Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hölgyek/Urak! Akik nem dolgozn...

Justdoit60 kérdése:

Hölgyek/Urak! Akik nem dolgoznának jutalékért, csak "fix" pénzért, miért nem? Attól féltek, hogy nem termelitek ki a béreteket? Ha ettől féltek, mármint a saját produktivitásotokban, akkor miért várjátok el, hogy a főnökötök fizessen, ha termeltek?

Figyelt kérdés
Persze-persze, tudom, azt mondjátok: a csekk is fixen jön minden hónapban. Na de ha minden hónapban jól termeltek, jól is kerestek. Ha meg nem, az csak a magatok hibája.....
2022. jún. 13. 20:15
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
83%
Én programozó vagyok. Akkor is megkapom a bérem, ha napi 2 meetingen vagyok és kávézok. Minek mennék jutalékért gürizni, amikor mindenem megvan így is, és nem kell aggódnom a világon semmiért??? A legjobb hónapodnál is jobban keresek, és nem kell stresszelnem sem, hány birkát győzök meg, hogy vegyen szappant.
2022. jún. 14. 01:03
 42/55 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert abban amit dolgozik nincs jutaélkos munka, az MLM-es bohócoknál meg jóval jobban keresek.
2022. jún. 14. 09:29
 43/55 anonim ***** válasza:

Vannak, akiknek nem a munkájuk jelenti az egész életüket, kedves kérdező.

Bemegyek, dolgozom, megkapom a fix fizetésemet attól függetlenül, hogy mennyi munka van. Nem kell zaklatnom senkit, nem függök attól, hogy milyen gazdasági helyzetben van az ország, az én fizetésem ettől ugyanúgy megérkezik.

Hiába próbáljátok ti, mlm-esek bemagyarázni mindenki másnak, hogy a jutalékos rendszer milyen jó, miközben minden forintotok az emberek vásárlási kedvétől függ. 😂

A számlakivonatra én is kíváncsi lennék!

2022. jún. 16. 12:41
 44/55 A kérdező kommentje:

Semmi közöm az MLM-hez, bár véletlenül sem ítélem el.

Ahogy ezt már megvitattuk, nem lehet minden munkahelyen teljesítménybért adni. Sok helyen viszont igenis lehet. Lehet egy gyárban-ki mennyi db számot gyártott le, lehet egy klasszikus kereskedelemben- bevásárlóközponti órás, sminkes, bizsus butikokban és még ezernyi más helyen.

Amúgy 43, tévedsz, de nagyon. Nincs olyan, hogy fix! Tudja bármelyik munkáltatód garantálni, hogy a próbahónap alatt nem fog kirúgni? Vagy tudják garantálni, hogy holnap is be kell menned? Csak addig van az a bizonyos "fix", amíg úgy nem döntenek a feletteseid.

2022. jún. 16. 12:56
 45/55 anonim ***** válasza:
72%

Az én munkahelyem atombiztos, ugyanis erre a szektorra mindig szükség van. Ha a főnököm kiöregszik, egy fiatal vállalkozó jön a helyére egyből.

De igazad van, a fizetésem nem fix, kb 4 havonta emeli a főnök.

2022. jún. 16. 14:07
 46/55 anonim ***** válasza:
89%
44: gyárat nem láttál még belülről, csak az MLMs nyálverés megy látom. Norma? Szalag? Mond valamit?
2022. jún. 16. 14:40
 47/55 A kérdező kommentje:
A norma, az a minimum. Aki norma felett termel, többet keressen, aki norma alatt, az pedig ne kapja meg a minimumot ;) Egyről beszélünk.
2022. jún. 16. 15:10
 48/55 anonim ***** válasza:
89%

" Aki norma felett termel, többet keressen, aki norma alatt, az pedig ne kapja meg a minimumot ;) Egyről beszélünk."

A teljesítményarányos juttatás (persze egy alap havi béren felül) rengeteg gyárban megvan, csak általában nem konkrétan teljesítménybér a megnevezése. Aki pedig (rendszeresen) alultejesít az nem kevesebbet keres, hanem simán kirúgják, ennyi.

2022. jún. 16. 17:34
 49/55 anonim ***** válasza:
0%

Azért ne legyen senki biztos a munkahelyében. Mondjuk kitör a 3. világháború, mi beállunk az oroszok mellé, erre az összes amerikai cég kivonul az országból. Akkor marad a kétkezi munka, visszatérünk az őskorba, kapálni kell, meg a háború után újjáépíteni az országot.

Jó, ez egy elég extrém példa, de soha nem lehetsz biztos benne, hogy nem viszik el a munkád. Magyarországon alkalmazottként csak multinál lehet normálisan keresni, ők meg bármikor gondolhatnak úgy, hogy pl. Indiában olcsóbban megcsinálják.

Bocsi az offért kérdező. Szerintem rosszul látod. Van egy fix bér, ezt megcsinálják, ha nem, ki van rúgva, ha meg többet csinál, max. megdicsérik, de nem kap több pénzt, ezzel a munkaadó is jobban jár.

2022. jún. 16. 23:23
 50/55 anonim ***** válasza:
100%
Azért hosszútávon a jutalékos rendszer nincs jó hatással az ember pszichés állapotára. Az állandó stresszhelyzet, hogyha nem teljesítesz jól, nem lesz mit enned hó végén. És az emberek nem tökéletesek, és nem elvárható, hogy mindig mindenki a toppon legyen.
2022. jún. 17. 07:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!