Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 24 evesen lehetek meg sikeres...

24 evesen lehetek meg sikeres programozo?

Figyelt kérdés

Lassan 5 eve elek Nemetorszagban, kb ennyi ideje dolgozom a mostani munkahelyemen is, spedicios iranyitokent (diszponens). Sajnos ez csak ilyen veszhelyzet melonak indult es benne ragadtam, meg a szakmam sincs meg. Rajöttem, hogy nem akarom egesz eletemben ezt csinalni. Szeretem a gepeket, mar 9 eves korom ota szeretem a videojatekokat, illetve a szamitogepes problemak megoldasat (ujratelepites, alkatreszek kicserelese, komplett gep összerakas stbstb). Vonz a programozoi szakmaban az, hogy leülök egy projekt ele es azon dolgozom huzamosabb ideig.

szerintetek, ha most kezdenem el itt külföldön a tanulasat egy 2 eves oktatasban ugy, hogy nem vagyok egy matek zseni, elerhetek meg valamit?

a valami alatt egy jo munkara gondolok, ahol magabiztosan tudom megoldani a problemakat, segitseg nelkül.

2020. dec. 31. 08:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%
Ne 2 éves képzésre menj, hanem egyetemre!
2020. dec. 31. 11:21
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

@5: "Politikusokat is az motiválja, közben szerintem fingjuk sincs arról, hogy mit is kéne csinálniuk, de azt érdekesmód pontosan tudják mire költsék el az érdemtelenül szerzett vagyonukat... :-)"

Látod: a politikusok is ott vannak, csinálják, és elérik, amit akarnak. Szóval a pénz, mint motiváció működik.

2021. jan. 1. 01:16
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

#12: "...csinálják, és elérik, amit akarnak..."

A picsába, akkor most már nyavajgás helyett mi is csinálhatnánk valamit, pl. amit akarunk... :-)

2021. jan. 1. 12:37
 14/20 anonim ***** válasza:

Lehetsz. És ne parázz nem kell olyan hihetetlen programozói gondolkodás se, logikus gondolkodás kell és szorgalom. Papír se kell.

Elolvasol egy jó könyvet meg írsz pl egy tetris programot azt már olyan szinten vagy amit nem üt meg sok fejlesztőnek jelentkező.

2021. jan. 4. 02:56
 15/20 anonim ***** válasza:
#14 ez elég szomorú. Azért egy tetrist összerakni eléggé 0 közeli szint. Az egyetemen az volt a házi és egy éjszaka alatt összeraktam és első félév vége volt. Jó, ha oo megoldást akarunk akkor kicsit több idő.
2021. jan. 4. 04:00
 16/20 anonim ***** válasza:

Khm...

Hát azért ez nem teljesen így van.

Szorgalom és logikus gondolkodás valóban kell, de egy könyv elolvasása után még nem lesz senkiből programozó, és a tanárt nem helyettesíti csak a könyv a kettő együtt kell, és valóban manapság egy tetris megírása nem kell hogy gondot okozzon egy jó programozónak.

2021. jan. 4. 08:44
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 Most nem jó programozóról van szó, hanem egy kezdőről, aki ért annyira egy nyelvet, hogy már kis programokat tudjon benne alkotni
2021. jan. 4. 10:16
 18/20 anonim ***** válasza:

Szeretnék már látni egy jó kis tetrisz-programot valamelyik nagyszájútól... :-) (már mint amit ő csinált)

(Mellesleg egy tetriszt valóban össze lehet dobni egy éjszaka alatt is, de van olyan változat, amihez több is kell.)

2021. jan. 4. 12:12
 19/20 anonim ***** válasza:
Én tuti nem küldöm el, nagyon ocsmány a kód. :D
2021. jan. 4. 15:17
 20/20 anonim ***** válasza:

@18 "Szeretnék már látni egy jó kis tetrisz-programot valamelyik nagyszájútól... :-)"

A héten hallottam a hírt, hogy Jonas Neubauer, hétszeres tetris világbajnok elhunyt. Mivel gyerekkoromban én is nagyon tetris fan voltam, az emléke előtt adózva összedobtam két este alatt egy kis tetris implementációt Python-ban: [link]

A játék már játszható, de pontokat még nem számol, nem követi a szinteket, nincs soft-drop és wall-kick, szóval még van hova reszelni a kódot. A tetris jóval komplikáltabb, mint mondjuk egy snake. Pláne, ha az ember hű akar maradni pl a NES implementációhoz.

2021. jan. 11. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!