Etikus ugyanazért a különmunkáért az egyik embernek pótlékot adni, a másiknak meg semmit mert „férjen bele“?
Két ember azonos munkakörben. Mindkettő kap egy azonos kiegészítő feladatkört. Az egyik ezért szép kövér pótlékot kap havi szinten. A másik semmit, egy fillért se, neki a főnök szerint „férjen bele“.
Ez etikus így? Nem kéne ugyanazt a pótlékot adni mindkettőnek - vagy épp egyiknek se semmit? Ha az egyiknek férjen bele ingyen, akkor a másiknak is. Ha az egyiknek pótlék akkor a másiknak is.
Ja értem szóval nyeljek le mindent vagy ott az ajtó?
KOrrekt munkáltatás ez fel se merül? Csak a szopás-nyelés vagy a nyúlcipő? A kettő között semmi.
"Nem etikus, de nem tudnád bíróságra vinni az ügyet."
Persze hogy nem mert pótlék és adható és el is vehető.
nekem meg épp elvették.
Na de a feladatot el NEM végezni /szarul végezni /csigalassan végezni azt tudom! És ez is lesz-majd választok a háromból.
mert hogy normálisan nem csinálom meg az tuti.
Kis pénz kis foci.
"miért vették el a pótlékot"
??? nem vették el! Soha oda se adták!
", kb ugyanannyi ledolgozott évvel a cégnél. Ilyenkor a legkevesebbet kapók inkább kilépnek."
Na itt nálunk cifrább is lenne, aki ma esik be az utcáról nulla tapasztalattal az többet kap már kezdőnek mint aki akár 10 éve itt van. És ez nem túlzás és nem vicc.
Fogynak is a régiek. De vannak akik akármi van maradnak.
Egy 50 éves már nem megy sehova még akkor se ha 20 éve itt van és nem kap annyit mint a ma felvett 25 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!