Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vajon mennyire lehet ez igaz?

Vajon mennyire lehet ez igaz?

Figyelt kérdés

MLM ha ilyen gyorsan lehetne növelni a keresetet akkor pár hónap alatt már milliókat keresne..

"120.000Ft kereset az első hónapban

Másodikban már 250.000Ft

A cég számlára fizet!"

2021. máj. 31. 22:41
 61/99 anonim ***** válasza:
49%

Az is csak részletkérdés, hogy minek nevezzük az MLM tagokat, akik dolgoznak is a rendszerben. Nem kapnak fix fizetést, nincsenek alkalmazva a cégnél, tehát nem alkalmazottak.

Partneri viszonyban vannak a céggel. Nevezhetnénk alvállalkozóknak, de abban a szóban is benne van a vállalkozó.

Nincs főnökük, ők osztják be a saját idejüket, nincs felső határa a bevételnek, neki kell kitalálni, beosztani a munkájukat. Ebben a vállalkozókra hasonlítanak.

De teljesen mindegy, hogy hogyan nevezzük.

2021. okt. 18. 16:26
 62/99 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem te valamit nagyon félreértettél. Én még olyat soha nem hallottam, hogy valaki teljesítette a feladatokat, forgalmat generált a csapata és a cég mégsem fizette ki a jutalékot neki.

Vagy nagyon félreértetted, vagy mégsem dogozott az ismerősöd olyan hatékonyan. Ha a cég nem fizetne, akkor azért simán be lehet azt perelni.

Legyünk már komolyak... egy nagy MLM cég, sokmilliárdos fogalommal, ami a világ sok országában jelen van, pont a te ismerősöd aprópénzéért fog vacakolni és kockáztatni a hírnevét és a bírósági eljárásokat.

Ilyen nincs. Fuss neki újra és tudd meg, hogy mi volt ott a helyzet, mielőtt butaságokat írsz.

2021. okt. 18. 16:34
 63/99 anonim ***** válasza:
49%

Sőt, azt is simán fel merem ajánlani bármikor, hogy ha az ismerősöd akar keresni mondjuk 120.000 forintot (ami a kérdésben szerepel), akkor átbeszéljük, hogy ehhez mit kell teljesíteni és ha megcsinálta, akkor én magam fizetem ki neki a pénzt. (ha a cég nem fizetne)

De csak akkor, ha valóban megcsinálja.

Nincs keccmecc, nem lehet ujjal mutogatni senkire, nem fogom azt mondani neki soha egy szóval se, hogy tukmáljon rá termékeket az ismerőseire. Sőt, hozzá se szólok egy szót se, csak csinálja, ahogy akarja és tudja.

2021. okt. 18. 16:42
 64/99 anonim ***** válasza:
49%

"simán lehetnének salesesek, alkalmazottként."

Ennek mi értelme lenne? Ilyen már létezik sok helyen: Az ügynökök jutalékot is kapnak a fizetésük mellé. Vagy csak a fizetés.

A bérszámfejtés, HR, Recruitment költségeit pedig rátolják a vevőkre, vagy annyival kevesebbet kapnak az ügynökök.

Az ügynök meg csak annyit kereshet, amennyit sikerül áruljon + a fizetése. Ennek nyilván van egy felső határa, mert egy ügynök sem képes napi 24 óránál többet dolgozni. Ilyenekre is szükség van, ezeket a pozíciókat is be szokták tölteni, nincs ezzel semmi baj.

De sokan (pl én) tuti, hogy nem csinálnák ezt.

Mert gondolj csak bele: Egy ilyen ügynök nem alkalmazhat maga alá más ügynököket. Az ő munkájukból nem tudna részesülni. Csak a sajátjából, ami meg ugye véges az idő miatt.

Vagy ezt hogyan képzelted el? Az ügynök is tudna alkalmazni más ügynököket? Szólna a cégnek, hogy alkalmazzák a havert is. A HR-esek meg eldöntik, hogy ő nem alkalmas erre? Mi alapján?

Szóval, van olyan is, amit te mondasz. Annak is megvannak az előnyei és a hátrányai is. Ugyanúgy az MLM-nek is.

2021. okt. 18. 16:56
 65/99 A kérdező kommentje:

63/

Majd meg kérdezem,hogy áll a mostani céggel.

2021. okt. 18. 17:12
 66/99 anonim ***** válasza:
Az mlmek közt is van bőven ahol a kiskereskedelmi ár csak ajánlott ár s adhatja kevesebbért meg többért is, max az adott ország törvényei szólnak bele de ez megint nem MLM kérdés
2021. okt. 18. 17:20
 67/99 anonim ***** válasza:
Én itt befejeztem, nincs miről beszélgetnünk, alapfogalmakkal nem vagytok tisztában, csak toljátok az MLMes szar dumát.
2021. okt. 18. 17:41
 68/99 anonim ***** válasza:
49%

Ne duzzogj, inkább próbáld meg megérteni!

Különben a kisboltos analógiád az nagyon jó. Azzal még könnyebb is megérteni.

"Marinéni ....fizetést csak akkor ad, ha van eladás. De marinéni csak a Coop kólát meg a fosatópempőt tartja, a szomszéd Józsi boltjában meg van olcsó Pepsi... Na az MLM cég ilyen Marinéni."

Ez egy jó hasonlat. Ha nekem kellene választani, akkor én valószínűleg Marinénihez mennék dolgozni. Józsi bácsi nyilván csak egy bolti eladói fizetés adna nekem (pl 120.000 forint/hó) és kicsi az esélye, hogy mondjuk 10 év múlva ez sokat emelkedne.

Ezt nekem nincs miért elvállalni, ebből nem lehet nagyot alakítani.

E helyett átmennék Marinénihez és kirpóbálnám a fosatópempőt. Ha nekem beválna a termék ÉS akkor is megvenném rendszeresen, ha nem akarnék ezzel pénzt keresni, akkor nagyon elgondolkoznék. Ha nekem bevált, akkor tuti biztos, hogy nem én vagyok az egyelten ember, akinek beválhat. Ekkor megvan rá a kereslet, csak meg kell mutatni más embereknek is. Ha az emberek rendszeresen megveszik, akkor megkapom érte pénzemet. Sőt, ha valaki megtudja, hogy én ebből élek, akkor lehet, hogy ő is ezt akarja majd csinálni. Így az ő munkája után is kapok pénzt. Így, ha ügyes vagyok, akkor Józsi bácsi 120.000 forintjánál jóval többet is kereshetek.

DE ez nyilván csak akkor működik, ha az a fosatópempő nekem beválik. Másképp nem.

2021. okt. 18. 18:18
 69/99 anonim ***** válasza:
33%
Kituggya ezeknek hiába magyarázod, be vannak lőve...
2021. okt. 18. 18:50
 70/99 anonim ***** válasza:
49%

Én főleg azért "pocsékolom" ezzel az időmet, mert hátha lesz más is, aki majd végig olvassa és talán segít neki.

Annak idején, kb 6 éve én nagyon sokat olvastam a fórumokat, hogy jobban megértsem ezt a rendszert mielőtt belevágnék.

És -ahogy látszik is- nem egy konkrét MLM céget szeretnék itt reklámozni, hanem magát az MLM rendszerek működési elveit.

Az átlag emberek nagyon keveset tudnak az MLM-ről. Nem nagyon készült róla film, a médiában nem sokat beszélnek róla. Így csak annyit tudnak, amit hallottak innen-onnan, esetleg maguk is találkoztak egy-két képviselőjével. Nyilván a negatív esetek sokkal jobban terjednek szájról-szájra... talán jól kiszínezve a végére.

Eszembe is jutott egy nagyon jó hasonlat:

Az MLM rendszer olyan, mint a blokklánc technológia. Legtöbb embernek fogalma sincs róla, hogy mi is az és hogy hogyan működik. Annyit tudnak róla, hogy az valami Bitcoin izé.

És akkor egyből jönnek a gúnyolódások:

- A blokklánc sz@r, mert a bűnözők azzal fizetnek.

- A blokklánc sz@r, mert nagyon sok áramot fogyaszt és globális felmelegedés és szegény bébifókák...

Az igazság meg az, hogy a blokklánc csak egy modell. Nem is sz@r, nem is fogyaszt áramot és a bűnözők sem használják. Viszont van egy csomó rendszer, ami arra épül. Van sz@r is, meg hasznos is. Csak ugye az emberek csak 1-2 ismertebb kriptóról hallottak eddig.

Az MLM is csak egy modell. Rengeteg cég létezik, ami ez alapján működik. Vannak sz@r cégek, vannak átverések, de ugyanúgy vannak normálisok is. Csak ugye az emberek csak 1-2 ismertebbről hallottak eddig és még abból is csak néhány képviselő viselkedését ismerik.

2021. okt. 18. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!