Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért akkor probléma, terhessé...

Miért akkor probléma, terhességgel "megúszni" a leépítést?

Figyelt kérdés

Engem pár hónapja megpróbáltak leépíteni.

A barátnőm Hr-en dolgozik és ő súgta hónapokkal a hivatalos bejelentés előtt,hogy leépítés lesz.

Nemzetközi cégről van szó, én pénzügyön dolgoztam, a magyarországi leányvállalat mérlege valóban gyengült a pandémia miatt, de nem jelentősen.Nem indokolta a leépítést.Inkább az anyavállalatnál voltak gondok.

Én voltam ott a legrövidebb ideje, plusz nekem kellett volna a legkevesebb végkielégítést adni.

Én a bejelentés előtt 1 héttel bejelentettem,hogy terhes vagyok, pont letelt a 12 hét is.

Igazából terveztük is a babát, csak most pont jól sikerült az időzítés.

Próbáltak megvesztegetni,hogy kapok azonnali prémiumot, ha felmondok.Nem túl sok pénzt, az anyasági támogatásokkal még mindig jobban jártam.

Diplomás nő vagyok, engem ne nézzenek hülyének.Elterveztem,hogy attól a cégtől megyek anyaságira és így is lett.Most fogok még egy diplomát letenni anyasági alatt.

Visszamenni viszont nem fogok oda, csak ha lecserélik a buta,megalkuvó vezetést.

2021. nov. 9. 10:03
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
79%
Es csodalkoznak nehanyan, hogy miert nem szeretnek sokan noket alkalmazni :)
2021. nov. 9. 10:05
 2/49 A kérdező kommentje:

1#

Azért, mert a nők öntudatosak és tudnak gondolkodni?Kevésbé engedik magukat átverni?

Pénzügyön dolgoztam, láttam a számokat.Semmi nem indokolt 5 százalékos leépítést.

Mégis megtették, több területről rúgtak ki embereket.

2021. nov. 9. 10:08
 3/49 anonim ***** válasza:
100%
Ez elég szánalmas. Biztos örülnek majd neked, ha visszamész dolgozni.
2021. nov. 9. 10:09
 4/49 A kérdező kommentje:

3.

Az nem mostanában lesz.

Plusz még tervezünk gyerekeket.

Addigra úgyis más lesz a vezetés.Ha meg nem, akkor átmegyek máshova.

Plusz, a törvények szerint nem rúghatnak ki anyaságiról visszatérő nőt, plusz a fizetése sem csökkenthető.Akasztanék a nyakukba egy jó kis munkaügyi pert.

2021. nov. 9. 10:12
 5/49 anonim ***** válasza:
90%
Uhh, ez elég cringe. Én már csak büszkeségből sem akaszkodnék rá egy munkáltatóra, mint valami parazita.
2021. nov. 9. 10:17
 6/49 A kérdező kommentje:

5.

Ami jár az jár.

Szerinted a munkaáltatók nem élősködnek a munkavállalókon?Dehogynem.

2021. nov. 9. 10:21
 7/49 anonim ***** válasza:
82%
Akkor mi a kérdésed?
2021. nov. 9. 10:22
 8/49 anonim ***** válasza:
30%
Te számító vagy nem öntudatos angyalom. Kit érdekel a diplomad, nem te döntöd el hogy kit és mikor építenek le. Szerintem aljas húzás.
2021. nov. 9. 10:23
 9/49 anonim ***** válasza:
83%
Jöttél dicsekedni? A másik ami hányinger hogy most divat lett hogy határozott időre kötnek szerződést. Magyarul ha elmesz szülni és már most tudod hogy nem mész vissza akkor tartják a helyed feleslegesen. Ráadásul jó sok jó munkaerotol esnek el miattad mert hat. időre nem megy el senki sem szívesen.
2021. nov. 9. 10:25
 10/49 A kérdező kommentje:

9.

Az én esetemben, nincs utódlás.

Nem vettek fel senkit a helyemre.

2021. nov. 9. 10:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!