, pedig pl. a 6-os nagyon szépen leírta.
Menjek az én autómmal, én fizetem a benzint, telefonáljak a saját mobilomon, a számlát én fizetem. Közben meg eladhatatlan a termék, és még jön a fikázás is, hogy én vagyok a sz.ar? Nem, köszi szépen.
Egyébként én multinál dolgozom, és home office-ban, csak hogy tovább borzoljam a kedélyeket. És igen, van, hogy munkaidőben megfőzöm az ebédet, mert éppen nincs munka, ez egy ilyen munkakör. De olyan is van, hogy este 7-kor még dolgozom.
A munkaadó látja, hogy kész van-e a munka, ahhoz nem kell feltétlenül egy asztalnál ülnie veled.
Szerintem Balu aki az újságcikkéhez gyűjti a kommenteket.
Mostanában már esti híradóban is lehozzák az "internetes fórumokon ezt olvastuk" rovatot.
Jutalék meg EV között nagy a különbség. Párom pl KATA-zik, szépségiparban hülyeség lenne FIX bérért, alkalmazottként dolgozni.
Én próbáltam a jutalék rendszert, értékesítőként. Tőlem nagyon távol áll ez a levakarhatatlan neoliberal kapitalista stílus. Meg tudom tanulni persze, meg is csinálom elég jól, de közben utálom a melót. 2 különböző munkahelyen is voltam így, az első 2 hónapban TOP értékesítő voltam, aztán jött a kiégés. Egyiknél 4, másiknál 5 hónapot bírtam.
Nem azért mert buta vagy lusta lennék, csak egyszerűen nem szeretek állandóan tapadósként hazudozni, hogy vegyék meg a fos termékünket 5x áron. Meg tudom csinálni, de az egész lényem tiltakozik ellene.
Közgazdászként persze legtöbbször ilyen ajánlatokkal találnak meg (épp állást keresek).
Nekem a fix és jutalék között az a különbség, hogy ki vállalja a kockázatot. A munkáltató vagy a munkavállaló.
Ebből a szempontból mindenképpen jobb a munkavállalónak ha az átlagot nézzük.
Ez a jutalékos dolog, csak középszerű sales pozícióknál elterjedt. Szoftverfejlesztőként hogyan kapjak jutalékot? :D Minden megoldott ticket után?
Itt is megfizetik a hatékonyságot. Lehet ugyan abban a pozícióban mint a kollégád, úgy is hogy te 1,5x annyit keresel mint ő és itt nagyobb számokról beszélünk.
Meg ha extra produktív akarsz lenni, akkor konkrétan csak szabadúszóként dolgozol a sima 40 órád alatt homeofficeban. A sima munkádat letudod kicsit hamarabb, mert produktív vagy és utána jönnek a megkeresések.
A jutaléknak nagyon kevés szakmában van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!