Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy bölcsész diploma a munkaer...

Egy bölcsész diploma a munkaerőpiacon csak papírnehezeknek jó ugye?

Figyelt kérdés
2022. márc. 29. 14:21
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
33%

#10 Akkor ne hívd nyelvtanárnak magad és kollégáid, ha nem azzal foglalkoztok. Nem értem ezen mit olyan nehéz megérteni.

'de nem gondolnám, hogy a pszichológus a Mekiben szolgál fel.'

Pedig még ott is jóval többet keresnének, mint középiskolákban, szociális intézményekben.

2022. márc. 29. 20:43
 12/64 anonim ***** válasza:
52%

11-es, fogalomzavar, de rendbe rakom.

Régen ez volt a rendszer:

3 éves tanítóképző: alsós tanító

4 éves tanárképző: felsős tanár, nyelviskola

5 éves bölcsészettudományi egyetem: középiskolai tanár.

Lehet ám kérdezni, ha nem tudsz valamit, nem kell egyből lefikázni a másikat.

2022. márc. 29. 20:46
 13/64 anonim ***** válasza:
77%
Most 6 év a középiskolai tanárképzés, és ugyanúgy a szakmunkás minimálbért kapják, mint a 3 éves képzést végzett óvónők. Nettó 172.
2022. márc. 29. 21:05
 14/64 anonim ***** válasza:
35%
De ha jól tudom, az alsós tanító is 6 évig tanul, nem? Rémes! De amikor megemlítették, hogy csökkenteni kéne az egyetemen, mindenki felháborodott, hogy akkor nem lesznek elég képzettek a tanárok.
2022. márc. 29. 21:14
 15/64 anonim ***** válasza:
73%
Minden szakmával lehet jól boldogulni. Milyen bölcsész vagy? Ha nyelv, akkor SSC. Ha szabad bölcsész, hát az szívás. Egyáltalán azt minek végezted el?
2022. márc. 31. 10:14
 16/64 anonim ***** válasza:
54%

Valóban nem mindegy milyen a diploma. A nyelvszakoknak túl sok értelmük nincs, mert a munkaadók a nyelvtudásra kíváncsiak nem arra, hogy van-e papírod vagy nincs. Azaz ha mondjuk tudsz kínaiul de nincs diplomád akkor előbb vesznek fel, mintha nem tudnál de lenne

kínai szakos diplomád és a szakdogád a Ming dinasztia tányérfestéséről írtad.

Ezért gondolom azt, hogy egy nyelvkurzus sokkal többet ér mint egy nyelvi szak.

A tanári szakok azért nem érnek túl sokat, mert elég megalázó nettó 180 ezrekért 5 évig tanulni, miközben egy biztonsági őr egy pár hetes vagyonőri "befizettem tehát átmegyek" típusú okj-val is megkeres ennyit.

A szabad bölcsész, egyiptológia, asszirológia, arabszak (ezt fejeztem én is) viszont tényleg csak hobbinak jó, de a munkaerő piaci értéke nulla.

Nekem sem sikerült elhelyezkedni vele, meg egyetlenegy szaktársamnak sem, legalábbis senkiről nem hallottam akinek sikerült volna (kivéve aki az egyetemen maradt tanárnak havi 180 ezerért). A legtöbben olyan munkát csinálnak aminek az égvilágon semmi köze a szakukhoz, ilyen monoton halálunalmas kólszenterek meg társaik. Nem sok értelmét láttam én sem annak, hogy beüljek valami irodába és ugyanazokat a kérdéseket tegyem fel naponta ezerszer egy képernyőt bámulva amin semmi értelmes nincs és tudom, hogy semmi haszna nincs a munkának de csak a pénz miatt végigszenvedem.

Ezért elvégeztem pár szakmunkás Okj-t és most vízvezeték-szerelőként dolgozom. Kb a négyszeresét keresem mint amennyit a diplomámmal kapnék egyetemi tanárként.

2022. márc. 31. 22:22
 17/64 anonim ***** válasza:
57%
Utolsó, amikor jelentkeztél a szakra, még úgy láttad, hogy megéri?
2022. márc. 31. 22:50
 18/64 anonim ***** válasza:
67%

Nekem csak B opció volt ez a szak. Amire eredetileg jelentkeztem arra készültem gőzerővel már legalább félévvel az érettségi előtt. De oda szubjektív okokra hivatkozva elutasították a jelentkezésemet (de a pontszámok, fizikai alkalmassági vizsga, iq teszt stb mind rendben volt)

2022. ápr. 1. 07:39
 19/64 anonim ***** válasza:
74%

17-es vagyok. Szerintem amúgy mindenkinek más az igénye munka terén, valakinek nem baj, ha call centerben vagy ssc-ben dolgozik, és ha a munka nem nagyon kapcsolódik ahhoz, amit tanult. Én nyelvszakon végeztem pár éve, a végzés után fordítóként dolgoztam, most pedig nemrég elkezdtem pénzügy-számvitelt is tanulni, és ssc-be vettek fel könyvelőnek.

Szerintem, aki feltalálja magát, az nem marad munka nélkül.

2022. ápr. 1. 08:55
 20/64 anonim ***** válasza:
69%

Kerdező, azért vedd figyelembe,hogy a diploma sok helyen csak beugró, pl. ezért van tele sok SSC random bölcsészekkel.

Ráadásul nem is keresnek olyan rosszul szerintem.

2022. ápr. 1. 15:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!