Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy bölcsész diploma a munkaer...

Egy bölcsész diploma a munkaerőpiacon csak papírnehezeknek jó ugye?

Figyelt kérdés
2022. márc. 29. 14:21
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
36%
nem
2022. márc. 29. 14:25
 2/64 anonim ***** válasza:
81%
Nem túl keresett, nehezebb eladni a tudásodat bölcsészként mint ha pl. informatikus vagy profi szakmunkás lennél. Ettől függetlenül vannak akiknek sikerül.
2022. márc. 29. 14:49
 3/64 anonim ***** válasza:
36%
hát, maradjunk annyiban hogy egy jó szakmával többre megy az ember mint egy bölcsészdiplomával. Az egyik legkevésbé keresettek a bölcsészek
2022. márc. 29. 15:07
 4/64 anonim ***** válasza:
73%

Ne általánosítsunk. Mégis milyen bölcsész? Mert a pszichológus is bölcsész, és azért ők nem panaszkodhatnak. A nyelvtanár is bölcsész, és pl. egy angol-francia szakos tanár, aki ezt a két nyelvet profi szinten beszéli elég könnyen kap irodai állást, főleg a fővárosban.

Egy történelem szakos már más kérdés. Tanárként biztos könnyen el tud helyezkedni, kérdés, hogy mennyiért.

2022. márc. 29. 16:03
 5/64 anonim ***** válasza:
87%
Én sima nyelvszakkal találtam irodai melót, valóban a keresés tovább tartott, de egyáltalán nem lehetetlen elhelyezkedni bölcsészként.
2022. márc. 29. 16:07
 6/64 anonim ***** válasza:
81%
Hát többet ér, mint egy nyomorult tanári diploma 170 ezres fizuval.
2022. márc. 29. 16:10
 7/64 anonim ***** válasza:
20%

4-es, miért 0 %?

6-osnak üzenem, hogy a bölcsész is tanár.

2022. márc. 29. 16:26
 8/64 anonim ***** válasza:
77%

#4-es valószínűleg azért lett leszavazva, mert nonszensz.

Pedig elég sok pszichológust hallottam panaszkodni, közel lehetetlen beindítani azt a karriert Magyarországon. Legtöbb megy gyogyósokhoz, iskolába.

Nyelvtanár pedig nagyon-nagyon ritkán kell irodáknak, annak meg, hogy nyelvekkel dolgozik irodában, nincs köze a tanársághoz.

2022. márc. 29. 16:31
 9/64 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem sokat ér. Mérnöki karon én a diplomám megszerzésével szinte semmi gyakokrlatban használható tudást nem szereztem, a diplomával bizonyítottam az első munkahelyemnek hogy képes vagyok sok f@szságot megtanulni, ezért meg tudom majd tanulni a náluk kapott feladatokra a megoldást. A bölcsész diploma is arra jó, hogy megmutadsd hogy tudsz tanulni.
2022. márc. 29. 16:46
 10/64 anonim ***** válasza:
68%

8-asnak üzenem, hogy én irodán dolgozom, bölcsész diplomával. A kollégáim 80 %-a bölcsész. Nem tanítunk az irodában, hanem azért veszik fel a bölcsészeket, mert a multiknál elvárt a jó nyelvtudás, és egyébként meg betanított szellemi munka. Szóval nem nonszensz egyáltalán.

A pszichológusokat nem sajnálom, nagyon keresett szakma, még külföldön is. Az egy dolog, hogy kórházakban is szükség van rájuk, de nem gondolnám, hogy a pszichológus a Mekiben szolgál fel.

2022. márc. 29. 20:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!