Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sikeres férfi miért csak az...

Sikeres férfi miért csak az aki: mérnök, programozó, ügyvéd stb.?

Figyelt kérdés

Pl. ha mondjuk bármilyen fizikai munkát végez (gyári munkás, futár, szakmunkás, buszvezető, gépkezelő, traktoros stb.) akkor legalábbis furcsa érzést keltene ha sikeres férfinek mondanám magam.

Ha egy nő előtt randin elmondom hogy mérnök, programozó, ügyvéd stb. vagyok akkor meg lehet nyugodni, de ha kiderül pl. futár vagyok akkor azért illik megnyugtatni a nőt, hogy egyetem mellett csinálom, a vírus miatt elvesztettem a rendes állásom (ezért van ez a "nem rendes").

És ez még akkor is így van ha a fizetésem ilyen "nem rendes" munkával annyi mint egy mérnöknek, programozónak stb.

2022. jan. 21. 22:29
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
22%
Minden korszaknak megvannak a maga "sikerszakmái". Évtizedekkel ezelőtt az autószerelő, taxisofőr, teherautósofőr menő volt, mondhatni királyok voltak az alkalmazottak között. Most, a facebook világában Programozó Pistike a siker jelképe. A lehetőség adott, rengeteg cég kínál 6-12 hónapos gyorstalpalót, lehetsz kismama, szakács, bármi, csak gyere! Bár amire nagyon ráharapnak az előbb-utóbb kipukkan, lásd pl amikor mindenki ügyvéd akart lenni, azzal is egy idő után sokan beszopták amikor már annyi ügyvéd volt, hogy dunát lehetett volna velük rekeszteni. Én elvagyok a "nem menő" szakmámmal, fizetéssel + okossággal keresek havi 600 nettót, a vállalkozó kussol, mert ha kirúg kezdhet keresgélni a kókler balfácánok közt. Ha váltani akarok majd váltok, volt már rá példa a 26 év alatt többször is, hogy új szakmát tanultam. Talán 5 év múlva én is valamelyik üvegpalotában hegyezem a répát a Váci úton, mint junior program matyi.
2022. jan. 21. 23:25
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
2 azért egy építészmérnökné vagy egy geodétánál nem nehéz jobban keresni :D
2022. jan. 21. 23:34
 13/33 anonim ***** válasza:
93%

és egyébként egy mérnöknek nincsenek igényei?

mert árufeltöltő marcsi álmodozhat róla, hogy feleségül veszi a vezérigazgató

csak lehet neki is megvannak a saját preferenciái

2022. jan. 22. 02:19
 14/33 anonim ***** válasza:
23%

de n+1-ik mérnöknek, programozónak lenni a tucatmultiknál, az miért alapból siker?

Azért mert kényelmes, laza munkával keres nagyon sok pénzt.

(Akinek nem laza az a munka, mert kell hozzá logika és megterhelőnek érzi, annak bizony nem való)

2022. jan. 22. 02:43
 15/33 anonim ***** válasza:
67%

Nem csak ők számítanak sikeresnek. Az orvosok és cégtulajdonosok is!

Amúgy meg egy nő érezni akarja, hogy egy férfi mellett anyagi biztonságban lesz, akkor is, ha a gyerek miatt kiesik a munkából. Plusz egyszerűen szexuálisan vonzóbb egy olyan férfi, aki sikeres, ez van evolucionálisan belénk kódolva.

2022. jan. 22. 07:19
 16/33 anonim ***** válasza:
88%
ahogy #15 mondja, fontos a biztos anyagi háttér. Egy wolt futár hiába keres 350 ezret a heti 60 órával, ha kiesik a munkából, nem kap majd semmit. Persze egy burkoló, meg asztalos sem. De a futárkodás nagyon egy ideiglenes munkának tűnik. Párom és én is diplomások vagyunk, jól keresünk, vannak terveink, én nem tudnám elképzelni magam egy céltalan jónekemazaldi emberrel. Lehet emiatt sznob vagyok? Nem várok el extrább igényeket tőle, mint magamtól, de tanuljon, fejlődjön és 30 évesen a nettó 180 ezer nekem nem menő, bocsi.
2022. jan. 22. 07:44
 17/33 anonim ***** válasza:
79%

#11: már bocs de neked fogalmad sincs hogy miről beszélsz.

Egyrészt nem lesz Mariskából fél évnyi tanfolyam után programozó. A hello world villogtatasa menő 14 évesen, de munkát nem fogsz vele talalni. Ahhoz hogy programozónak mondhasd magad, több év intenzív tanulás és tengernyi mennyiségű gyakorlás szükséges.

Ahhoz hogy taxis legyél az égvilágon semmi értelem vagy tanulás nem szükséges, csak egy jogosítvány és egy autó.

Az IT nem fog “kipukkanni”, nem is értem hogy lehet ilyet gondolni. A jövőben csak még több programozóra lesz szükség és a kérdés nem az, hogy lesz-e igény rá, hanem hogy a társadalom lesz-e képes kitermelni akkora tempóban. Szerinted jövőre azt mondja az emberiség, hogy jó volt ez a digitális korszak, de most már vissza a gőzgépekhez?

Azért azt belátni, hogy az IT szakma csak felívelő ágban van, és nem fog egyszer csak “kipukkanni”, azért nem kell sok ész.

Sugárzik a kommentedbol a kisebbségi komplexus és az abszolút fogalmatlansag. És hozzáteszem nem vagyok programozó.

2022. jan. 22. 08:27
 18/33 anonim ***** válasza:
56%
ezeket a pár hónapos programozókat low code-ra tanítják, és egyáltalán nem azzal fárasztják őket, ami az ő szintjükön teljesen felesleges is, hogy gép kódban írják meg a hello world programot
2022. jan. 22. 08:29
 19/33 A kérdező kommentje:

# 16

a DIPLOMÁS tanító vagy tanár férfiak akkor most sikeresek? :-) Nekik a nettó 180 eléggé ismerős.

2022. jan. 22. 08:54
 20/33 anonim ***** válasza:
72%

Egyetértek a 16-os válaszolóval.

Azért, 30 korára illik egy férfinak biztos anyagi hátteret teremtenie és nem megelégedni nettó 200 ezres gyári munkás vagy árufeltöltős fizetéssel.

Engem is kifejezetten taszítanak azok a férfiak, akikben semmi ambíció nincs.Szerintem, az ambíció legalább annyira hozzátartozik egy igazi férfihez, mint a nemi szerve.Ettől is férfias.

2022. jan. 22. 08:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!