Miért hihetetlen (egyeseknek) hogy egy diplomás ember szakterületen bruttó 210.000-ért dolgozik? Ennyi a garantált bérminimum
A cég jogszerűen ad ennyit, ennyi a jogszabályi alsó limit a szakképzett munkakörök esetében és a diploma sem jelent többet mint egy szakképzettség.
A cég persze adhatna többet is ha akarna, de miért is akarna, ha ennyiért is van embere.
De ebben az egészben mi a hihetetlen egyeseknek?
Azt mondják hát nem létezik hogy egy diplomás ennyiért... pláne Pesten....de létezik. Ugyan miért is ne létezne?
Hát ja, ennyi.
Közben egy katás villanyszerelő megkeres nettó 500-at... Én is megbántam, hogy egyetemre mentem.
Azért hihetetlen, mert azt gondolná az ember, hogy egy diplomásnak van annyi esze, hogy nem megy el szotyi pénzért dolgozni.
Ennyiért nem érdemes egyetemre járni.Mehetnél Wcs néninek/bácsinak is.
"Azért hihetetlen, mert azt gondolná az ember, hogy egy diplomásnak van annyi esze, hogy nem megy el szotyi pénzért dolgozni."
De te ezt talán úgy képzeled hogy sorban állnak értem a cégek jobbnál jobb állásokat és béreket kínálnak, és én meg elvállalom a legszarabbat?
Így képzeled?
Nem az a valószínűbb egész véletlenül hogy a kutyának se kellek sehova és van egy hely valami csoda folytán ahova meg mégis, és két kézzel 10 körömmel kapaszkodok ebbe is? Itt annyi a bér amennyi, de legalább szóba állnak velem?
Mondjuk ez a forgatókönyv elképzelhetetlen?
"Nem elképzelhetetlen, mondjuk közvetlenül egyetem után alig gyakorlattal"
Lassan 20 éve pályán vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!