Munkanélküli segély igénylése, hogyan zajlik?
2021.06.21-től megszünik a munkaviszonyom a munkahelyemen (közösmegegyezéssel váltunk el) kérdésem, és a kérésem az lenne, hogy valaki eltudná magyarázni egyszerűbb emberi nyelven, hogy merre hogyan tudnám a munkanélküli segélyt igénybe venni? Milyen papírok kellenek, úgy tudom, hogy 3 havi pénzt ki lehet kérni egyben ez hogyan megvalósítható?
Hálásan köszönöm előre is a segítségeteket.
(Tudom hogy az ugyfelkapu.hu-n fent van minden infó, de nekem még így is nagyon hivatalos ahhoz hogy biztosan rámondhassam, hogy értem a dolgot, illetve a személyes tapasztalatok érdekelnek)
Örömmel hallom, köszönöm a segítségedet, még annyi hogy a munkáltató igazolásokon kívül milyen papírok kellenek a személyi, lakcím meg ezeken kívül?
Egy másik hasonló kérdéstől fogom ezt kimásolni:
"- iratok (személyi igazolvány, lakcím, adó, taj) mindkét oldala
- bizonyítványok
-igazolás munkaviszony megszűnéséről
- bankszámlaszámot igazoló irat
- igazolólap álláskeresési járadék és segély megállapításához (utolsó 3 év)
- adatlap a bírósági végzéssel meghatárzott tartási kötelezettségekről (utolsó 3 év)
- alkalmi munka esetén egyszerásített foglalkoztatásról igazolás
- adóelőleg nyilatkozat (amennyiben érvényesíteni kívánja)
- gyermektartásról szóló végzés ha van
- CSED/GYED/GYES megállapító, megszüntető végzés (ha volt az elmúlt 3 évben)"
Ez minden ami kellhet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!