Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a hihetetlen abban hogy...

Mi a hihetetlen abban hogy valaki minimálbérért dolgozik Pesten?

Figyelt kérdés

Senki se hiszi el nekem hogy én minbéres vagyok. Azt mondják lehet hogy annyit kapok papíron meg ennyire vagyok bejelentve, de biztos van mellette fekete zsebpénz is. meg cafi meg bérlet stb.

Pedig nincs. Brutto 140/nettó 90 ez a havi bérem és nem kapok se feketén mellette se cafi se semmi.

Nettó 90 és slussz. Pesten.

Mi ebben a nem hihető? És ahol és melózok ott még vannak egy jópáran ugyanezzel a bérrel! Közétkeztetés, az irodisták kiszállítók többet kapnak, de a sima konyhások, akik a lényeget csinálják (az ételt készítik amit aztán kiszállítanak) azok bizony mind minbért kapnak.

2018. nov. 4. 14:10
1 2 3 4
 31/36 anonim válasza:

" Ha így lenne, nem a munkavállalóknak kellene törniük magukat, hogy felvegyék őket valahova minimálbérért. Igen,"

Pontosan! 2017 nov-tól 2018 márciusig állást kerestem életrajzok sok sok tucatját (bőven kétszáz felett) öntöttem ki a hónapok alatt és alig jött egyáltalán visszajelzés. Nem állásinterjú nem volt még csak annyi se hogy kösz megkaptuk a levelét.... munkaerőhiány mi?

Ahova meg pár helyre felvettek volna ott meg annyit se adtak volna mint itt . Bérrobbanás mi?

Így maradok ahol vagyok.

2018. nov. 5. 10:34
 32/36 anonim ***** válasza:

Utolsó: erre jó példa az én lakóhelyem esete is. A környéken rengeteg gyár, üzem keres dolgozókat, hétről hétre ugyanazok a cégek adják fel az álláshirdetéseket, amelyek szerint akár több száz embert fel tudnának venni, ennek ellenére 180 ezres bruttó bért KIEMELVE írják, több műszakos munkákra...

Magyarán több száz, vagy inkább ezer emberre lenne szükségük, de fizetni nem hajlandóak, inkább feladják újra meg újra ugyanazt a hirdetést, hátha jön hirtelen 1000 balek aki elvállalja ennyiért.

2018. nov. 5. 11:17
 33/36 anonim ***** válasza:
Mondjuk igaz csak a normalis tudasu es vegzettseguemberek kapnak normalis allast, bocsanat hogy nem en ilyen vagyok :(
2018. nov. 5. 11:29
 34/36 anonim válasza:

Így van!!

És ne jöjjön senki azzal hogy itt ez meg az a hirdetés operátort keresnek nettó 250-ért. és is látom a neten mi van, aztén amikor meg jelentkezik az ember ezekre a csodahirdetésekre., akkor meg visszajelzés se jön....

csak ugye egyesek úgy dugdossák az orrom alá ezeket a hirdetéseket hogy „miért dolgozol te ennyi pénzért mikor nettó 200-ért már ide meg oda mehetsz“ nagyon szép és fel is vesznek oda?

Nem.

Még válaszra se méltatnak. És ne mondjuk hogy bennem van a hiba. Milyen hiba lenne benne,. 8 általánossal keresnek ember és jelentkezem oda nem 8 általánossal hanem bőven felette (érettségi + szakma ) és még egy visszajelzést se érek meg?

Akkor hol van bennem a hiba?

2018. nov. 5. 11:55
 35/36 anonim ***** válasza:

"8 általánossal keresnek ember és jelentkezem oda nem 8 általánossal hanem bőven felette".

Pont ez a baj.

8 általánossal rendelkező, képzetlen, könnyen befolyásolható "biorobotok" kellenek ezeknek a cégeknek, akik nem "pattognak", hogy minimálisra tudják csökkenteni annak az esélyét, hogy munkás továbbáll egy jobb ajánlat miatt.

A bérek pedig legtöbb esetben beetetések. Jól hangzik a 200-250 nettó, de egyrészt ezek az összegek szinte minden esetben komoly túlórával és éjszakázással jönnek ki, ráadásul 10-12 órás műszakokkal. Apró betűvel bizonyos hirdetéseknél oda is írják.

2018. nov. 5. 12:04
 36/36 anonim válasza:

"akik nem "pattognak", hogy minimálisra tudják csökkenteni annak az esélyét, hogy munkás továbbáll egy jobb ajánlat miatt."

Ez már régesrég túlhaladott. A 6 elemis cigány aki a nevét se tudja leírni az továűbbáll neked máról holnapra ha másutt 5000-el többet kap.

Volt olyan építkezés ami leállt egy időre mert egyik napról a másikra az összes segédmelós átment egy utcával arrébb egy induló új építkezésre, ahol többet ígértek nekik napibérben.... persze bejelentés többnyire nuku...

2018. nov. 5. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!