Ha lenne olyan, hogy "budapesti minimálbér" szerinted mennyi lenne az az összeg? (nettóban)
Figyelt kérdés
Nyílván az országos minimálbér ami most nettó 100ezer forint van, az nem működne Budapesten. Mennyi lenne valójában Budapesten az, ami vidéken 100ezer forint értéknek felelne meg?2019. jan. 21. 17:35
1/11 anonim válasza:
Szerintem még Budapesten is vannak olyanok, akik dolgoznának nettó 100 ezer forintért, szóval szerintem annyi, amennyi most a minimálbér.
2/11 anonim válasza:
150-200 körül kellene, de ahhoz ki is kellene termelni a szuperbruttója fölötti összeget.
3/11 anonim válasza:
150-170 eft. A lakhatáson és közlekedésen kívül más ugyan az mint vidéken, akinek van saját ingatlanja, a lakhatás talán olcsóbb is (Pesten olcsóbb a rezsi). A Coop-ban, Tescoban, CBA-ban, benzinkutakon, postán, gyógyszertárakban ugyan azok az árak vannak. Itt a lakhatáson kívül a többlet költséget a főváros adta egyéb időtöltési (direkt nem szórakozást írtam) lehetőségek adják. Meg ugye a közlekedés, a bkv bérlet egy 10-es.
5/11 anonim válasza:
Nem kötelező Pesten vergődni 100 ezerből, ha szerinted "vidéken" többet ér. Menjen Pestre, aki megteheti, ne nekem kerüljön plussz adómba a proli jódolga.
6/11 A kérdező kommentje:
Más fizetése nem a te adód, hanem azt a dolgozó termeli ki. Másrészt annyi marhaságra elmegy az én adómból, inkább adnék az embereknek, minthogy több jusson a "nagy kutyáknak". És világosítson már fel valaki, hogy miért proli az, aki Budapesten szeretne lenni? Nyílván oka van rá, aki ilyen anyagi feltételek mellett megkockáztatja, hogy új életet kezd a fővárosban, annak valami cél lebeg a szeme előtt. Mondom ezt vidékiként, aki vidéken nem a minimálbért kapta, de mégis így döntöttem, hogy valami újat szeretnék és felköltöztem - ki tudja meddig, de egyelőre maradok.
2019. jan. 22. 10:47
7/11 anonim válasza:
Budapesten minden olcsóbb mint vidéken, kivéve az albérletet, de aki minimálbérért dolgozik az egyik helyen sem albérletben lakó. Tehát 90000.
8/11 anonim válasza:
Nemrég voltam egy fiatal párnál (20-21évesek) ők 1hónapja jöttek fel, ketten kerestek 380.000kapásból. 40+rezsi az albérlet (mindentől messze a busz gyalog 600m). Csomagolnak egy állateledeles nagykernél.
9/11 A kérdező kommentje:
Ez egyedi sztori. BP vonzáskörzetében is csak nagy ritkán lehet kifogni 40ezer forintért albérletet.
2019. jan. 23. 08:13
10/11 anonim válasza:
"Más fizetése nem a te adód, hanem azt a dolgozó termeli
ki"
Hát akkor termeljék is ki a fizetésüket, mi szükség minimálbérre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!