Mi a hihetetlen abban hogy valaki minimálbérért dolgozik Pesten?
Senki se hiszi el nekem hogy én minbéres vagyok. Azt mondják lehet hogy annyit kapok papíron meg ennyire vagyok bejelentve, de biztos van mellette fekete zsebpénz is. meg cafi meg bérlet stb.
Pedig nincs. Brutto 140/nettó 90 ez a havi bérem és nem kapok se feketén mellette se cafi se semmi.
Nettó 90 és slussz. Pesten.
Mi ebben a nem hihető? És ahol és melózok ott még vannak egy jópáran ugyanezzel a bérrel! Közétkeztetés, az irodisták kiszállítók többet kapnak, de a sima konyhások, akik a lényeget csinálják (az ételt készítik amit aztán kiszállítanak) azok bizony mind minbért kapnak.
Nem tudom, miért nem hiszik, nyilván azt hiszik, Pesten kolbászból van a kerítés.
Én elhiszem, de én diplomás minimálbérért dolgoztam Budapesten kezdő programozóként (sok éve volt, az igaz) és amikor csődközelben volt a cég, azt sem kaptam meg, csak a felét, a többit úgy egy év múlva. Akkor sem ez volt a tipikus, mondjuk nem mondtam senkinek, így nem tudom, ki mit hitt volna el.
Nem látok benne logikát, hogy Budapesten hihetetlen legyen a minimálbér. OK, hogy sok csoportnak jobb a fizetése ott, de azért vannak a tápláléklánc alján is emberek, mint mindenütt.
"Budapesten basszus legalább egy tucat másik helyre elmehetsz, ahol nem kevéssel többet fizetnek ennél."
Érdekes itt mégis 3 műszak van, műszakonként olyan 20-30 ember mikor hogy és az mind annyit kap mint én. Össz oylan
80 ember van itt és mind ennyiért.
És már belengették előre hogy ha jan 1-től minbér emelés lesz azt a cég csak úgy tudja kigazdálkodni ha oylan 10%ot elküld.
Ha neked ennyiért megéri nyilván nem albérletben vagy. Menny operátornak vagy éjszakai rakodónak.
HAVI NETTÓ FIZETÉSI KERET:
265 000 HUF
Nekem három szakmám van de elegem van hogy soha nem találtam olyan szakmát amibe fel is vesznek. Itt vannak ezek a foscsi melók de ide legalább nem kell ismerős hogy betegyen. Igen nem menő, igen megalázó de munka és fizet.
" éjszakai rakodónak."
Éjszakai melóban itt nálunk voltam párszor és mondtam a főnöknek ha még 1x betesz éjszakába felmondok. Azóta nem tett be. Nincs az a pénz a világon hogy én azt vállaljam. 10 kilót fogytam az alatt az 1 hónap alatt míg itt éjszakáztam.
Majdnem kórház lett a vége.
Havi milliós bérért se.
Hol élsz? Hol laksz?
Akinek ott kell lakhatást szereznie, az ennyiből kizárt, h megéljen.
Heti 40 óra havi 90 ezerért?!
Még újságkihordásra is többet fizetnek és nem találnak embert.
Én a munkaadót csodálom. A mai világban talál embert Budapesten minimálbérért? Hogy csinálja, mitől vonzó hozzá menni dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!