Munkanélküli segély külföldi munkából hazatérve?
Sehol, de sehol nem találtam egyértelmű részletes leírást erről, de fontos lenne. Pár hét múlva megyek haza külföldről (Bulgária) és olyan ember válaszát szeretném megkapni, aki tényleg tudja a választ, hogy akkor mi alapján kapok munkanélküli segélyt és mi szükséges hozzá?
e-301 es nyomtatványról sincs semmi, hogy én is beszerezhetem itt vagy csak otthonról fogják hivatalosan megkérni, meg az sem tiszta, hogy akkor most az otthoni utolsó munkám alapján fognak számolni vagy az itteni államtól kapom a munkanélkülit (ami nagyon gáz lenne, mert itt 26000 forint körül van a minimálbér)...Köszönöm ha valaki tud segíteni!
Remélem nincs igazad...amit én találtam:
Az EU luxembourgi törvényszéke határozatban mondta ki, hogy a határokon túl munkát vállaló személyek attól az államtól kapnak munkanélküli-segélyt, ahol a lakóhelyük van, és a juttatás akkor is jár, ha utoljára más országban dolgoztak. A segélyt a lakóhely szerinti állam azon feltételek szerint fizeti, amelyek az utolsó otthoni foglalkoztatása idején álltak fenn.
valamint:
A foglalkoztató által külföldön foglalkoztatott biztosított és a Magyarországon biztosítással járó jogviszonyban álló külföldi személynél adóelőleg-alapot képező jövedelem hiányában a munkaszerződésben meghatározott személyi alapbér számít járulékalapot képező jövedelemnek.
Olvastam olyat is, hogy lehet igényelni az adott országtól a munkanélküli segélyt, ha nyugaton dolgozott az illető akkor még jobban is járhat ezzel, nekem viszont az nagy hátrány lenne, mert itt rosszabb a helyzet, mint otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!