Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy cégnek nincs elég...

Ha egy cégnek nincs elég pénze a bérekre, etikus ha nem egyenlő mértékben csonkítja meg a béreket?

Figyelt kérdés

Mit tehet egy cég ha nincs elég pénze a soros havi bérre és etikus kíván maradni ebben a nagyon kényes szituban?

MIt tehet?

Mindenkinek egységes mértékben csonkítja meg a bérét, pl 50.000 ft-tal

Vagy egyeseknek nem csonkítja meg semmivel, egy fillérrel se, de a többieknek a „pórnépnek“ annál többel (fele-harmad bérek)

Melyik megoldás a jobb/kevésbé rossz?

Mennyire etikus ha azt hallják az emberek hogy nincs pénz a bérekre, de azért egyesek teljes bért kapnak ennek ellenére, mások meg erősen csonkított béreket?

2021. jan. 11. 19:06
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
95%
Én is azt tanultam, ami érdekel, egyik diplomám sem különösképp hasznos, aztán találtam egy oké kompromisszumot. Jelenleg 8 órában gyakorizol egy borzalmas munkahelyen éhbérért, ez miben jobb, mint csinálni valamit, ami nem különösebben érdekel egy jobb helyen, ahol normális fizetést kapsz?
2021. jan. 12. 10:26
 32/54 A kérdező kommentje:

" ez miben jobb"

Abban "jobb" hogy ide FELVETTEK anno (és kirúgni sose fognak...) míg sehova máshova még csak fel se vennének. Ugyan kinek és hova kellenék. Utcasöprőnek oda kellenék.

Na ebben jobb ez a hely. Hogy VAN.

míg más helyre nulla esélyem van bekerülni szóba se állnak velem. Ahova meg felvennének (utcaseprő) na oda meg én nem megyek.

Tényleg ennyire marha bonyolult ez?

2021. jan. 12. 10:34
 33/54 anonim ***** válasza:
100%
28: bazzeg, évek óta írjuk neked itt a GYK-n! Tanulj ki valami oylan szakmát, amire jólfizető állásokat kínálnak neked!
2021. jan. 12. 12:19
 34/54 anonim ***** válasza:
100%

Ja, most úgy viselkedsz, 30-as, mint a Józsibácsi, aki 2020-ban patkolókovács vagy lovaskocsi-bognár akar lenni, ha törik, ha szakad....

LOL

2021. jan. 12. 12:20
 35/54 anonim ***** válasza:
100%
De ha nem akarsz semmit csinálni, nem akarsz változtatni semmit, hanem jól elüldölgélsz a langyos szoáréban, akkor minek irkálod ki a kérdéseidet???????
2021. jan. 12. 12:21
 36/54 A kérdező kommentje:

"amire jólfizető állásokat kínálnak neked!"

Olyan csak a MESÉBEN van hogy én elvégzek X tanfolyamot és a cégek sorba állnak értem. Ezzel a logikával rángattak bele anno egy méregdrága Cisco CCNA-ba-amit el is végeztem. Oklevél stb.

Soha sehova nem kellettem vele. MIért? Mert GYAKORLAT.

Azért.

Hát ez van.

2021. jan. 12. 12:50
 37/54 anonim ***** válasza:
100%
@36 Gondolom egy remek angol B1 nyelvtudás tudsz felmutatni a CCNA mellé.
2021. jan. 12. 13:23
 38/54 A kérdező kommentje:

"m egy remek angol B1 nyelvtudás tudsz felmutatni a CCNA mellé."

Senki soha nem kérdezte mit tudok angolból. Azt kérdezték EZEN A területen mennyit dolgoztam. És hát na vajon menyit? Semennyit.

2021. jan. 12. 14:14
 39/54 anonim ***** válasza:
100%
@38 Ha rendesen tudnál angolul, akkor elmennél egy évet service deskezni, aztán kapnál vagy L2-t helyben vagy találnál a CCNA-vel, nem kell megint a kifogásgyár.
2021. jan. 12. 14:23
 40/54 anonim ***** válasza:
100%

Olvasnivaló:

[link]

2021. jan. 12. 14:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!