Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy cégnek nincs elég...

Ha egy cégnek nincs elég pénze a bérekre, etikus ha nem egyenlő mértékben csonkítja meg a béreket?

Figyelt kérdés

Mit tehet egy cég ha nincs elég pénze a soros havi bérre és etikus kíván maradni ebben a nagyon kényes szituban?

MIt tehet?

Mindenkinek egységes mértékben csonkítja meg a bérét, pl 50.000 ft-tal

Vagy egyeseknek nem csonkítja meg semmivel, egy fillérrel se, de a többieknek a „pórnépnek“ annál többel (fele-harmad bérek)

Melyik megoldás a jobb/kevésbé rossz?

Mennyire etikus ha azt hallják az emberek hogy nincs pénz a bérekre, de azért egyesek teljes bért kapnak ennek ellenére, mások meg erősen csonkított béreket?

2021. jan. 11. 19:06
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:
Ja. és akkor majd az unokáim látják az ítéletet, mellesleg azonnal kirúgnak bosszúból.
2021. jan. 11. 19:21
 12/54 anonim ***** válasza:
100%

AZ a vicc, ha....

:ehet a kapitány fontosabb a hajón mint a matróz, de ha...

Ezeket a "ha" feltetelezeseket valoszinuleg merlegelte a vezetoseg es arra jutott, hogy a valoszinusege ennek a forgatokonyvnek oly keves, hogy inkabb megkockaztatja ezt a lepest.

2021. jan. 11. 19:22
 13/54 anonim ***** válasza:
88%
Akkor rinyálj tovább! :-DDD
2021. jan. 11. 19:22
 14/54 A kérdező kommentje:

"Még céges csőd esetén is a munkavállalók "

Egy idióta ne pofázzon bele

nézz előbb utána mikor van egy cég csődben és ennek milyen jogi előkritériumai vannak.

az nem úgy megy hogy főnök bácsi felkiált hogy jajjj csődben vagyok.

nézz utána

[link]

2021. jan. 11. 19:23
 15/54 anonim ***** válasza:
89%
idiótázd a kedves nőnemű felmenődet!
2021. jan. 11. 19:25
 16/54 anonim ***** válasza:
100%

A csókosok továbbra is kapják a teljes fizetésüket, az ilyen balázska-szerű embernek látszó lények meg valami kis morzsát kapnak...

:-DDDDD

2021. jan. 11. 19:26
 17/54 anonim ***** válasza:
97%

Dolgoztam egyszer olyan cégnél, ahol a nyári hónapokban divat volt felébe-harmadába utalni a béreket, azt is 1-2 hónapos csúszással. Ők először az alacsony keresetűeket fizették ki, mondván, hogy azok amúgy is napról napra élnek.

Három évig csináltam. Azóta kinyílt a csipám és megjött az eszem. Ha nincs fizetés, nincs munka.

Az a nagy különbség köztünk, hogy ha én felállok az adott cégtől, következő hétfőn már kezdhetek egy másiknál. Te meg itt sírsz öt éve, hogy vagy ez a fős vagy az utcaseprés.

2021. jan. 11. 20:05
 18/54 A kérdező kommentje:

"Az a nagy különbség köztünk, hogy ha én felállok az adott cégtől, következő hétfőn már kezdhetek egy másiknál."

Bizony ez a nagy különbség. Én is kiléphetek innen 5 perc alatt oké, és utána? Utána kukás legyek életem végéig? Mert máshova úgyse kellek.

2021. jan. 11. 20:07
 19/54 anonim ***** válasza:
100%
Akkor megint eljutottunk oda, hogy nincs min nyafogni.
2021. jan. 11. 20:16
 20/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha magadat így skálázod be, akkor min csodálkozol?
2021. jan. 11. 20:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!