Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Két részletben adott fizetésre...

Két részletben adott fizetésre létezik jóhiszemű magyarázat vagy ez csak simli csalás lehet?

Figyelt kérdés

Évek óta dolgozom itt a béremet mindig utalva kaptam. Pár hónapja az a játék megy hogy a béremet a minimálbér erejéig megkapom utalva, és a többit kp-ban kézbe.

Miközben a munkaszerződésem (bruttó 250) nem változott.

Lehet erre jóhiszemű magyarázat?

Én egy magyarázatot tudok elképzelni és semmi mást.

A munkáltató a hátam mögött csalva-simlizve átjelentett minimálbérbe.

Létezik más magyarázat?

2021. jún. 23. 08:53
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Ezt nem értem. Ha a bérlapod stimmel, csak az utalás nem, akkor a maradékot gondolom megkapod kp-ban. Akkor nem írsz alá valamilyen papírt az átvételről?

Csak mert nem látom a logikát miért adna normálbéres bérjegyzéket, ha minimálra jelent be? Egy ellenőrzéskor összenézik a kifizetéseket a bankot is és a kp-sat is a bevallásokkal meg a bérjegyzékekkel, szóval borítékolva van a bukás.

Egyedül csak azt tudnám elképzelni, hogy 2 programban csinálja a bért, egyszer leszámfejt minimálbérre, amit beküld és egálban van a banki utalásokkal, a másik neg a látszat, hogy 250-el számfejt le, csak hogy ott a kp-t feketén kapod. De nem hinném, hogy ezzel bajlódnának. A másik, tudtommal bért csak felfelé lehet módosítani, lefelé nem, szóval tegyük fel kaptál bérminimumot, akkor nem tehet minimálbérre ugyanabba a pozícióban.

De tényleg az a legtisztább, ha megnézed mire vagy bejelentve ügyfélkapun, aztán lehet menni tovább mindenféle szervekhez.

2021. jún. 23. 12:36
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
#31 Engedd el. Nincs ügyfélkapuja és nem is lesz. Annyira nem lesz fontos, hogy megcsinálja..... Csak itt picsog
2021. jún. 23. 12:43
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ez a kérdés is tuti az oldal üzemeltetőinek valamelyik fizetett trolljától származik hogy még kint van...
2021. jún. 23. 12:44
 34/39 anonim ***** válasza:

"tudtommal bért csak felfelé lehet módosítani, lefelé nem, "

Jogszerűen nem lehet módosítani lefelé egyoldalúan. Nem jogszerűen meg miért ne lehetne?

Nekem is volt olyan helyem ahol közölték hogy holnaptól ennyi a bér és kész, akinek nem tetszik az álljon fel.

És ott is volt szerződés amit leszartak.

Én fel is álltam, de sokan nem.

2021. jún. 23. 12:45
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Már megint az alapítványi iskola,szerintem teljesen elvesztettük a tagot,az utolsó fonala is elszakadt a való világgal.Ennek az embernek segítségre lenne szüksége,kár hogy elég nehéz kideríteni ki lehet a valóságban
2021. jún. 23. 15:03
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
35: közben sorra törlik az erre utaló megjegyzéseket.....
2021. jún. 23. 15:04
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

"az utolsó fonala is elszakadt a való világgal.“

Mondjuk azt megjegyezném, hogy a minimálra bejelentünk + zsebbe a többit konstrukció kb fél Magyarországra érvényes. Ez a való világ. Ha már itt tartunk. Én magam még sosem dolgoztam olyan helyen ahol annyira lettem volna bejelentve, amennyit kaptam.

Más kérdés hogy ezt nem az ember háta mögött szokták csinálni, hanem nyíltan.

2021. jún. 23. 15:37
 38/39 anonim ***** válasza:
37: de azt írja, hogy fullra be van jelentve, nemcsak min.bérre!
2021. jún. 23. 15:40
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

" de azt írja, hogy fullra be van jelentve, nemcsak min.bérre!"

Nem ezt írja.

2021. jún. 23. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!