2 nappal hamarabb jött meg. Terhesség vagy egyéb probléma?
2 nappal hamarabb jött meg a menstruáció. Már az elmúlt két napban érzékeny volt a mellem meg néha fájt a hasam. Ez a rendes napok előtt szokott elofordulni. Egyébként is rövidek a ciklusaim, csak 20 naposak de az rendszetes. Most meg a 18. napra jott meg.
Lehetek terhes? Barátommal szoktunk együtt lenni, de mindig óvszerrel védekezünk es sose volt vele semmi baj. Neha odaerinti csak az o nemiszervet az enyemhez ovszer nelkul de szerintem az elovaladek igy nem kerulhet be, ugye? Nem szeretnénk még babát.
Egyeb esetben mi lehet a problema?
17/L
1-es: nem kizárt, hogy a ciklus normál hosszúságú, csak a kérdezö számolja rosszul.
Kérdezö: a ciklusod hosszát hogy számolod? A vérzésmentes napokat, vagy a két vérzés kezdete közti idöt?
Szabályosan ugyanis úgy kell, hogy az egyik vérzés elsö napjától a következö vérzés elsö napjáig eltet idöt veszed figyelembe.
Ezt nem tudtam. Akkor idáig rosszul számoltam. Kb akkor olyan 25-26 naposak a ciklusaim.
Es akkor most a 23. Napra jott meg.
Lehet baj? Vagy terhesség?
Ez teljesen normális ciklushossz így. (Sejtettem, hogy tévedtél a számolással, sokan nem tudják, hogy kell)
Ha valaki terhes, akkor nem jön meg elöbb a menzesze, meg nem is két nappal késöbb, hanem egyszerüen kimarad.
Terhes nem igazán lehetsz a leírtak alapján.
Nem hinném, hogy terhes vagy. Terhességnél inkább késés jellemző vagy pedig az, hogy gyengébb sokkal a menstruáció.
#4 ez komoly? Mármint hogy sokan nem tudják, hogy bármilyen ciklusnak az időtartamát hogy kell meghatározni? Én még csak itt a gyakorin találkoztam ezzel a jelenséggel, és még itt sem túl gyakran. Ez olyan mintha valaki azt mondaná, hogy 16 órásak a napjai mert csak az ébren töltött órákat veszi figyelembe. Érdekes jelenség.
A 4-es vagyok, és igen sokszor számolják így a fiatal lányok, mert senki nem mondja el nekik, hogy kellene.
Az iskola nem, mert ez a szülö dolga, a szülö nem, mert a gyerek "úgyis tud mindent", a másik gyerekektöl kapott infók nem megfelelöek, és a lányok meg azt veszik figyelembe, hogy mennyi idö, amíg nem vérzenek.
Igen, ez is gyakori.
Sajnos Magyarországon a felvilágosítás nagyon elhanyagolt téma, mindenki másra hárítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!