Vajon mennyire lehet ez igaz?
MLM ha ilyen gyorsan lehetne növelni a keresetet akkor pár hónap alatt már milliókat keresne..
"120.000Ft kereset az első hónapban
Másodikban már 250.000Ft
A cég számlára fizet!"
"...ide is jön valami mlm-es aztán a leírásomra elnyomja a szokásos mlm-es dumát..."
Ha számodra annyira szokásos ez az MLM duma, akkor miért kell újra és újra feltenni a kérdést? Arra számítasz, hogy egyszer majd más dumát fogsz kapni? Inkább próbáld megérteni egyszer és többet nem kell megkérdezned. (És légyszi nem mondd azt, hogy érted, mert az írásaid nem ezt sugallják)
És akkor a szokásos MLM duma :)
-Az MLM rendszerek TELJESÍTMÉNY alapján fizetnek. Nem kizárólag az MLM működik így, sok cégnél van teljesítmény alapú kifizetés.
Ennyi volt az MLM duma :)
Gondolom ebben te is egyetértesz. (Ha nem, akkor nincs miről tovább beszélni, amíg ezt el nem fogadod.)
(Ezért is írom majd a folytatást külön hozzászólásba, csak akkor olvasd tovább, ha ebben egyetértünk)
#41 - folytatás
Tegyük félre teljesen az MLM-et és beszéljünk kizárólag a teljesítmény alapú bérezésről.
Különben te dolgoztál már egyáltalán olyan helyen, ahol nem fix havi fizetést adtak?
Szóval... elmondásod szerint az ismerősöd nagyon keményen dolgozott, de mégsem kapott elég pénzt érte. Az a helyzet, hogy az ilyen cégeknél abszolút nem számít, hogy valaki mennyire keményen dolgozik. Icipicit sem. Csak akkor fizetnek, ha el van végezve a felvállalt munka.
Példák:
- Informatikai cég, projekt kiírás: Meg kell csinálni egy honlapot, 120.000 forintért. A határidő lejártakor a cég megnézi, hogy működik-e a honlap. Ha igen, akkor kifizetik, ha nem, akkor nem. Szerinted mit szólna bárki, ha elmesélnéd, hogy: Képzeljétek el, az ismerősöm elvállalt egy projektet, nagyon KEMÉNYEN dolgozott, de nem keresett pénzt vele.
- Elhívok egy szobafestőt, hogy fesse ki a szobákat 120.000 forintért. Ha nem festi ki rendesen, akkor nem fogom neki kifizetni. Egyszerűen nem érdekel, hogy milyen KEMÉNYEN dolgozott.
- Egy vállalkozó indít egy webshopot, nagyon KEMÉNYEN dolgozik, de egy hónap múlva még mindig nincs 120.000 forint nyeresége rajta.
- Elviszem a kocsimat egy autószerelőhöz, hogy javítsa meg 120.000 forintért. Ha nem javította meg, akkor nem fizetek neki, akármilyen KEMÉNYEN is dogozott állítása szerint.
Szóval nem az a kérdés, hogy az ismerősöd milyen KEMÉNYEN dolgozott, hanem hogy teljesítette-e a munkát.
Az a gond azzal, hogy az igazi vállalkozásokhoz hasonlítgatjuk az MLMes ügynököket, hogy ez nem az. Ugyanis az értékesítőnek nincs ráhatása
- a termék minőségére
- az árukészlet összetételére
- az árra
- az árrésre
Gyakorlatilag csak azt tudja változtatni, hogy mit mond a termékről (csak a keresleti oldalra van ráhatása), sales tevékenységet folytat, függő viszonyban van a valódi céggel.
44-45 szerintem olvass el egy közgáz könyvet, mert nem értetted meg, amit írtam.
A sarki kisboltos megválaszthatja, hogy a Coopos kólát tartja az árukészletében vagy a Pepsit?
Egy nem nevezem meg milyen fogyasztószereket áruló MLM-es megteheti, hogy lecseréli a CHval felturbózott hashajtót egy valóban értelmes fehérjeturmixra? Nem.
Sarki boltos dönthet arról, hogy melyik nagykerből hozza az áruját? Igen.
MLMes? Nem. Egy van, annyiba kerülnek a cuccok, amennyibe.
47: az pedig egyszerűen nem igaz, hogy a magyar törvények szerint muszáj ehhez a tévékenységhez vállalkozónak lenni, simán lehetnének salesesek, alkalmazottként. Akkor a kockázatot a cég futná, nekik többe kerülne, hisz egy alapbért mindenképpen ki kellene fizetni, bérszámfejtés, HR, Recruitment költségei stb. Ezt a cég nyilvánvalóan nem akarja. Én is szívesebben verem más faxával a csalánt.
Ha maradunk a kisbolt analógiájánál: Marinéni kisbolttulajdonos Nyékládházán felvesz egy embert, hogy álljon helyette a pultban, de fizetést csak akkor ad, ha van eladás. De marinéni csak a Coop kólát meg a fosatópempőt tartja, a szomszéd Józsi boltjában meg van olcsó Pepsi, meg minőségi fehérjeturmix (hogy visszautaljak az előző példáimra). Nyilván nem ad el semmit a szar túlárazott termékekből, de a nem eladás kockázatát ő futja. Mari néni meg este átveszi a kasszakulcsot, és jól lebaxsza, hogy szarul dolgozott. Na az MLM cég ilyen Marinéni.
Ha a 41/42 hozzászólásra reagáltál, akkor itt valami félreértés lesz...
"az igazi vállalkozásokhoz hasonlítgatjuk az MLMes ügynököket"
A téma a teljesítmény alapú bérezésről szólt. Semmi köze ahhoz, hogy vállalkozás, vagy sem. Egyik oldalról sem.
Ha nekem le kell vágni az udvaron a füvet, akkor hívhatok valakit és levághatja órabérre, vagy napszámra. Ha ő 3 napig fogja vagdosni a füvemet, akkor én 3 napi bért fogok fizetni neki, ha megcsinálja.
Ha viszont kiadom neki a projektet, hogy vágja le füvet 120.000 forintért, akkor nem érdekel, hogy mennyi időbe telik neki, milyen keményen dolgozott. Ha kész a munka, akkor kifizetem. Ha nincs, nem fizetem ki.
Ugyanígy van a fentebb leírt munkákkal is és az MLM-el is. Az MLM céget kicsit sem érdekli, hogy valaki milyen keményen dolgozik, ha kész a munka, akkor kifizeti. És nem csak az MLM cégek működnek így, hanem a fentebb felsorolt esetek is. Nincs ebben semmi átverés. Régen én is projekt alapú fizetésért dolgoztam. Amennyit dolgoztam, annyi pénzem lett. Ha nem tudtam megcsinálni valami, akkor semmit sem kaptam.
39/
Hát szerinted mit csinált mlm máguskám amit kell ,embereket szervezett be telefon hívás,személyes találkozó,termékek árulása,bemutatók szervezése és bemutató tartás ilyesmi ne add már a hülyét,hogy mit csinál egy mlm-es.Beszervez meg elad akinek jobban megy az csak beszervez,akinek nagyon jól meg ahelyett meg az alatta lévők szerveznek be.Szóval az ismerősöm oda tette magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!