Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy bölcsész diploma a munkaer...

Egy bölcsész diploma a munkaerőpiacon csak papírnehezeknek jó ugye?

Figyelt kérdés
2022. márc. 29. 14:21
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
65%

43. "- Azaz elismered te is, hogy ez csak nagyon ritka eset és nem általános."

Nem azt ismertem el, hogy bölcsészdiplomával világcsodája elhelyezkedni, csak azt mondtam, hogy nekem volt akkora mázlim a konkrét állásommal és fizetésemmel, amire nagyon kevés esély van (a jelentkezők kevesebb mint 1%-át vették fel).

Ugyanakkor igaz, egy egyszakos töris bölcsészre (akiből nem lesz pedagógus), már valóban régebben is azt mondták, hogy "nemes és bátor" dolog, amit csinál.

De igazából a bölcsészdiploma lényege, hogy rengeteg (főleg humán) területen lehet hasznosítani, és a leleményességtől meg a szerencsétől függ, hogy ki mennyit hoz ki belőle. De szerintem ezzel minden bölcsész tisztában van.

2022. ápr. 29. 12:19
 62/64 anonim ***** válasza:
0%

15: Én nem azt végeztem, de jártam ott 3 szakra és áthallgattam más szakok is.

Elmondom, a legjobb szellemi kaland a Bölcsészkar! Ha csak ezt nézi az ember, jobb helyre nem is mehet!

Rendkívül szórakoztató oda járni, sokszínű és nagyon szellemes emberek vannak ott.

Valamint ha már bent vagy, sok olyan szak is van, ami nem egyetemi szak, pl. színház szak, és aki odajár (2 éves szak), az addig ingyen járhat bármilyen színházba.

Az azért buli, nem?:)

Továbbá mikor én jártam, nyelvet is lehetett tanulni ingyen, amennyi a füleden ki nem folyt. Sokminden van ingyen, és nagyon jó az iskolai kultúra sok szakon.

És van, akinek bejött szakmailag is, pl. Leslie L. Lawrence, Chrudinák Alajos.

Vagy ott van az a török szakos tiktokker lány.

Sokan elmennek abba a kultúrába, amelyikhez kötődik a diplomájuk.

Vagy ott van Avatara. Ő drága előadásokat szervez abból, amit az egyetemen tanul, kutat. A Hihetetlen magazinnak is ír belőle.

Elég jó bevétele van ezekből.

febr. 13. 01:26
 63/64 anonim ***** válasza:
57%

Ja, és hagyományosan magyar szakos bölcsészek írják a humoristák jeleneteit, szappanoperákat is. Külsős újságírók is ők rendszerint. Vagy dalszövegírók.

Bödőcs...

ByeAlex...

Publicisták...

Réz András...

febr. 13. 01:30
 64/64 anonim ***** válasza:
57%

50-es, ha utánanézel Schliemann élettörténetének, akkor nem állítasz ekkora marhaságot.

Tény, hogy gyerekkora óta álma volt, hogy megtalálja Tróját, és mindenki kiröhögte, hogy hát az csak egy mese. Gazdag üzletember volt, nem a régészetből gazdagodott meg. És pont azért végezte el a régész szakot, hogy teljesíthesse az álmát. Ő finanszírozta az ásatást.

Egy ásatáshoz rengeteg pénz kell, egy pályakezdő bölcsész hallgatónak erre nem telik.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: A bölcsészkarokon képzik a humán szakos tanárokat. Akik gyakorlatilag azonnal el tudnak helyezkedni, kérdés, hogy mennyi pénzért. Persze nem kötelező felvenni a pedagógia órákat, de anélkül gyakorlatilag tényleg felesleges elvégezni egy ilyen szakot.

Ha pedig nyelvszakos, vagy legyen akár történelem szakos és jól beszél legalább egy nyelvet, irodai állást a fővárosban biztosan talál. Jobb eséllyel veszik fel őt, mint valakit egy sima érettségivel.

Az ilyen néprajz, filozófia meg hasonló szakok valóban csak hobbinak jók.

febr. 13. 12:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!