Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire etikus a minimálbér...

Mennyire etikus a minimálbér emelést munkaidő csökkentéssel kijátszani? Emelt minimálbér de már csak 6 órára fizetve

Figyelt kérdés

Na megtörtétn itt nálunk az amit már tavaly megmondtam, hogy meg fog erre letrolloztak lehazugoztak. Na itt van megtörtént.

Itt a 19-es minimálbér-emelés és a dicső nagy főnök kitalálta a anyg eszével jól van emelünk de már csak 6 órában alkalmazzuk az embert és az emelt bért már csak arányosan 6 órára fizetjük.

Eddig a régi alacsony bért fizette 8 órára most az új emeltet de csak 6ra. Úgy emelt hogy nem emelt, még annyit se fizet mint eddig, és érinthetetlen mert a jogszabálynak eleget tett a cég, emelt, az meg hogy csökkent a munkaidő hát istenem ehhez joga van.

Én ezt már tavyl megmondtam hogy így lesz letrolloztak lehazugoztak.

2019. jan van és így lett ahogy mondtam.

Igazam lett.

Lehet trollozni hazugozni. De csak azzal a tudattal tegyétek hogy megtörtént dologról beszélünk nem egy tervről.

2019. jan. 24. 08:53
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
93%
Hát figyelj, ha neked ez rendben van, és belemész a módosításba, akkor nincs gond. Ráadásul csak napi 6 órát kell dolgoznod, így több szabadidőd marad.
2019. jan. 24. 09:06
 2/36 anonim ***** válasza:
100%
Veled szembe etikus!
2019. jan. 24. 10:19
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
Te egy troll vagy. Egy idióta. Veled szemben minden aljasság etikus
2019. jan. 24. 11:45
 4/36 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon egyszerű a helyzet nem kell aláírni az újk szerződést. Vagy ha aláírod akkor 6 órát dolgozol és örülsz, hogy marad egy csomó szabadidőd. Ez alatt tanulsz valami szakmát, és/vagy elmész máshova is dolgozni.
2019. jan. 24. 12:00
 5/36 anonim ***** válasza:
0%

Te vagy az a tanárnéni, aki 40 éves elmúlt, és 4 éve nem vállt.

Aldiba nem akarsz menni, máshol dolgozni nem akarsz. Csak hisztizel.

2019. jan. 24. 12:29
 6/36 A kérdező kommentje:

"Nagyon egyszerű a helyzet nem kell aláírni az újk szerződést."

Annyira "bírom" az ilyen bölcseket.... akik fotelból megoldanak mindent.

És mi van ha elmondom neked hogy a kutyát nem érdekli a dolgozó aláírja-e az új szerződést, eleve új szerződésnek még híre hamva sincs, de az új feltételek már most élnek...

Hogy nem képes senkoi felfogni azt hogy itt (meg az ilyen helyeken) nem úgy megy az hogy megkérdik a dolgozót hozzájárul-e, belemegy-e, hanem úgy hogy amit a főnök ma kitalál az holnaptól úgy van. A szerződébe meg majd egyszer belekerül. Majd nyáron tán eszükbe jut új szerződést adni persze visszadátumozva január 1-re mert ugye úgy a jogszerű!!

Szóval itt nem kérdezi senki ki mit ír alá, új feltétel adott, mit szólsz hozzá senkit se érdekel, ha nem jó max nem jössz be és akkor ki vagy rúgva.

Köszöntelek a rögvalóságban!

2019. jan. 24. 12:50
 7/36 anonim ***** válasza:

Itt helyben most válaszold meg kérlek: miért nem váltasz munkahelyet? Ennek a válasznak ismerete lenne szükséges a továbbiakhoz. Nem azért vagy troll, mert nincs igazad, hanem mert szándékosan szítod itt a műsort és szisztematikusan kerülöd, hogy normális választ tudjunk adni.

2019. jan. 24. 12:54
 8/36 anonim ***** válasza:

#7 voltam...

Kérdező, nyilvánvalóan kiszolgáltatott helyzetben vagy, a munkáltatódat nyilvánvalóan nem érdekli, hogy megbecsülje a munkavállalóit, tehát nyilvánvalóan nem etikus a kérdésben szereplő lépés.

Nem mellesleg én is írtam már neked (amennyiben te vagy az ún. "munkaügyis troll"), hogy ha a munkáltató nem hajlandó emelni a minimálbér növekedése ellenére is, akkor amennyiben tényleg egy alattomos sunyi disznó, akkor a bejelentett órák csökkentésével fogja kitrükközni a rendszert. Vidéken nem lenne példa nélküli egyáltalán.

Szóval a kérdésem továbbra is a következő: van valami hard tényező, ami meggátol abban, hogy munkahelyet válts? Mert ha nincs, akkor a kérdésben szereplő személyes érintettséget teljesen felesleges hangoztatni.

2019. jan. 24. 13:08
 9/36 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%
Nyilván nem etikus. Dehát Balázs... akivel mindent meg lehet tenni, azzal kötelező ezt is megtenni.
2019. jan. 24. 13:25
 10/36 A kérdező kommentje:

„ (amennyiben te vagy az ún. "munkaügyis troll"“

Hát bármilyen hihetetlen de ő nem én vagyok. Bár ő lennék ,mert az ő problémái kitaláltak. Aztán ki tudja. Ez a helyzet amit én leírok es is tűnhet kitaláltnak és bár az lenne csak.

2019. jan. 24. 13:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!