Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elfogadott hogy egy kiskorúnak...

Elfogadott hogy egy kiskorúnak feleannyit fizetnek ugyanazért a munkáért?

Figyelt kérdés
Egy kisebb csapattal voltam dolgozni, amiben egyedül én vagyok 18nál fiatalabb. Ugyanolyan munkát végeztem ugyanannyi ideig, és a szervezô fejenként 50000ret fizetett a ,,fônökömnek” aki mindenkinek 50000ret adott de én csak 25öt kaptam. Ez csak szerintem igazságtalan, vagy ez így szokás?
2019. dec. 14. 14:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerjük a pontos részleteket, de gondolom ez valami fekete munka lehetett. Ott meg bármit megcsinálhatnak. Azt is hogy egy forintot sem fizetnek, mert ha nincs szerződés, téged semmi nem véd.
2019. dec. 14. 14:50
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Dolgozni csak szerződéssel érdemes. Akkor a törvényes minimumot meg kell adnia, többet meg másnak se fog, ha nem muszáj.
2019. dec. 14. 14:53
 3/13 anonim ***** válasza:
36%
Nem tudom Magyarorszagon most hohy van, de Hollandiában pl korosztályos fizetés van. A 15 éves orabere 4 euro, ez emekedik 21 éves korig 9 euróra.
2019. dec. 14. 15:09
 4/13 anonim ***** válasza:
65%

"Egy kisebb csapattal voltam dolgozni, amiben egyedül én vagyok 18nál fiatalabb."

Akkor jó eséllyel fekete munkán voltál és a 18 éven felüliek esetleg adóznak utána, Te meg tuti, hogy nem adózol ebből a bevételből. Én erre tudok saccolni.

2019. dec. 14. 15:18
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

@15:18

Ebben hol van a logika?

Ha a felnőtteket bejelentik rendesen, ez sokkal több kerül a munkáltatónak, mint a kérdező ha nem jelenti be.

Akkor miért kapnának többet a bejelentettek, ha ők eleve is sokkal többe kerülnek a munkáltatónak.

2019. dec. 14. 15:22
 6/13 anonim ***** válasza:
32%

Ott a logika, hogy napi bejelentéssel a munkáltatónak MINDENKI napi 1.000 ft kiadást jelent fejenként, viszont X összeg alatt az alkalmi munkavállalónak nem kell adóznia (sem bevallania adózáskor), napi X összeg felett viszont adózni kell belőle. Lehet, hogy a felnőttek adóztak belőle (mármint az 50 ezerből), a diák meg nem.

2019. dec. 14. 15:28
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, Te elvállalsz úgy egy munkát, hogy meg sem kérdezed, mennyit fog fizetni?

Vagy ha megállapodtatok egy X összegben, akkor miért nem ott, akkor rögtön kérdezted meg, hogy Te miért kapsz kevesebbet?

Mi itt csak találgatni tudunk, mert nem ismerjük a körülményeket

2019. dec. 14. 15:29
 8/13 anonim ***** válasza:
76%
Ha okosba' dógozol, ne lepődj meg semmin.
2019. dec. 14. 15:53
 9/13 A kérdező kommentje:
Utolsó elôttinek: ismerôsômmel mentünk és csak annyit tudtam hogy fejenként 50et kapnak a felnottek. Sejtettem hogy valamivel kevesebbet kapok, de nem gondoltam volna, hogy a felet. Ez azert nem reklamaltam mert akkor tobbet valoszinu nem hivnak melozni, es meg 25000 is jobb mint a semmi.
2019. dec. 14. 15:59
 10/13 A kérdező kommentje:

15:18asnak:

Fônôköm/csapat vezetôje van leszerzôdve a szervezôvel. Ô (Fônököm) osztja szét a pénzt, és ô adôzik belôle, nincs nyilvántartva hogy 18 alatti vagyok ugyanolyannak számított a szervezô, mint a többieket

2019. dec. 14. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!