Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire etikus a minimálbér...

Mennyire etikus a minimálbér emelést munkaidő csökkentéssel kijátszani? Emelt minimálbér de már csak 6 órára fizetve

Figyelt kérdés

Na megtörtétn itt nálunk az amit már tavaly megmondtam, hogy meg fog erre letrolloztak lehazugoztak. Na itt van megtörtént.

Itt a 19-es minimálbér-emelés és a dicső nagy főnök kitalálta a anyg eszével jól van emelünk de már csak 6 órában alkalmazzuk az embert és az emelt bért már csak arányosan 6 órára fizetjük.

Eddig a régi alacsony bért fizette 8 órára most az új emeltet de csak 6ra. Úgy emelt hogy nem emelt, még annyit se fizet mint eddig, és érinthetetlen mert a jogszabálynak eleget tett a cég, emelt, az meg hogy csökkent a munkaidő hát istenem ehhez joga van.

Én ezt már tavyl megmondtam hogy így lesz letrolloztak lehazugoztak.

2019. jan van és így lett ahogy mondtam.

Igazam lett.

Lehet trollozni hazugozni. De csak azzal a tudattal tegyétek hogy megtörtént dologról beszélünk nem egy tervről.

2019. jan. 24. 08:53
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Arra a mai napig nem válaszol a "kedves" kérdező aki persze "nem troll" és "igaza volt", "megmondta", hogy miért nem vált munkahelyet. Ha annyira szar lenne, meg ennyi minden szemétséget megcsinálnak vele és mindezek ellenére is marad, akkor valószínűleg nem olyan rossz hely.
2019. jan. 24. 13:35
 12/36 A kérdező kommentje:

" akkor a bejelentett órák csökkentésével fogja kitrükközni a rendszert. "

ű

ÉS én is ezt írtzam már tavaly nyáron és letrolloztak lehazugoztak. ilyen nincs ezt nem teheti nem meri megtenni.

És én akkor már akkor!! élből visszakérdeztem hogy ugyan miért ne merné??? mi tartja vissza?

És lám itt a jan és megtette.

2019. jan. 24. 13:36
 13/36 anonim ***** válasza:
Nem siránkozni kell. Minek dolgozol olyan helyen ahol nem felelnek meg a feltételek? Saját magad ellensége vagy? Én is belefutottam pár sza*r melóhelybe. De nem kezdtem el sirankozni. Hanem felmondtam és kerestem újat. Ez így működik. Ha te egy pipogya, életképtelen senki vagy, az a saját hibád
2019. jan. 24. 14:50
 14/36 A kérdező kommentje:

". Minek dolgozol olyan helyen ahol nem felelnek meg a feltételek? "

Röviden mert a szar is jobb mint a semmi.

Az éhező nem válogathat hogy csak penészes kenyeret kap. Vagy megeszi azt vagy éhen hal.

2019. jan. 24. 18:05
 15/36 anonim ***** válasza:

Ha tudod a választ, akkor minek itt trollkodsz?

Sajnálom, hogy hiába jelentik ennek a nyom..nak a kérdéseit,

ezen oldal szán...mas üzemeltetői engedik garázdálkodni ezt a psz.... esetet.

Szégyen!

2019. jan. 24. 21:10
 16/36 anonim ***** válasza:

"Az éhező nem válogathat hogy csak penészes kenyeret kap. Vagy megeszi azt vagy éhen hal."

De, válogathat. Legalábbis itt Magyarországon. Nem hogy penészes, de még 1 napja lejárt szavatosságú (ám tökéletes minőségű) kaják is a szemétben végzik, mert a szabályozás olyan szigorú, hogy nem engedik. Pedig ami konzerv elállt 3 évig annak ugyan mi baja lenne 3 év +1 hét alatt?! Semmi, de mégse adható az éhezőnek, inkább ki kell dobni.

Szóval biztosan lenne más munkahely, csak mivel az egész kérdés egy kitaláció így nincs is értelme erőltetni.

2019. jan. 24. 22:31
 17/36 A kérdező kommentje:

"Szóval biztosan lenne más munkahely"

Igen lenne hogyne lenne. 80 műszak szarért húgyért mucsarösögén egy trágyaüzemben meg bizt őr meg utcaseprő meg hasonló szutyadék aljadékok ahov alasdszval kergetik a melóst ilyen lenne és akár még ma felvennébek.

De ki az a hülye aki ilyne retek heylre megy? Ennél még a mostani is jobb!!

M?ost menjek el műszakolni hogy még ennyit se kapjak mint most? És se éjjelem se nappalom???

Nem megyek!!!!

Más meló amik normális...??? Hát az is van. De oda meg fel nem vesznek.

2019. jan. 25. 08:14
 18/36 anonim ***** válasza:
Összegezzük: semmihez nem értesz, ami eladható lenne, de derogál minden más munka ami nem a mostani. De jár a pofád hogy nem jó. Akkor mi a fenét akarsz? Hogy kopogjon be valaki az ajtódon hogy "hé haver, itt van havi 500, alig kell melózni, te kellesz". Ezt várod? A sült galambot? Vagy mit?
2019. jan. 25. 16:28
 19/36 A kérdező kommentje:

"e derogál minden más munka ami nem a mostani. D"

Akkor még mindig nem érted. Fussunk neki 10000000000000000000000000000000000000000000 +1 edik a magyarázatnak????

Vagy mi? nem érted...

2019. jan. 25. 18:28
 20/36 A kérdező kommentje:

Azt kéne tán felfogni hoyg NEM MEGYEK EL egy trógerszaros mocsokállásba ha ott

a) még ennnyit se

b) 10 ft-tal többet adnának mint itt....

most havi 5 ft- többletért 3 műszakoljak??Hát a lóf***st.

2019. jan. 25. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!