Aktívan dolgozó és sikeres programozók! Ti is éreztétek így a tanulmányok alatt?
Jövőre végzek szoftverfejlesztőként. Nagyon szeretem ezt a szakmát, ösztöndíjas vagyok az egyetemen és tisztességesen napi 2-5 órát foglalkozom még így nyáron is, hogy fejlesszem magam. Nincs ezzel problémám, mert élvezem.
A gond ott kezdődik, hogy minél többet tanulok annál kevésbé érzem, hogy tudok valamit. Úgy érzem, hogy amíg elolvasok egy oldalt valaki még négyet ír és soha nem fogok a végére érni.
Tudom, hogy ebben a szakmában életem végéig tanulni fogok, de úgy érzem, hogy szükségem van valamilyen kézzelfogható és tartós sikerélményre. Ezt úgy értem, hogy amikor befejezek egy programot, amin hetekig dolgoztam, nem érzem úgy utána, hogy valami nagyot, jót alkottam volna, pedig az elkészítés folyamán, teljesen meg voltam elégedve vele. Utána valahogy úgy érzem, hogy erre bárki képes lenne, nem is számít.
Érzetetek ti is így?
Nektek milyen problémáitok voltak a tanulmányok, munkakezdés alatt(azon kívül, hogy a beleteket is kitanultátok)?
Mit tanácsolnátok, hogy hogyan küzdjem le ezt az érzést, hogy nem ér semmit az amit csinálok?
Hát ez egy ilyen szakma.
Ahogy tanulsz úgy látod, hogy még mi minden hiányzik.
Ez mindig is így lesz.
Ha befejelezel egy projekte, mindig ott lesz az érzés, hogy bizonyos modulokat, részeket jobban is meg lehetett volna csinálni, esetleg más megközelítés hasznosabb lett volna, de ez így természetes. Amíg kritikus vagy magaddal, addig fejlődni is fogsz, mert a következő projektben már tudod, hogy jobban fogod csinálni.
Emellett a felhasználók pozitív visszajelzései elég sokat jelentenek.
Én mindig találok valami újat bármelyik nyelvben.
A probléma ott kezdődik, hogy néha azon kapom magam, hogy nem is ismerek ilyen html attribútumot. Pedig van. Na ilyenkor szoktam elkezdeni rohamosan elkezdeni olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!