Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy bölcsész diploma a munkaer...

Egy bölcsész diploma a munkaerőpiacon csak papírnehezeknek jó ugye?

Figyelt kérdés
2022. márc. 29. 14:21
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
55%

Ugye tudod, hogy nem csak egyiptológusok léteznek akik btk-t végeztek? :D

Egyébként én ismerek pl. régészt aki kiköltözött külföldre és ott dolgozik, nem teljesen értem hogy ő miért ne lenne szakember....??

Vagy pl. btk-n tanulhatsz tolmácsnak, azzal is elég jól el lehet helyezkedni akárhol, van ismerősöm aki hülyére kereste magát nyugat-európában tolmácsként. De médiatudománnyal is lehet szerintem munkát találni. Ők miért ne lennének szakemberek???

2022. ápr. 21. 10:16
 42/64 anonim ***** válasza:
27%
Akkor inkább burkoló, aki hétvégente fodrászkodik.
2022. ápr. 21. 12:19
 43/64 anonim ***** válasza:
30%

Nem konkrétan a te személyes élettörténetedre írtam, hogy kamu.

Elhiszem van ilyen. Befejeztél egy bölcsész egyetemet és most jól fizető állásod van. Megtörténhet ilyen.

Az is megtörténhet, hogy valaki szimpla gázszerelő szakmunkásként az ország leggazdagabb embere lesz. Vagy akár egy végzettség nélküli gyári munkásból is lehet egy ország diktátora. Van ilyen.

De mégis ha valaki azt mondaná nekem, hogy "legyél gázos, mert az ország leggazdagabb embere leszel" vagy "menj gyári melósnak, mert akár az ország vezetője is lehetsz" azt szimplán hülyének nézném.

Nem elszigetelt eseteket kell nézni, hanem az átlagot és a munkaerő piaci valóságot.

"kb. 10ezerből egy ilyen van és mázlim van"

- Azaz elismered te is, hogy ez csak nagyon ritka eset és nem általános.

Viszont ha valaki pl befejez egy kőműves, ács, festő stb szakmát azokból kb tízből kilenc gond nélkül el tud helyezkedni és nem is rossz pénzért.

Ez kb olyan mintha azt mondanám "kés és láb nélkül születni sokkal jobb, mint teljes végtagokkal. Mert nézd csak meg Nick Vujicicot is, aki most mennyire híres lett. Ellenben a szomszéd Józsinak keze-lába van és mégis milyen szegény."

Remélem érted a párhuzamot.

2022. ápr. 22. 11:25
 44/64 anonim ***** válasza:
64%

Miért lenne ritka? Minden szaktársam normális munkát talált amivel nem keres rosszul. (Btk)

Honnan veszed az adataid?

2022. ápr. 22. 11:27
 45/64 anonim ***** válasza:
24%

A tolmácsok szinte kivétel nélkül olyanok, akik vegyes házasságból származnak, vagy kint éltek valahol.

Pl én nem ismerek egy arab tolmácsot sem aki befejezte volna a bölcsész szakot majd tolmács lett. Szinte mind vegyes házasságból származnak vagy másodgenerációs bevándorlók.

Ahogyan pl ha elmész romonológia bölcsészetre, senki nem fog román tolmácsnak felvenni, mert egy erdélyi Romániában felnőtt magyar úgyis sokkal jobban fog tudni románul mint te aki az íróasztal mellől jössz.

Ráadásul tolmács lehet bárki, aki nagyon magas szinten beszéli az adott nyelvet. Teljesen fölösleges ehhez bölcsész szakra menni.

2022. ápr. 22. 11:29
 46/64 anonim ***** válasza:
36%

Onnan, hogy bölcsész karra mentem és több száz ember helyzetét láttam közvetlen közelről.

2022. ápr. 22. 11:29
 47/64 anonim ***** válasza:
59%

Azt hittem evidens, hogy egy magyar oldalon lévő bölcsészdiplomát firtató kérdésnél ez a helyzet, de akkor gy.k. leírom: az említett ismerőseim nem külföldön születtek, nem külföldiek a szüleik és nem külföldön tanultak. Magyar emberek, magyar bölcsészdiplomával. Azt hittem ez evidens.

Továbbra se értem, hogy egy média szakos vagy egy régész vagy egy tolmács miért nem szakember.

2022. ápr. 22. 11:42
 48/64 anonim ***** válasza:
19%

Akkor menj és fejezd be a régészetet, találj vele jól fizető munkát és utána gyere vissza ide leírni ezt.

Félreértés ne essék, senkit nem akarok lebeszélni semmiről. Ha valaki pl szeretne tibetológiát vagy mongolisztikát tanulni, hát tanuljon. Még mindig jobb mint valóvilágot vagy tiktokot nézni helyette.

Amit én mondok az csak a valóság, az ami a munkaerőpiacon fog majd várni téged.

2022. ápr. 22. 12:26
 49/64 anonim ***** válasza:
69%

Nekem már van egy jól fizető állásom bölcsészdiplomával, minek végeznék el ok nélkül egy másik szakot? Hogy jön ez ide? :D

2022. ápr. 22. 12:45
 50/64 anonim ***** válasza:
30%
Schliemann is régész volt, de azzal hogy megtalálta Tróját tök híres lett. Ha esetleg valaki megtalálná Attila sírját az meggazdagodik.
2022. ápr. 22. 13:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!