Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy bölcsész diploma a munkaer...

Egy bölcsész diploma a munkaerőpiacon csak papírnehezeknek jó ugye?

Figyelt kérdés
2022. márc. 29. 14:21
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
28%
Nem minden bölcsész dolgozik a mekiben, de minden mekis dolgozó bölcsész. Így ok?
2022. ápr. 20. 15:23
 32/64 anonim ***** válasza:
62%

Nyilván nincs így. Már 10 éve is elcsépelt és unalmas volt ez a "vicc"(?).

2022. ápr. 20. 15:24
 33/64 anonim ***** válasza:
39%
Olyan ez, mint a szőke nős viccek. Van bennük valami...
2022. ápr. 20. 15:27
 34/64 anonim ***** válasza:
66%
A szőke nős viccek is elcsépeltek és unalmasak, ahogy a rendőrösek is, meg az összes többi fárasztó marhaság amit néhány humorherold roppant eredetinek és viccesnek vél. :)
2022. ápr. 20. 15:29
 35/64 anonim ***** válasza:
23%
Nyilván nem igaz, hogy minden bölcsész a mekiben van. Ugyanis a BurgerKing és a KFC is tele van velük.
2022. ápr. 20. 16:28
 36/64 anonim ***** válasza:
46%

Pont azért tettem hozzá hogy "vagy más étteremben" mert sejtettem hogy a humor e magasiskolájának művelői elsütik majd ez a másik oltári poént is. ;)

2022. ápr. 20. 16:30
 37/64 anonim ***** válasza:
31%
35ös ez jó volt, köszi :)
2022. ápr. 20. 16:39
 38/64 anonim ***** válasza:
56%
27. mint ahogy azt írtam is, csak lehet, hogy azt már nem olvastad. Meg persze biztos sokan nem, mert a te válaszod ok, az enyém nem, de az meg azért van, mert besértődnek, hogy egy bölcsész külföldön dolgozik, és ráadásul még az ő fizetésük többszörösét meri keresni, de ezzel már nem tudok mit kezdeni (26. voltam)
2022. ápr. 20. 20:45
 39/64 anonim ***** válasza:
25%

Ez orbitális nagy kamu. Hülyítésnek szépen hangzik.

Írom ezt úgy, hogy bölcsész egyetemre jártam én is és én is külföldön élek már.

Elmondom mi a valóság.

Külföldön ha mosogatni mész már azzal háromszor annyit keresel mint otthon bölcsész diplomával.

Tehát ez a dicsekedés, hogy "bölcsész diplomám van, külföldön vagyok" hatalmas nagy kamu.

Külföldre szinte kivétel nélkül szakembereket keresnek, vagy mérnököket, orvosokat ha diplomásokról beszélünk. Tele van a net olyan hirdetésekkel, hogy villanyszerelőt, programozót, tetőfedőt, gipszkartonozót stb keresnek. De olyat még egyetlenegy külföldi álláshirdető portálon se láttam, hogy egyiptológusokat vagy asszirológusokat keresnének.

Igazából sima segédmunkásnak is azonnal ki lehet már menni dolgozni. Ha akarod már a héten kezdhetsz is ha építőipari vagy informatikai munkát keresel. De bölcsész diplomával sosem fogsz elhelyezkedni.

Kint vagyok én is, de a bölcsész egyetem volt a legutolsó dolog ami miatt most kint dolgozhatok. Egy szimpla kétéves kőműves vagy asztalos okj-val messze többre mész mint tíz bölcsész PhD-val.

2022. ápr. 20. 21:52
 40/64 anonim ***** válasza:
56%
39. Nem dicsekedtem, egyáltalán nem vagyok ezzel nagyra, nekem ez a valóság és teljesen normális, nem egy olyan dolog, amire verem a mellem, még ha szerencse is kellett hozzá, meg ritkaság is. Tisztában vagyok azzal is, hogy kb. 10ezerből egy ilyen van és mázlim van, ennek örülök is. Csak leírtam a kérdésre a választ, hogy nem feltétlenül papírnehezék. De gondold azt, hogy kamuzom, ha neked így kényelmesebb vagy megnyugtat, nekem mindegy.
2022. ápr. 20. 23:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!