Sikeres férfi miért csak az aki: mérnök, programozó, ügyvéd stb.?
Pl. ha mondjuk bármilyen fizikai munkát végez (gyári munkás, futár, szakmunkás, buszvezető, gépkezelő, traktoros stb.) akkor legalábbis furcsa érzést keltene ha sikeres férfinek mondanám magam.
Ha egy nő előtt randin elmondom hogy mérnök, programozó, ügyvéd stb. vagyok akkor meg lehet nyugodni, de ha kiderül pl. futár vagyok akkor azért illik megnyugtatni a nőt, hogy egyetem mellett csinálom, a vírus miatt elvesztettem a rendes állásom (ezért van ez a "nem rendes").
És ez még akkor is így van ha a fizetésem ilyen "nem rendes" munkával annyi mint egy mérnöknek, programozónak stb.
# 2
ezt úgy értemhogy egy futár nettó 300-400 at megkeres és van sok mérnök akinek csak ennyi a fizetése
# 4
mérnököt, programozót sem láttam még Lambóval :D
De most komolyan, MINDENKI legyen sikeres? Alanyi jogon járjon az, hogy valaki sikeresnek mondhassa magát? (persze szólásszabadság van, tehát most is sikeresnek mondhatja magát bárki, de értitek mire gondolok)
Vegyünk egy gyári munkást. Keres 200 nettót, vagy egy külvárosi panelje vidéken amit még 15 évig fizet, 20 éves Suzukival jár (vagy busszal). Mitől lenne ez az ember sikeres? Ha van mellette valami olyan érdeme, lehet ő is sikeres. De "csak úgy" nem. Az hogy valaki még nem halt éhen, nem itta el a máját, meg be tudja kötni a cipőjét, még nem siker.
# 7
de n+1-ik mérnöknek, programozónak lenni a tucatmultiknál, az miért alapból siker?
"de n+1-ik mérnöknek, programozónak lenni a tucatmultiknál, az miért alapból siker?"
Szerintem az sem az. De attól még a buszvezető és a gyári munkás nem lesz sikeres(ebb), hogy mások más foglalkozásban meg ok nélkül sikeresnek nevezik magukat. Értsd ezt az "Attól hogy más is szabálytalan az még téged nem jogosít fel rá" analógia mentén.
# 9
igen érthető persze. De mégis van egy olyan "közmegyezés" hogy aki mérnök, programozó stb. szellemi munkát végző férfi, na ő komolyan veszi az életet, ő mégiscsak "valaki", nem holmi jöttment buszvezető, vagy semmirekellő gyári munkás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!