24 evesen lehetek meg sikeres programozo?
Lassan 5 eve elek Nemetorszagban, kb ennyi ideje dolgozom a mostani munkahelyemen is, spedicios iranyitokent (diszponens). Sajnos ez csak ilyen veszhelyzet melonak indult es benne ragadtam, meg a szakmam sincs meg. Rajöttem, hogy nem akarom egesz eletemben ezt csinalni. Szeretem a gepeket, mar 9 eves korom ota szeretem a videojatekokat, illetve a szamitogepes problemak megoldasat (ujratelepites, alkatreszek kicserelese, komplett gep összerakas stbstb). Vonz a programozoi szakmaban az, hogy leülök egy projekt ele es azon dolgozom huzamosabb ideig.
szerintetek, ha most kezdenem el itt külföldön a tanulasat egy 2 eves oktatasban ugy, hogy nem vagyok egy matek zseni, elerhetek meg valamit?
a valami alatt egy jo munkara gondolok, ahol magabiztosan tudom megoldani a problemakat, segitseg nelkül.
ömm eszembe jutott meg egy kerdes, ami fontos:
mindenki azt mondogatja, hogy ugy kell gondolkodni, ahogyan egy programozo gondolkodna.
ezt tenyleg el lehet sajatitani? es ha igen, hogyan tudom a logikus gondolkodasomat fejleszteni?
totalisan biztos vagyok benne, es mar el is kezdtem. megerdeklödtem a költsegeket, es hogy az allam atvenne-e ezeket, mivel 30-40ezer eurorol van szo. mivel megkaptam a zöld lampat allamnenitöl, mar el is kezdtem az alap dolgokat mint hallo world, összeadasok, szamsorok.
egyszerüen kicsit a felelem van bennem, hogy nem leszek kepes ennyi dolog megtanulasara, es ezert szeretnem a realisztikus velemenyeket meghallgatni/elolvasni, hogy ebböl meritsek egy kis önbizalmat. Motivaciora nincs szüksegem, ez az elsö megtanulando dolog amihez ugy ülök oda, hogy van kedvem megtanulni.
#1: Nagyon ritkán olvasni ennyire jól megfogalmazott és tiszta gondolatmenetet, gratulálok!
A kérdezőn látszik, hogy ezt is csak a pénz motiválja, nade mi más is? :-)
Politikusokat is az motiválja, közben szerintem fingjuk sincs arról, hogy mit is kéne csinálniuk, de azt érdekesmód pontosan tudják mire költsék el az érdemtelenül szerzett vagyonukat... :-)
Jaaa és eleve milyen butaság már olyat kérdezni, hogy: "lehetek sikeres programozó?". Mit jelent az, hogy sikeres? Hogy iszonyat sok pénzt fog keresni? Vagy orrba-szájba kapja a megrendeléseket? Az ég szerelmére mik vagyunk mi, jósok??? :-)
Neeem eppen a penz motival, illetve nem is ertem, miböl szürted ezt le.
Alkotni szeretnek, es emellett nem ehenhalni. Teljesen megelegszem azzal ha par szaz euroval kevesebbet keresek mint most, csak elvezem amit csinalok. Legalabbis a cel az ez.
Mint mar irtam a sikeres alatt azt ertem,hogy problema nelkül tudok feladatokat megoldani, nem varom el, hogy megjosoljatok a jövöm :)
Nagyon egyedi gondolkodásmód szükséges a programozáshoz. Nem tudom, hogy a sikeresség alatt mit értesz, de azt vedd figyelembe, hogy olyan emberekkel kell majd versenyezned, akik már akár általános iskolában láttak programkódot. Még bőven benne vagy abban a korban, amikor a programozás elsajátítható, de nem lesz egyszerű. Ez nagyon olyan szakma, ahol az elszántság legkisebb hiánya is el tudja vágni a karrierutadat. Mivel 24 évesen még soha nem néztél bele a programozásba, ezért felmerül a kérdés, hogy megvan-e hozzá a kellő motiváltságod?
Készülj arra, hogy speciális tudás és egyetemi végzettség nélkül, 24+2 éves pályakezdőként nem biztos, hogy be tudod majd zsebelni a legjobb munkákat, és rá leszel kényszerülve, hogy elvállald azt, amit eléd tesznek, mivel kell a tapasztalat.
Ha tanulod, akkor majd úgyis felismered, hogy akarod-e annyira, hogy megérje meghozni a kellő áldozatokat. És ha 'megfizeted az árát', akkor ugyanúgy sikeres lehetsz ebben, mint minden másban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!