Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért akkor probléma, terhessé...

Miért akkor probléma, terhességgel "megúszni" a leépítést?

Figyelt kérdés

Engem pár hónapja megpróbáltak leépíteni.

A barátnőm Hr-en dolgozik és ő súgta hónapokkal a hivatalos bejelentés előtt,hogy leépítés lesz.

Nemzetközi cégről van szó, én pénzügyön dolgoztam, a magyarországi leányvállalat mérlege valóban gyengült a pandémia miatt, de nem jelentősen.Nem indokolta a leépítést.Inkább az anyavállalatnál voltak gondok.

Én voltam ott a legrövidebb ideje, plusz nekem kellett volna a legkevesebb végkielégítést adni.

Én a bejelentés előtt 1 héttel bejelentettem,hogy terhes vagyok, pont letelt a 12 hét is.

Igazából terveztük is a babát, csak most pont jól sikerült az időzítés.

Próbáltak megvesztegetni,hogy kapok azonnali prémiumot, ha felmondok.Nem túl sok pénzt, az anyasági támogatásokkal még mindig jobban jártam.

Diplomás nő vagyok, engem ne nézzenek hülyének.Elterveztem,hogy attól a cégtől megyek anyaságira és így is lett.Most fogok még egy diplomát letenni anyasági alatt.

Visszamenni viszont nem fogok oda, csak ha lecserélik a buta,megalkuvó vezetést.

2021. nov. 9. 10:03
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
31, te alapban az én szintem alatt vagy.
2021. nov. 9. 14:15
 32/49 anonim ***** válasza:
32, mi a bánatra irigykednék? ti rinyáltok egyfolytában, hogy jaj, fáradtak vagytok, jaj, nincs pénz a purdéra, jaj, nem ugrál mindenki úgy, ahogy őkölykössége fütyül. Ha ezt komolyan írtad, akkor igen nagy bajok vannak a toronyban.
2021. nov. 9. 14:18
 33/49 anonim ***** válasza:
76%
Már nem azért de 27-nek igaza van. Én egy olyan helyen dolgozom ahol az egyik kolleganő most jelenttette be, hogy terhes, másik három meg épp visszajött GYED-ről (a helyükre felvett határozott idős embereknek felmondtak). Hát kb. sose látom egyiket sem...A terhes folyton rosszul van, meg orvoshoz flangál, a másik háromnak mindig valamelyik kölökkel van baja, azért nem jön be, vagy ha be is jön, ja neki már fél 3-kor rohanni kell mert ovi/bölcsi, és kellet a ház CSOK-ból ezért, kiköltöztek a halálba és másfél óra nekik odaérni a bölcsibe/oviba.....Hozzátesszem papíron mindegyik 8 órában jött vissza, de egyik nem volt még itt soha 8 órát (csak a jelenlétin, amit utólag kitöltenek). Főnök nem mer szólni, mert a mai világban-pláne közszférában -nyalni kell a gyerekesek s.ggét. Nekem meg azért is könyörögni kell, hogy fél órával előbb leléphessek-mert mondjuk orvoshoz kell mennem- merthát nincs gyerekem akkor nyilván éltem sincs a melón kívül, és nyilván semmi dolgom programom nincs munka után .Na ez (is) felháborító!...37/N
2021. nov. 9. 15:47
 34/49 anonim ***** válasza:
78%
Nekem van családom, gyerekem is. Az a különbség, hogy én mást is le tudtam tenni az asztalra, nem csak kölyköket. A világ meg túlnépesedett. Akkor is lesznek itt emberek, ha a magyarok elfogynak.
2021. nov. 9. 15:50
 35/49 anonim ***** válasza:
53%

"Visszamenni viszont nem fogok oda"

Nem kell aggódnod, nem fenyeget az a veszély, hogy majd a GYES letelte után visszavesznek.

Válljatok be zsinórban 3 gyereket, akkor a következő ~9 évre meg van oldva az életed.

2021. nov. 9. 16:19
 36/49 anonim ***** válasza:
68%

Szánalmas a sok talpnyaló, akik próbálják a multi érdekeit védeni. Garantálom, hogy senki nem fogja nektek meghálálni.

Utána meg megy a sírás, hogy népességcsökkenés így meg úgy, és miért nem akar senki gyereket vállalni, és ki fogja eltartani a nagyit.

Amúgy megsúgom, hogy nem ezért fognak plusz egy embert kirúgni. Ha 5 ember tudja elvégezni a munkát, akkor 5 lesz. Ha elég 4 is, akkor úgy is elküldték volna azt a plusz egy embert is. Csak így lesz kire fogni.

2021. nov. 9. 17:32
 37/49 anonim ***** válasza:
33-as megoldás ha szülsz. Xd
2021. nov. 9. 18:20
 38/49 anonim ***** válasza:
21%
Jav 33-as. Miért is kéne nyalni a gyerekesek seggét? Nem lehet mindenki olyan karrierista mint te.
2021. nov. 9. 18:21
 39/49 anonim ***** válasza:
51%
A karrierista csak azoknak szitokszó, akik túl ostobák felépíteni egy karriert.
2021. nov. 9. 18:23
 40/49 anonim ***** válasza:
<troll> #33-as, ne csodálkozz, valakinek akinek nincs élete és családja, ott kell maradnia hogy elvégezze a másik munkáját a helyett aki idő előtt lelép családi okokra hivatkozva </troll>
2021. nov. 9. 18:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!