Hölgyek/Urak! Akik nem dolgoznának jutalékért, csak "fix" pénzért, miért nem? Attól féltek, hogy nem termelitek ki a béreteket? Ha ettől féltek, mármint a saját produktivitásotokban, akkor miért várjátok el, hogy a főnökötök fizessen, ha termeltek?
Semmit sem termelek mert nem olyan a munkám úgyhogy kíváncsi lennék ezt hogyan lehet jutalékra átültetni.
Mérések, tervrajzok és dokumentáció alapján kiderítem mi fog elromlani és mehet a megelőző karbantartás.
Munkám előtt is minden működik és munkám után is úgyhogy ugyanott vagyunk ahonnan indultunk.
24, dehogy illegális! Vállalkozói szerződéssel való foglalkoztatás.
De amúgy elég sok munkáltató ( gyárak, értékesítési láncok, stb) térnek/térnének át a jutalékra, csak a munkavállalói oldal nincs felkészülve a termelékeny munkára.... Oké, persze, mindig volt és lesz is, ahol a termelékenység nem mérhető, mint pl a 27-es. De nem is erre a szektorra vonatkozik a dolog. Rengeteg más szektor van, ahol a termelékenység igenis mérhető. Nem kell csak értékesítésre gondolni, igaz ez a gyári termelésre is.
# 28
Én értem hogy mire gondolsz, dolgoztam ilyen helyen, ahol efféle rendszert alkalmaznak. Egy iszonyatosan obskúrus jogi szürkezóna volt az egész jutalékrendszer. Ráadásul az irányított munkaelosztás elég durván befolyásolhatta a teljesítményt, tehát lehetséges volt az, hogy ha nem szerettek a főnökök, akkor megszakadhatsz akkor is szarul keresel, de ha puncsos vagy, akkor könnyebb munkával kerestél jobb "jutalékot". Arról nem beszélve hogy semmi konkrétum nem volt lefektetve kb a "mozgóbérről" a amunkaszerződésben, ami a munkabér egy jó részét képezte, a munkavállaló kénye kedve szerint vonogathat le belőle.
Tehát nem csak a munkavállalói oldal nincs felkészülve erre, hanem a munka törvénykönyvének szabályozásai sem, ahhoz, hogy ezt etikusan űzni lehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!