Egy bölcsész diploma a munkaerőpiacon csak papírnehezeknek jó ugye?
Nyilván nincs így. Már 10 éve is elcsépelt és unalmas volt ez a "vicc"(?).
Pont azért tettem hozzá hogy "vagy más étteremben" mert sejtettem hogy a humor e magasiskolájának művelői elsütik majd ez a másik oltári poént is. ;)
Ez orbitális nagy kamu. Hülyítésnek szépen hangzik.
Írom ezt úgy, hogy bölcsész egyetemre jártam én is és én is külföldön élek már.
Elmondom mi a valóság.
Külföldön ha mosogatni mész már azzal háromszor annyit keresel mint otthon bölcsész diplomával.
Tehát ez a dicsekedés, hogy "bölcsész diplomám van, külföldön vagyok" hatalmas nagy kamu.
Külföldre szinte kivétel nélkül szakembereket keresnek, vagy mérnököket, orvosokat ha diplomásokról beszélünk. Tele van a net olyan hirdetésekkel, hogy villanyszerelőt, programozót, tetőfedőt, gipszkartonozót stb keresnek. De olyat még egyetlenegy külföldi álláshirdető portálon se láttam, hogy egyiptológusokat vagy asszirológusokat keresnének.
Igazából sima segédmunkásnak is azonnal ki lehet már menni dolgozni. Ha akarod már a héten kezdhetsz is ha építőipari vagy informatikai munkát keresel. De bölcsész diplomával sosem fogsz elhelyezkedni.
Kint vagyok én is, de a bölcsész egyetem volt a legutolsó dolog ami miatt most kint dolgozhatok. Egy szimpla kétéves kőműves vagy asztalos okj-val messze többre mész mint tíz bölcsész PhD-val.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!