Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hölgyek/Urak! Akik nem dolgozn...

Justdoit60 kérdése:

Hölgyek/Urak! Akik nem dolgoznának jutalékért, csak "fix" pénzért, miért nem? Attól féltek, hogy nem termelitek ki a béreteket? Ha ettől féltek, mármint a saját produktivitásotokban, akkor miért várjátok el, hogy a főnökötök fizessen, ha termeltek?

Figyelt kérdés
Persze-persze, tudom, azt mondjátok: a csekk is fixen jön minden hónapban. Na de ha minden hónapban jól termeltek, jól is kerestek. Ha meg nem, az csak a magatok hibája.....
2022. jún. 13. 20:15
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a 9-es, mondjuk ezt az alkalmatlan még alkalmazottnak dolgot kifejthetnéd. Én olyan területre mentem dolgozni, ahol nem az értékesítés a profil. Szolgáltató, azon a területen pedig megállom a helyem. Szerintem. De szívesen meghallgatom az érveid, hogy miért nem. Komolyan érdekelne.
2022. jún. 13. 21:13
 22/55 A kérdező kommentje:
21, bocsi, ezt a mondatot nem rád értettem. Azok alkalmatlanok alkalmazottnak, akik követelik a fixet, de baxnak hatékonyak leni/termelni. Főleg a home-office-ban való munkavégzésnél, nah, az katasztrófa.
2022. jún. 13. 21:18
 23/55 anonim ***** válasza:
100%
A plázás kislány a butikban azzal termel, hogy ott van, és elérhető, ha valaki venni akar valamit, akkor kiszolgálja. Ha nem ülne ott, zárva lenne a bolt, nem tudna mit eladni a tulajdonos.
2022. jún. 13. 21:19
 24/55 anonim ***** válasza:
90%
Csak jutalékért/teljesítménybérben illegális a foglalkoztatás.
2022. jún. 13. 21:23
 25/55 anonim ***** válasza:
100%
Szeretném látni az ígért számlakivonatot
2022. jún. 13. 21:26
 26/55 anonim ***** válasza:
100%
25 höz csatlakozom, várom én is
2022. jún. 13. 21:29
 27/55 anonim ***** válasza:
100%

Semmit sem termelek mert nem olyan a munkám úgyhogy kíváncsi lennék ezt hogyan lehet jutalékra átültetni.

Mérések, tervrajzok és dokumentáció alapján kiderítem mi fog elromlani és mehet a megelőző karbantartás.

Munkám előtt is minden működik és munkám után is úgyhogy ugyanott vagyunk ahonnan indultunk.

2022. jún. 13. 21:31
 28/55 A kérdező kommentje:

24, dehogy illegális! Vállalkozói szerződéssel való foglalkoztatás.

De amúgy elég sok munkáltató ( gyárak, értékesítési láncok, stb) térnek/térnének át a jutalékra, csak a munkavállalói oldal nincs felkészülve a termelékeny munkára.... Oké, persze, mindig volt és lesz is, ahol a termelékenység nem mérhető, mint pl a 27-es. De nem is erre a szektorra vonatkozik a dolog. Rengeteg más szektor van, ahol a termelékenység igenis mérhető. Nem kell csak értékesítésre gondolni, igaz ez a gyári termelésre is.

2022. jún. 13. 21:36
 29/55 anonim ***** válasza:
100%
Én spec rühellem a levakarhatatlan, pofátlan értékesítőket. Nyilván mind jutalékért dolgozik, ezért is kényszerülnek rá, hogy ennyire kétségbeesetten akarjanak eladni. Soha nem vetemednék rá, hogy megpróbáljak mindenkire minden szart rásózni. Mert az a baj, hogy az ilyen nem annak akar eladni akinek szüksége van az adott cuccra, hanem mindenkinek, köztük azoknak is akiknek egyáltalán nem kell a portékája. Az meg már azért szánalom amikor csak azért vesznek tőled bármit, hogy megszabaduljanak tőled. Van egy kis cégem, én azoknak nyújtok szolgáltatást akiknek arra van szüksége amit én tudok adni. Ezt igyekszem minél magasabb színvonalon megvalósítani. Mondhatjuk úgy is, hogy értéket teremtek.
2022. jún. 13. 21:37
 30/55 anonim ***** válasza:
100%

# 28

Én értem hogy mire gondolsz, dolgoztam ilyen helyen, ahol efféle rendszert alkalmaznak. Egy iszonyatosan obskúrus jogi szürkezóna volt az egész jutalékrendszer. Ráadásul az irányított munkaelosztás elég durván befolyásolhatta a teljesítményt, tehát lehetséges volt az, hogy ha nem szerettek a főnökök, akkor megszakadhatsz akkor is szarul keresel, de ha puncsos vagy, akkor könnyebb munkával kerestél jobb "jutalékot". Arról nem beszélve hogy semmi konkrétum nem volt lefektetve kb a "mozgóbérről" a amunkaszerződésben, ami a munkabér egy jó részét képezte, a munkavállaló kénye kedve szerint vonogathat le belőle.

Tehát nem csak a munkavállalói oldal nincs felkészülve erre, hanem a munka törvénykönyvének szabályozásai sem, ahhoz, hogy ezt etikusan űzni lehessen.

2022. jún. 13. 21:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!