Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi olyan hihetetlen benne...

Mi olyan hihetetlen benne hogy egy diplomás ember bére nem éri el a nettó 150et sem? Szabályos jogszerű GBM

Figyelt kérdés

A diplomás ember a végzettségének megfelelő munkakörben van, és a GBM-et kapja, ami jelenleg nettó 150.000-et sem éri el.

Az összeg adása jogszerű, tiszta, nem simli miatt kap ennyit. Ennyi az államilag rögzített GBM.

Mi ebben a hihetetlen? Sokan azt mondják nem létezik hogy egy diplomás Pesten ennyiért elmenjen. Már miért ne létezne?

(persze sokan azt se tudják mi az a GBM de azért belepofáznak.)

2021. jún. 7. 11:06
 81/115 A kérdező kommentje:
És ha nem itt roh---nék X irodában, akkor egy neonfényes multinál roh**nék Y irodában... cseberből vederbe.
2021. jún. 9. 09:58
 82/115 anonim ***** válasza:
Ahogy érzed, nekem jobb érzés nettó 600ért rohadni egy irodában (amúgy itthon), mintha 150értcsinálnám ugyanezt.
2021. jún. 9. 10:10
 83/115 A kérdező kommentje:

"nettó 600ért "

Nettó 600 hagyjuk már a szart, 77+ 1-edik magyar népmese.

Tudod kit etess ezzel a szarral.

nettó 600hoz már tudni is kéne valamit és nem elég az X egyetem ilyen olyan bölcsész papírja... miért nem elég? MERT DUNÁT LEHET REKESZTENI az ilyen diplomás de valójában a világon semmihez se értő emberekből.

2021. jún. 9. 10:13
 84/115 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy ennyi a kezdő fizetés. Az 230 volt 6 éve.
2021. jún. 9. 11:12
 85/115 anonim ***** válasza:
Kérdező, ismerős 38 éves, 6 évet élt kint Svédben, perfektül beszéli a nyelvet. Costumer service representative-be vették fel, 360 nettóval kezd. Diplomája nincs. Majd ha 50 leszel, akkor nyávogj, hogy nem vesznek fel sehová.
2021. jún. 9. 15:23
 86/115 anonim ***** válasza:

a világon semmihez se értő emberekből.

Általában a multik is megmutogatják, hogy mit kell csinálni, nem csak úgy beülsz és első percben élesben megy a dolog és azt sem tudod, hogy eszik vagy isszák azt.

2021. jún. 9. 15:24
 87/115 anonim ***** válasza:
De elmehetsz ápolónak is, 4 év levelezőn a főiskola és kezdésnek 300 nettót fogsz keresni (ADDIGRA MÉG TÖBB LESZ, MERT EMELNEK NEKIK). ÉS fel fognak venni, mert akkora hiány van, hogy tárt karokkal fognak várni.
2021. jún. 9. 15:26
 88/115 anonim ***** válasza:
Ezt én se értem, hogy sokan ilyeneket írnak, hogy 600 nettót keresnek büfészakos diplomával SSC-ben.. Ennyit egy mérnök nem kap, nemhogy egy betanított aktatologató
2021. jún. 9. 15:27
 89/115 anonim ***** válasza:
Én 360 nettót írtam sscben, ismerős ennyivel kezd, majd 2 év után lesz neki 420. De 600 az ritka ott, max ha vezető. Amúgy simán el lehet menni hentesnek is, ismerős kb számolni sem tud, 43 éves, 6 éve németben él, hentesként dolgozik. Van hatalmas háza Pesten, nyaraló a Balcsin. 11 milliós használt Lexus. Biztos nem fillérekért dolgozik. És elég sokat van itthon is...
2021. jún. 9. 15:32
 90/115 anonim ***** válasza:
Van aki Norvégiába ment ki 8 hónapos melóra fúrótoronyra, 1 millió körül keres, 4 hónap itthon. Van munka és bőven lehetőség, de ha valaki nem akar mert az ilyen büdös, az olyan büdös, ide nem vesznek fel mert nem 20 éves vagyok (de 60 sem), meg ledegradálja a bölcsész diplomáját (van aki érettségivel srófolta fel magát, az Audiban Győrben osztályvezető, 2 szer annyit kap mint a mérnökök, pedig nem volt csókos, csak okos)
2021. jún. 9. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!