Lehetséges elhelyezkedni SSC-nél könyvelés területen egy bölcsész diplomával + felsőfokú angollal + némi releváns tudással?
Most kezdem az utolsó évemet egy társadalomtudományi alapszakon. Idén rájöttem, hogy könyvelő szeretnék lenni és már elkezdtem online tanulni az ACCA-ra (nemzetközi könyvelői képesítés).
Az egyik opcióm, hogy elmegyek közgazdász mesterre és úgy próbálok bejutni egy ilyen pozícióba. Viszont anyagilag nem tudom hogyan fog menni még két év, kollégiumban sem szeretnék már lakni, ezért gondolkodom azon, hogy lehetséges-e közgáz diploma nélkül valamit kezdeni ezen a területen.
Ha mesterre mennék, akkor se számvitelre, mert a felvételihez nem lenne elég előzetes kreditem, így csak nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterre tudnék menni, ami úgy érzem kicsit felesleges lenne, mert úgyis az ACCA diplomát és képesítést akarom majd megszerezni utána, majd külföldön dolgozni.
A másik opció lenne, hogy már idén leteszek pár ACCA vizsgát és így próbálok munkát keresni egy SSC-nél, pl. 3 vizsga után jár van ez a Foundation diploma, ami igazolja a számviteli alaptudást. De nem tudom, hogy egyáltalán szóba állnának-e velem közgáz diploma nélkül?
Szerintetek van esélyem?
Ha mindenképpen külföld a cél, akkor az ACCA alap, azt jól teszed ha megszerzed.
Viszont ha SSC, akkor próbálj meg olyan pozit keresni ahol Us GAAP-ben vagy IFRS-ben könyvelnek, hogy egy kis szakmaiság is legyen benne.
Hát igen, de egy sima AP vagy AR az csak gombnyomogatás.
Sajnos példát nem tudok mondani, de szoktam látni olyan helyeket ahol US GAAP vagy UK GAAP vagy IFRS szerint könyvelnek és Magyarországon is abban támogatják őket. Ez azért már valamilyen szinten releváns lenne és szakmaibb, mint egy sima AR vagy AP. Jobban tudnál vele helyezkedni.
Külföld alatt mondjuk Csehország is szóba jöhet? Ott is nagyon élénk az SSC szektor. Lehet, hogy onnan még könnyebb lenne nyugatra dobbantani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!