Milyen papírok szükségesek a munkanélküli segély igényléséhez?
Figyelt kérdés
Augusztus 31-én szünt meg a munkaviszonyom. A munkahelyemtől csak egyetlen papírt kaptam, hogy megszűnt a munkaviszonyom. Ez elég ahhoz, hogy elmenjek a munkaügyi hivatalba, vagy meg kell várnom, amíg kipostázzák az államkincstárból a papírjaimat?
Attól, hogy nem rögtön a munkaviszony megszűnése után megyek a hivatalba, még jogosult vagyok a segélyre?
2009. szept. 10. 09:25
1/3 anonim válasza:
Nem elég. Kell a munkáltatónak jövedelemigazolást is ki kellett volna adnia. Azzal együtt mehetsz csak. Nah meg persze a lakcímkártya, személyi igazolvány, Tb és adókártya. Meg az OEP igazolvány is kell.
Azt hiszem ezeket szedte ki a papírjaim közül az úriember mikor mentem a munkanélkülibe.
2/3 anonim válasza:
Szerintem nem elég, mert a segély szàmitàsàhoz kell az fizetési kimuatatàs! Az összes munkahelyröl, ha volt több! S vinni kell a bizonyitvànyaidat, a TB kiskönyvet is! S jogosult leszel, de csak attol a naptol, amikor regisztràltak! Vagy megprobàlhatod regisztràltatni most magad, és ha megérkeztek a papirjaid, bevinni, s akkor talàn vissza menöleg is megkapod a segélyt! Valaki hàtha többet tud segiteni, mert nekem, megcsinàltak azonnal minden papirt, mikor elküldtek!
3/3 anonim válasza:
Bemehetsz így is regisztráltatni magad. Megmondják, hogy milyen papírokat, igazolásokat kell bevinned (ezeket elméletileg meg kellett volna kapnod az utolsó munkanapodon) és adnak határidőt, hogy pótold a hiányó papírokat. Ha egyébként jogosult vagy álláskeresési járadékra, vagy segélyre (az utolsó 4 éven belül legalább 365 ill. 200 bedolgozott napod van), akkor megkapod majd az ellátást, nem veszted el a jogosultságod, hogy nem azonnal mentél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!