Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénzből lehet albérletb...

Authorless kérdése:

Mennyi pénzből lehet albérletben megélni?

Figyelt kérdés
Mennyi az a minimum fizetés amiből meg lehet élni önálló felnőttként albérletben havonta vidéken/Budapesten. Esetleg nyaralni menni évente 1x, ruházkodás, autó tankolása, rezsi, elmenni szórakozni havonta 2x, sportolás konditeremben, barátnővel beülni valahova. Ezek adottak. Mennyi fizu kellene hozzá? 26/F

2020. dec. 21. 12:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:
78%

70-es: pontosabban szülők segítsége nélkül lehetetlen boldogulni.

Sok ismerősöm kapott 5-8-10 milliót szülőktől lakás vásárlásra.

Úgy azért jobb a helyzet. Én meg itt vagyok 30 évesen albérletben nulla támogatással. Talán 3-4 év múlva lesz annyi önerőm, hogy érdemes lesz belevágni egy lakásba ha addig nem mennek fel mégjobban az árak.

2020. dec. 24. 19:32
 72/84 A kérdező kommentje:
Nagyon drága az épitőipar, az ingatlanok ára is nagyon megdrágult. Ez köszönhető a csok-nak és a babavárónak, na meg persze az 5 %-os lakásáfa-nak. Fidesz jól elintézte ezt is. Itt vidéken, na meg Pesten is irreális árak vannak. Nálunk Keleten egy kisvárosban 25 Millió alatt nem kapok házat, pedig itt munkalehetőség is szinte nulla. Akkor már inkább veszek fel hitelt és épitkezek. Egy albi pedig 50 ezer-nél kezdődik.... vicc
2020. dec. 24. 23:29
 73/84 anonim ***** válasza:
Okos vagy kérdező. Az 5%-os Áfa pont hogy olcsóbbá teszi az ingatlanokat.
2020. dec. 25. 00:00
 74/84 anonim ***** válasza:
35%

Nekem a szüleim szegényes helyzetűek. Nem tudtak milliókkal támogatni.

Önerőből kellett mindent megoldjak.

De lakás nélkül apuka-anyuka milliós támogatása nélkül szimplán lehetetlen.

2020. dec. 25. 00:00
 75/84 A kérdező kommentje:
73-as: Okosabb mint te, 5 %-os lakásáfának köszönhetően megdrágultak az épitőanyagok. Mellesleg eddig csak az újépitésüekre vonatkozott... Dolgoztam az épitőiparban, nem csak a gép előtt ülök mint te.
2020. dec. 25. 00:22
 76/84 anonim ***** válasza:
71%

Iszonyú mérges vagyok én is a csokra. Látniuk kellett, hogy ez lesz.

Ismerősömék 6 éve vették a házukat 9 millióért. Költöttek rá 3-at és most adták el 21-ért. Brutális az egész.

Akinek nincs párja az teljesen be lett szivatva.

2020. dec. 25. 12:03
 77/84 anonim ***** válasza:

"Nem kell minden nap főzni, megfőznék 2-3 napra előre több fajta ételt. Nem olyan fárasztó megfőzni, főleg ha nem fizikai munkát végzek."

Igen ez is egy megoldás. A vírus alatt egyébként elég sokat főtem mikor otthonról kellett dolgozni. Ennek mondjuk oka is, hogy könnyen tudtam így munka köben, ebéd előtt főzni. Lementem funti ebédidőben és mire visszaértem kész is lett a kaja. De egy irodában ha mindig hozol kaját, sokszor lehet hogy kimaradsz az ebéd közbeni beszélgetésből a munkatársakkal, mert sokszor van hogy kimegyünk kajáért és az adott helyen esszük meg.

Mondjuk ezzel a második résszel nem értek egyet. Szerintem ha valaki normálisan dolgozik, akkor elég fárasztó egy fejlesztői munka. Nap végén a fizikai munka még inkább pihentető is. Dolgotam gyárban is régen pár hónapot. Véleményem szerint a szellemi munka sokkal fárasztóbb. A fiziaki munkánál max a testem fáradt el, de szellemileg semmi. Viszont ha szellemileg kifáradok az sokkal nagyobb hatással van. És nem is olyan könnyű azt kipihenni.

2020. dec. 25. 17:57
 78/84 anonim ***** válasza:

Én ezt a máshol eszünk kaját munkaidőben dolgot sose értettem.

Eleve mire elmész máshova, kikéred a kaját plusz megeszed és visszamész az rettentő sok idő. Hogy oldjátok meg? Vagy nem fix a szünet?

2020. dec. 25. 19:39
 79/84 anonim ***** válasza:
Nem fix, és az irodaház aljában van a menza, vagy ha egyórás az ebédszünet, a szomszéd irodaházba is át lehet ugrani. 2 perc alatt megkapod.
2020. dec. 25. 20:01
 80/84 A kérdező kommentje:
Én is dolgoztam fizikai és irodai melót is és az irodaiba tényleg jobban elfáradtam. Attól, hogy lemaradnék az ebédszüneti traccspartiról a kollegákkal sosem tartottam, ha valamit meg akarnék velük beszélni beülök inkább egy sörre velük valahova vagy személyesen megbeszélek velük. Nem hinném, hogy ne tudnának olyat mondani ami nem ér rá egy sör mellett is akár. De ez mindenkinek más... persze ha jó csajokkal mennék ebédelni én sem akarnék lemaradni :D
2020. dec. 25. 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!